трънки и блогинки

БНС, ОМОН и баници

Написано на: 24.08.2007 · 24 коментара

БНС
Първо ми бяха смешни. Познат цвят, познати пози, познати лозунги и емблеми. Като ги погледнеш – тъпи физиономии, лой, хормони и липса на идея за оползотворяване на свободното време. Лайномети, екзалтирани с двадесетминутни беседи по история. Чудно ми е кой дава пари за тези забавления?

Не ме притесниха, защото не се опитват да крият, а направо подражават на SS. Иво Мирчев обяснява очевидните подобия. На мен ми направиха впечатление и маршировката, вратовъзката и всички други буквално копирани елементи. Тази прилика за мен означаваше медиен маскарад, за разделяне на обществото покрай изборите, а не някаква сериозна идея за дългосрочна организация, която да върши каквото говори. А ако сте гледали архивно видео от конгреса на национал-социалистите в Нюрнберг, видеото на тренировка на БНС, ще ви се стори твърде познато. Надявам се прокуратурата да си свърши работата и да прекрати тези заигравки, преди наистина да пострада някой.

Може да ви е интересно и да прочетете тази статия, която описва простичко как работи пропагандата и лесно ще може да различите типа аргументация.

ОМОН
ОМОН пък е абревиатура на Организация на малцинствата за отбрана от насилие. Организацията, която циганите създали, за да си имат и те шапка на своите тъпанари. Още при Богомил. Циганите винаги са ме карали да се смея, но да си кръстиш шайката на ОМОН – организацията, която би ги изпопребила, ако опитат да правят нещо подобно в Русия, си иска креативност.

Баници
Снощи, докато си говорихме за подобни неща с Донка и вече бяхме изпили по едно-две се сетихме, че сме в центъра на Стария град, а по-надолу, по калдъръма, е площад „Шахбазян“, където след римските разкопки, започва циганската махала известна като „Аджисана“. Аджисана, където денонощно работят баничарниците и често Мерцедеси минават нощем по разбитите улици, защото там правят най-добрите баници. И аз като виден лакомник, загрижен за междуетническото напрежение, реших да видя какво става в махалата.

Нищо по-различно от това, което става в един през ноща не става. Хората се мотаеха по-улиците, приказваха, на няколко места пиеха и играеха карти с разликата, че всички си бяха в квартала, защото явно не се чувстват добре дошли в останалата част на града. А баниците са все още много добри. Сториха ми се изтъняли, но пък за 50ст. не можеш да си вземеш само една и втората ме умори да я ям почти до нас.

Категория: всякакви

24 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • dzver на 24.08.2007г. в 11:25ч.

  Стига бе, тия от БНС цяла казарма са си спретнали. Явно организирането на милиции е в по-напреднала фаза, отколкото очаквах.

 • Longanlon на 24.08.2007г. в 12:14ч.

  Всъщност смешниците на БНС нямат нищо, ама нищо общо с СС. Онова са били елитни военни части, а не граждански милиции. Хората на Расате се правят на Sturmabteilung (SA), които са били доброволците, охраняващи сбирките на националсоциалистите в бирариите:
  http://thirdreich.boinaslava.net/sa/sturmabteilung.htm

 • И.Е. Станков на 24.08.2007г. в 12:31ч.

  Лонганлон е прав, това е смешна българска имитицация на СА. Българите просто не сме такива, така че не мога да кажа, че виждам риск от нацификация на обществото. Някакъв маскарад е това, но Пейо правилно пита и е интересно, кой, аджеба, плаща за униформите?

  Не знам как е в България, но в Германия е забранено със закон да си носиш измислена униформа. Те си знаят защо..

 • dzver на 24.08.2007г. в 12:57ч.

  Забранено е в конституцията чл. 44 (2) – организации с военизирани структури са забранени.

  В наказателния кодекс обширно е описано какво от действията на БНС е престъпление.

  чл. 108 – за проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология;

  чл 162. – за подбудителство към расова или национална вражда, причиняване на щети с такива мотиви и дори членуване в такава организация;

  чл 163. – за участие в тълпа;

  чл 416. – съдържа алинеи за организация на геноцид.

 • Longanlon на 24.08.2007г. в 13:55ч.

  Е, хайде сега Дзвер, не изпадай в крайности – какъв геноцид, какво проповядване на фашистка идеология?

  Фашистката идеология е много повече от кафяви ризки и строева подготовка и не заради тях е забранена. Сигурен съм, че Расате не е такъв идиот, че да се обяви за фашист.

 • dzver на 24.08.2007г. в 14:20ч.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide

  Етапи на геноцида

  1. Хората се разделят на ние и те.
  2. Появяват се символи на омразата и hate speech.
  3. Дехуманизация – една от групите на обществото се обявява за нисша, сравнима с животните. На този етап съществува расова пропаганда с телевизионни, радио канали, вестници.
  4. Организация – подготвят се „граждански милиции“.
  5. Изостряне на конфликта до крайност – чрез пропаганда.
  6. Идентификация на конкретните членове на малцинствената група, които подлежат на избиване.
  7. Избиване.
  8. Отричане.

  Според мен сме на етап 4. Мащабите са някакви умалени, защото при все че се случва, няма официална държавна политика за това – а геноцидът винаги е бил държавна политика.

 • Longanlon на 24.08.2007г. в 15:21ч.

  В съвременното демократично общество просто не може да се случи т.3 и поради това нямаме геноциди, колкото и междуетническо напрежение да се се случва в момента САЩ, Англия, Германия и т.н.

  Даже и най-упоритите противници на „циганизацията“ у нас (и по света) подхождат към проблема от позицията на социалното, не на расовото – т.е. в конкретния случай циганите правят така не защото са цигани (расово), а защото обществото в което живеят и обичаите в него ги правят такива (социално).

  От тук и много голямата разлика – докато расата не може да бъде променена, съответно единственото възможно решение при расов подход към проблемите с нея е унищожение. Но когато се мисли социално, подходът е съвсем различен и напълно приемлив – унищожава се пак носителят на проблемите, но този път това не е човешкият индивид, а социумът му, условията, в които е израстнал и се е развил – мизерията, бедността, безнаказаността и беззаконието, лошият пример на околните, безработицата.

 • kenkal на 24.08.2007г. в 17:06ч.

  На мен ми изглеждат стряскащи. Навремето, когато властта в България е била фашистка, и тук е имало гражданска милиция. Това е била точно фашистка структура от млади хора, които са имали конкретни пресираши мисии.
  А за униформите – защо са им военни униформи, щом не са подчинени на някакво неофашистка идея. Да си направят унифицирано облеко и толкоз. Бялото братство, спортни клубове, метали и други също ги познаваме по уеднаквеното облекло, нали?

 • Георги на 24.08.2007г. в 19:04ч.

  Абе само си дрънкат тия келеши. След една година никой няма да си спомня за БНС или ОМОН. Освен ако не направят някаква простотия в този период, но тя ще има някаква предистория.

 • пейо на 24.08.2007г. в 19:07ч.

  @ dzver
  Напълно си прав. И аз мисля, че те са осъществени посочените от теб състави, но това не е торент, че да го гонят. Мисля да пиша още.

  @ Longanlon
  Не мога да направя пълно сравнение и да кажа дали е повече SA или SS, но за мен е несъмнено копирането и на външни белези и на послания (идеология е много общо понятие).

 • zlatkata на 24.08.2007г. в 20:48ч.

  Дзвер е прав,а според мен може и да са минали вече точка 4.Най-големия проблем според мен е че циганите сами се определят като низши и отприщват ССовските настроения….Да не говорим че залухавите ни политици,които никога не виждат по-далеко от предизборния си нос и дебелите си шкембета се опитват да докарат нещата до нещо дето да е толкова шумно и широко отразено в медиите приличащо ми на Нюрнберг…мамка им и скапаняци,после моите деца ще им плащат тарикатлъците…:( Представяте ли си ако държавата е така устроена,че властимащите да са с най-ниски доходи и приходи и привилегии…..ахахахахаха ще забравят мигом и СС и ОМОн и всички простотии.

 • Ангел Грънчаров на 25.08.2007г. в 12:37ч.

  ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ: От тази сутрин моят блог http://www.angeligdb.wordpress.com е блокиран и в него не може да се влезе. При все че wordpress.com си функционира най-нормално. Явно най-после “компетентните органи” и лица направиха нужното, за да ликвидират блога и да заглушат гласа ми. И това става веднага след публикуването на статия, в която се пише за нашия президент-агент Гоце Първанов – дали е случайно това? Няма да се учудя ако има пряка връзка между двете неща.

  Ангел Грънчаров
  angeligdb@abv.bg
  http://www.angeligdb.wordpress.com

 • zlatkata на 25.08.2007г. в 15:30ч.

  @Ангел Грънчаров
  Отваря се без да се замисля даже,нещо май те гони параноя…

 • Антония на 25.08.2007г. в 15:35ч.

  Господи, прибери си вересиите!!!

 • Marfa на 25.08.2007г. в 16:49ч.

  Айде де, от сутирнта го даваше съобщението, че правят поддръжка :-) Понякога не го даваше, верно е, просто не се зареждаше страницата, ни след рефреш се появяваше. И не е за пръв път. Най-лесното щеше да е да опиташ да отвориш друг wordpress-ки блог, или пък да питаш свой приятел-блогър как е при него, вместо да хукваш веднага след конспирациите, нали? :)

 • Никола Наус на 25.08.2007г. в 17:19ч.

  ачка.. и тук ли си налазил с малоумното, неадекватно и невменяемо си ‘извънредно’ съобщение.. и тук ни в клин, ни в ръкав.. същият като този в блога на Юлиян Попов, където ти пак беше заподозрял как Мосад ти правят атентат..

 • kenkal на 25.08.2007г. в 17:45ч.

  Връщам се на темата за тази организация с едни чужди думи:
  … най-големите престъпления се извършват в името на отечеството или, както казваше последният римски император Ромул: „Започне ли държавата да се нарича Отечество, тя е готова да убива… – Стефан Цанев

 • пейо на 26.08.2007г. в 13:42ч.

  @ kenkal
  :))) Благодаря, цитатът е наистина много добър. Стефан Цанев

  Има някъде ръководство за създаване на такава структура, което не сме прочели: http://ivanbedrov.blogspot.com/2007/08/blog-post_26.html

 • mutant на 30.08.2007г. в 16:37ч.

  Бай мангау стана много нагъл.
  Ясно е че ако „държавата“ не направи нищо друг ще се опита да направи.

  А дали подражават на ,SA ,SS ,Бранник, или американските милиций незнам – мене ми приличат на сакути :>

 • Таласъм на 31.12.2008г. в 18:06ч.

  Ехаа вие братче сте ебати конспираторите БНС си направило милиция да гони циганите а вие вече се шокирахте за държавен преврат мосад отечество убиващо гражданите си …. Немам думи просто блогерите какви хора сте :D:D:D:D

 • Cheem на 31.10.2009г. в 15:10ч.

  И сколько у вас таких блогов? :)

 • Шлем на 11.11.2009г. в 15:06ч.

  Спасибо! По Вашей информации написал сочинение).

 • Gret на 12.11.2009г. в 18:32ч.

  Взял часть информации для своего сайта,спасибо!

 • qUORA на 19.06.2011г. в 01:58ч.

  Trиs souvent les visiteurs de notre site internet nous questionnent а propos des mйdicaments gйnйriques. Dans cette section nous avons mis des informations utiles sur les comprimйs gйnйriques en gйnйral et sur ceux que nous avons dans notre liste de produits.
  ,pharmacie sur internet
  buy 25mg caverta
  Capillaire
  100 tramadol fedx overnight no prescription