трънки и блогинки

Медийни бойци

Написано на: 10.08.2007 · 2 коментара

Ако журналистите от BBC имат „криминална история“, то как се наричат над 30-те незавършени производства срещу министър Румен Петков? При неговото управление МВР се превръща все повече във ведомство, от което изтича компроментираща информация, но не и съобщения за успехи в оперативната работа.

Изявлението за пресата, съдържащо лични данни и предполагащо компроменираща информация за съдебното минало на двама журналисти, като рекция срещу техен репортаж, е още едно доказателство, че МВР не вярва в ефективността на своите действия. Те се превръщат в медийни бойци, които се стремят да разпространят обслужваща ги информация. И обратно – ако за нещо не се пише публично, МВР не го интересува, защото за тях то на практика не съществува.

След поверителното писмо до адвоката на Румен Овчаров, което „случайно изпаднало“ и огромната негативна кампания, базинара на така получената информация, последва записът от подслушване на телефона на ръководителя на стачката в „Пирогов“, който трябвало да бъде унищожен, но бе „предаден“ от услужливата „НоваТВ“, която се сдобила с него неизвестно как. След всяко убийство се пуска коронния лаф „ние убития много добре го знаем. той е дилър, килър или проста мутра“ и аз трябва да се почувствам по-сигурен от това. Винаги ми е било интересно дали близките на убития не мислят да заведат дело за клевета срещу тези смели изявления, които без доказателства цапат името на мъртвия.

Най-криво ми става като медиите съдействат безмозъчно. Снощи същата „Нова ТВ“ отдели 10 минути да изчете несвързаното съобщение за пресата без да опита да направи някаква критика, коментар или да вземе позиция. Изглежда само „Капитал“ са безмилостни и ги гонят при всяка издънка, но не вярвам и те да успеят да смогнат да това темпо.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Вени Марковски на 10.08.2007г. в 21:27ч.

    какви са тези 30 производства?

  • пейо на 10.08.2007г. в 23:11ч.

    @ Вени
    Досъдебни производства, спрени най-вероятно защото е лице с имунитет. Открояват се няколко за хулиганство (знаеш индианското му име е „Пикаещия във фонтани“). За някои други можеш да прочетеш тук, но за съжаление не мога да намеря къде бяха описани всичките.