трънки и блогинки

Мин. Вълчев – обединителят

Написано на: 03.10.2007 · 11 коментара

Лично наблюдавах промяната на сбор от готови на компромиси и неуверени учители в разгневено и решително ядро, която Даниел Вълчев предизвика с опита си да „преговаря“. Присъствалите споделиха, че министърът въобще не е говорил с тях, а е използвал абсолютно същите заучени фрази както и по телевизията. Явил се е неподготвен и небръснат, и заслужено са го скъсали.

Категория: бележки

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • voxy на 03.10.2007г. в 09:34ч.

  Даниел Вълчев е пич, как може да се явиш като парите не ги вадиш ти, а някой друг трябва да ти ги даде, каква толкова подготовка ти е нужна, съмнявам се да му е толкова приятно положението в което се намира

 • пейо на 03.10.2007г. в 10:07ч.

  Даниел Вълчев говори гладко, изглежда добре и му отива да ходи небръснат. Това може и да го класира за „пич“, но от министъра на образованието се иска поне да е запознат със стачните искания и да умее да сдържа учудването си, когато му съобщят, че и детските градини са на негово подчинение.

  Също така, пичовете успяват да говорят „по пичовски“ (вж. Бойко), а не се държат като обидени и сърдити, че някой е решил да протестира.

 • Свилен на 03.10.2007г. в 10:08ч.

  Не ме интересува дали на Вълчев му е приятно или не. Аз съм го назначил (косвено – с моя глас) за да работи в полза на гилдията, която представлява. Да бъдеш министър е отговорна и трудна задача – не е за всеки. Той трябва да е медиатора между стачкуващите и властта – а не да се опълчва срещу стачкуващите.

 • voxy на 03.10.2007г. в 11:33ч.

  @Свилен, ти смяташ ли че Янка Такева заслужава изобщо да и се обръща внимание, при положение че за месец успя да изсипе толкова глупости и точно толкова примитивен човек се явява представител на учителите? Исканията също са абсурдни 100% ???

 • cx на 03.10.2007г. в 12:49ч.

  Не мога да разбера какъв е този стереотип, предразсъдък или там каквото е за ходенето небръснат. Какво значение има и кой решава кое е по-добро и по-представително?

 • Свилен на 03.10.2007г. в 12:50ч.

  @Voxy, за мен по-абсурдно е нехайството относно исканията на тези хора. Не може да повтарят 2 седмици подред – „няма да изпълняваме ултиматуми“, „няма пари за 100%, ще се вдигне инфлацията“. Ами то без да се увеличават, тя се вдигна с 10% за един месец. Учителите искат да им се обърне внимание – не може да се води диалог през медиите. Толкова ли е трудно – да седнат на една маса?

 • zlatkata на 03.10.2007г. в 13:26ч.

  Няма диалог…докато не ги затиснем дружно до стената с вдигнати ръце няма да си мръднат пръста.Особенно сега когато всичко се гледа предизборно под лупа.
  Учителите имат нужда от общественна подкрепа,те са в не по-добро положение от медиците когато си слушаха присъдите в Либия…Българския учител за съжаление е обречен на смърт от глад или оглупяване от българския народ,който народ се представлява от своите избранници …този министър като всеки министър на образованието е мухльо.Мухлясал народ,мухлясала държава,мухлясали политици…жалко за родината…и жалко за децата на България…

 • skoklyo на 03.10.2007г. в 15:24ч.

  Имиджът не е ли забавно нещо, а? :)

  Сериозно, никой не се сети покрай проблемите с боклука да нарече Бойко „мухльо“, въпреки че София буквално се била развоняла, казват. Значи Вълчев трябва първо да почне да ходи на фитнес, второ – да почне обилно с показните акции и обещанията, и трето – да обвинява всички други за несполуките си.

  Но пък и тогава няма да е „пич“, просто е обречен човекът от самото си излъчване, независимо кой е крив и кой – прав.

 • Marfa на 03.10.2007г. в 20:20ч.

  Хм. Аз, доколкото помня, учителите започнаха да протестират усилено някъде в началото на май. Към края на месеца задълбочиха исканията си. После заговориха за рестриктивни мерки като незавършване на учебната година, след което се вслушаха в думите на „пича“ да изчакат. Мина лятото, още в края на август се заговори за стачни действия. В началото на септември Станишев от Индия обяви, че правителството му нямало да преговаря под натиск. Учителите пък заявиха, че ако министърът не се съгласи на преговори, ще започнат учебната година със стачка. Започнаха я, но преговори нямаше. Последва поредица от идиотски действия като мълчания, молебени и не знам още к’во. Вълчев очевидно реши, че дотам ще спрат. Пита се в уравнението, значи, след като не спряха дотам, той що чини в Пловдив, Ловеч, а защо не и в Тутракан, докато хората скандират под прозрците на минситерството му?

 • Св. на 06.10.2007г. в 09:13ч.

  Ние можем да имаме много критики към министър Вълчев, но на това, че ходи небръснат, моля, не посягайте! Нека остане нещо свято. Адски много му отива!

 • Krasi на 08.10.2007г. в 10:27ч.

  На мин. Вълчев му отива да говори щото е адвокат, ама не е медиатор какъвто би трябвало да бъде.Той твърди че е богат, даже не знае колко му е заплатата. Очевидно не се сеща за време в което е бил беден и не са му стигали парите, та как да влезе в положението на мизерстващите учители. То се иска малко сърце в тая работа, а не надути фрази и измъкване по терлици.