трънки и блогинки

16.01.2008

Написано на: 16.01.2008 · 8 коментара

Truth in drama is forever elusive
You never quite find it but the search for it is compulsive. Така твърди Харолд Пинтър, а той удовлетворява по извратен начин чувството си за истина и справедливост. Райжеков поставя неговата пиеса „Стари времена“ в Апартамента, под името RETURN. Не искам да мога да я разбера напълно, a да изказвам мнение – въобще. Моята надежда е опитите за осмисляне да дават различен резултат с времето. Или по-добре да продължа отново с думи на автора: The search is clearly what drives the endeavour. The search is your task. Следващия път ще седна наистина близко.

Кърпите в хотелите
Хотелите, в които съм бил, са настоявали да оставям на пода кърпите, които бих искал да бъдат сменени. Това, освен, че е неподредено, кара и камериерките да се навеждат. Тъй като всички се аргументират с моето желание да пазя природата считах, че това е част от световната хотелска конспирация, с която не мога да се боря. В последния хотел, където бях, инструкцията бе да си оставя мръсните кърпи на ръба на ваната и това ме обнадежди, че има и други хотели-дисиденти. Дали сте били в хотел, където са измислили по-добър начин да ги уведомяваш кога считаш, че трябва да изперат кърпите?

Стийв Джобс е…
Алек Андреев е казал, това което ми се иска аз да можех да формулирам покрай вчерашната истерия около презентацията на Apple. Едновременно се дразня и възхищавам на психозата, която успяват да създадат. Иска ми се да стана Мac хейтър, но те са толкова готини, че е невъзможно да ги мразиш. А познатите ми с Mac се увеличават и увеличават…

Лакорда онлайн
Един от основните проблеми за юристите да работят на операционна система, различна от Windows, е невъзможността да ползват правно-информационните системи. От няколко години производителите на такъв софтуер започнаха да предлагат онлайн версии на продуктите си, но май само от „Лакорда“ са пресъздавли почти цялата си функционалност и в уеб версията. От няколко месеца я ползвам в пълната ѝ функционалност, работи отлично и не мисля, че вече това може да се счита за проблем. Все пак има някои неща, които бих искал да са измислени по-добре:

 • Няма възможност за създаване на „отбелязки“ към често ползвани документи.
 • Твърде много се разчита на търсенето като средство за ориентация и няма възможност за премахване на просветляването на намерените думи.
 • Препратките към отделни разпоредби, ту показват текста като подсказка, ту препращат към документа.
 • Времето на сесията е малко (по-малко от един работен ден).

Някой да има по-добри предложения?

Фасовете по земята
В Ада пушачите се хранят с фасовете, които са хвърлили на земята. Пише го в Библията.

Категория: кратки

8 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Mumintrol на 16.01.2008г. в 09:24ч.

  Че по колко време живеете в тези хотели та чак да има нужда да се перат кърпите? У вас всеки ден ли ги сменяте?

 • LeeAnn на 16.01.2008г. в 10:40ч.

  Кърпите в хотелите…
  Имам наблюдения само върху няколко Барселонски хотела. Там призивът е „кърпите на ваната“. Ако няма призив, задължително ги сменят всеки ден, няма „не искам“. :)

 • Ивайло Вълков на 16.01.2008г. в 12:02ч.

  Може би Greasemonkey plugin за Firefox + малко javascript ще реши част от проблемите ?

 • Алек на 16.01.2008г. в 13:17ч.

  Въпросът с кърпите е малко като въпроса с чиниите в студентските столове. Във всеки стол има обозначено място, където да си оставиш тавата след като приключиш. Но винаги се намира някой, които не си вдига тавата на масата с довода, че иначе ще остави част от хората в стола без работа и ще трябва да ги уволнят.

 • Даниел Панев на 16.01.2008г. в 14:20ч.

  В доста хотели оставянето на кърпата не на закачалката означава, че искаш тя да бъде заменена. Най-често – във/на ръба на ваната или до мивката…

 • Bogomil на 16.01.2008г. в 14:41ч.

  Абе аз по хотелите дето ходя, няма вани и мивки, бе :) Оставям ги на хлебарките да ги изнесат от стаята и дано се сети някой да ги прибере.

 • син на 17.01.2008г. в 00:34ч.

  Да сложиш кърпата на пода е наистина толкова неподредено, особено предвид факта, че си на чуждо място, че аз направо имам засечка, като трябва да го направя, дори не мога да докарам непринудения жест, който би подхождал на подобен бохемски маниер. Но относно навеждането на камериерките: наскоро гледах репортаж за подмяната на упоребяваните кърпи в пертзвездни хотели в Анталия. Във всичките, подбрани случайно, процедурата, заснета със скрита камера, беше следната: Камериерката влиза в банята, коленичи на пода, взима мръсната кърпа, забърсва около себе си, по и в тоалетната чиния, сгъва кърпата, поставя я настрана; взима евентуално втората мръсна кърпа от пода, надига се, позатърква мивката и ваната, сгъва я, слага я върху първата, върху двете слага една-две чисти и полага искрящо-бялата купчинка на отредения ѝ рафт. Сега вече виждаш ли колко щадящо е за нископлатените дами просто да си разхвърлян, докато битуваш на тяхна територия?

 • Постинг Пейо на 19.01.2008г. в 21:51ч.

  * * *
  Играчка/и не съм имала
  не обичам автоматичните
  макар и да са системи безопасни.
  Не съм безразлична-
  мощни коли ме привличат,престижен клас
  грубовати, балканизирани
  конструирани за Специална
  платформа-с предно,задно окачване,
  хоризонтална поляризация,кръстосани
  състояния и „квабитова“ телепортация.
  Очаква се тестване и Специален клиент.
  Р.