трънки и блогинки

twitter.com/peio

Написано на: 16.08.2007 · 11 коментара

Първо гледах на twitter с дълбоко неразбиране, но преди седмица, след поста на Антония, реших да видя какво е. И е забавно. Още един начин за общуване, още един начин за казване на всякакви глупости, които ми идват в главата, което съм свикнал да мисля, че е хубаво. Ако не ви се занимава с блог, twitter може да е добра идея.

Едно от значенията на twitter e to talk lightly and rapidly, esp. of trivial matters; chatter и точно към такива безмислици предразполага сайта. Само в разговорите с Весо и Кольо се бълваме толкова глупости, че преди писах и нарочно приложение за целта. А twitter може да послужи за увековечаване на цитати, безмислици, връзки и всичко, което може да се изрази с не много над 140 символа. Тази форма създава стремеж към дисциплина, което ми допада. Аз си го представям като ограничено вреден irc канал или може би като IM комуникация с повечко хора.

Изключително бааавен сайт. Пада, timeout-ва – много е зле. Напъват се и с някакъв ssl, който бави още повече. Не знам дали е заради технологията (RoR), защото имат много трафик или от двете, но ползването на сайта може да е досада. Но сайтът е практически ненужен – може да пишеш и четеш без да има нужда да си го заредил в браузъра. Точно с това ме спечелиха. Както споменах, мразя новите интерфейси и възможността да си общувам с него през jabber бот е най-големият плюс за мен. Някой да е правил jabber->WordPress интеграция?

Хубаво е и че написаното не е „заключено“ в сайта и може да се изнася от него, с добавки и за WordPress. Не зная дали ще остана и за колко време ще ми е забавно, но ако и вие сте там или ви хареса – обаждайте се.

Категория: всякакви

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • момчил на 16.08.2007г. в 13:00ч.

  с риск да стана досаден – хвърли един поглед и на jaiku.com
  :)

 • m на 16.08.2007г. в 13:13ч.

  jaiku е дъ бест!

 • velqn на 16.08.2007г. в 14:44ч.

  Аз го използвах активно миналата година, но после ми мина. Но има добри моменти, примерно – отивам в Дивака и твоите приятели го получават.

 • николай на 16.08.2007г. в 16:51ч.

  Хубави са тези сайтчета (на мен pownce повече ми харесва), ама не мога да свикна с мисълта, че за за микро и за макро блогването трябва да ползвам различен софтуер, да ходя на различни сайтове и така. Иска ми се всичко да ми е на едно място, просто да е семантично разделено.

 • Антония на 16.08.2007г. в 18:03ч.

  Не е необходимо да ходиш на различни сайтове, нито пък да ползваш различен софтуер. Можеш да tweet-ваш чрез:

  1) IM – аз пробвах с jabber, идеално лесно е;
  2) SMS – ако адски ти се иска да споделиш нещо, а си офлайн случайно;
  3) Twitter Tools плъгинът за WordPress – елементарно се поставя, може да го настройваш както си искаш. Позволява да tweet-ваш от блога си, показва всичките ти реплики в sidebar-а, генерира дайджест, архивира… каквото ти душа иска.

  borj мъчи един плъгин за Movable Type, предполагам, че и за другите блог-платформи има решения.

 • николай на 16.08.2007г. в 19:20ч.

  Антония, ако ще го натиквам толкова дълбоко в WordPress защо да не ползвам само WordPress за целта? :-)

  Не ми харесва зависимостта от twitter.com. Искам всичко да си е при мен, да не ми трябват поредните потребител и парола за още един сайт.

  Засега единственият проблем на независимите платформи е, че им липсва мрежата от приятели, но пък тя не е основното в случая.

 • Антония на 16.08.2007г. в 20:08ч.

  И пак се връщаме на основната закачка с twitter – забавно е :-)

 • Дончо на 16.08.2007г. в 20:32ч.

  И аз съм с нас: http://twitter.com/doncho

 • Све на 19.08.2007г. в 09:30ч.

  И аз и аз :) Но не четете ;) Пиша само малки (няма как да са големи, все пак само 140 знака;) ) глупости :)

 • stroyhelp.info на 01.09.2009г. в 11:09ч.

  Нужна помощь по строительству?

 • officeint.info на 01.09.2009г. в 20:42ч.

  Дизайн вам не нужен?