трънки и блогинки

Entries Tagged as 'мини'

Всички срокове в работни дни

June 3rd, 2014 · 1 Comment

Предложение за подобряване на  управлението на България в духа на „Ако управлявах България“. Всички законови и съдебни срокове да се определят в работни, а не в календарни дни. Няма смисъл срокове да текат, когато няма възможност за взаимодействие с институции и/или професионалисти. Времето за реакция е разумно да се отчита само в периодите, когато може […]

Tags: мини

Под охрана и отбрана

August 28th, 2013 · 7 Comments

Предлагам Паметника на Съветската армия да се огради с кльон бодлива тел, по който тече ток. Зад кльона да има пясъчна бразда, а зад нея войничета с калашници и кучета. Стреля се на месо. По този начин, паметника ще се опази от западната диверсия, чрез стила и методите, използвани от възвеличаваните чрез него.

Tags: мини

Изявление относно подслушването на ЕС

June 30th, 2013 · 2 Comments

Европейския съюз прочел във вестниците, че САЩ са го подслушвали. За да провери тези „информации“, ЕС пита САЩ: „Абе, вие подслушвате ли ни?“. САЩ отговарят: „Ще проверим и ще ви кажем.“ Звучи като тъп виц, но това е официалната реакция на комисар Аштън.

Tags: мини

Русия – държавно санкциониран морал

June 30th, 2013 · 1 Comment

Два току-що обнародвани закона в Русия: О введении наказания за оскорбление чувств верующих О запрете гей-пропаганды среди детей Чудесен пример за държавно налаган морал.

Tags: мини

Edward Snowden пред Glenn Greenwald

June 9th, 2013 · 2 Comments

Edward Snowden – така изглеждат хората с позиция, това са им мотивите, това са действията и думите, с които трябва да бъдат чути и запомнени.  

Tags: мини