трънки и блогинки

29.02.2008

Написано на: 29.02.2008 · 6 коментара

Идеалната мартеница
Когато запретна ръкави, продавачите на мартеници виждат, че си имат работа с експерт. Днес събрах цяла спирка продавачи да им обяснявам каква трябва да е идеалната мартеница. Първо и най-важно – мартеницата е за връзване на ръка. Винаги се радвам на мартеници на закачане, но не ги нося дълго. Червеното трябва да е наситено и силно, конецът трябва да е здрав и вързан така че да не се разплита. Не трябва да е много тънка, нито твърде дебела и без някакви джуджавки по нея. Май проблемът на идеалната мартеница е, че въобще не е скъпа и няма печалба в нея, но на мен какво ми пука.

Определения
Няколко определения, които останаха от последната седмица:
„Студентски град е като морето“
Жени и алкохол. Мизерия и показност. Академична автономия, но не съвсем. Ани описа с тези думи усещането ми за този град в града.

„Психопат е човек, който не може да обича или работи“
„Депресията е като рязко понижаване на интелигентността“
От лекцията на Евденова „Неврология for dummies“.

„По-добре в Албания“
Велин по повод обстановката на Крокодиловден. Нищо ново, само забележително количеството идиоти, (гениални) простотии и тежка музика. Беше удоволствие да се наблюдават лицата на държащите се за ръка двойки, който попадаха по случайност при нас. Да, пак изправихме „Кривото“.

Просташки версии
На „Лодки“ бе спокойно. В това слънце с Кольо си организирахме обяд в парка. Наядохме се – смяхме, на слънцето – примижахме и едвам не заспахме. Заслушахме се в птичките и решхиме да им изнесем концерт под надслов: „На животните с любов“. Темата беше стари градски песни и по-конкретно „Целувката на Анна“ и се роди още една версия:

Ракия люта снощи пих
и спомен днеска няма
портфейл и ключове затрих,
а блузата – съдрана.

Не бих желал дори
и задника на Анна,
по устните ми щом гори
шкембе чорба подгряна

За любопитните може да е интересно, че оригиналният текст е превод от стихотворение на Робърт Бърнс, но той Бърнс ракията не я разбира.

Завет
„Завет“ e последният филм на Емир Кустурица. Ако и вие се кланяте на „Черна котка, бял котарак“, то това е филмът за вас. Великолепен в цялото си настроение и в малките си детайли, той ме накара да викам „уродии“ и задължително ще трябва да го гледам до заучаване.

Категория: кратки

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Жени на 29.02.2008г. в 15:57ч.

  мдааааа, точно това имах предвид за продължението :о)
  птичките дали оцениха концерта по достойнство? :о)

 • Sel на 29.02.2008г. в 16:09ч.

  Идеалната мартеничка за мен пък е баш две пискюлчета – бяло и червено – но с описаните от теб конци. Може и да са Пижо и Пенда. Но без мънистенца и брокати. Гривна също е добре. Абе, не съм капризна, човече. Не много… ;)

 • Владо Георгиев на 29.02.2008г. в 17:36ч.

  Благодаря ти, Пейо, за просветлението :) . Никога не бих предположил, че „Целувката на Ана“ всъщност е била стихотворение на Робърт Бърнс…
  Не е изгубен ден в който научаваме нещо ново :) !

 • Постинг Пейо на 29.02.2008г. в 19:46ч.

  Вината не е Ваша,
  “загадката“ помислих
  за шега/несериозно
  спрямо мен-
  в отчаяние страдам..

 • sifon4o на 29.02.2008г. в 23:58ч.

  “Психопат е човек, който не може да обича или работи”
  Ако се посвети само на едното от двете неща, нормалният човек рано или късно получава отклонения. Затова, извинете, че си позволявам да се обаждам, но може би по-редно е да се каже, че “Психопат е човек, който не може да обича И работи”.

 • Grimm на 01.03.2008г. в 01:18ч.

  Бутилка бяло в единия, червено в другия джоб. Идеалната мартеница. И така докато видиш щъркели или цъфнало дръвче. Ако си находчив, може да отложиш ‘виждането’ с няколко дни поне.

  Благородно завиждам за ‘Завет’. Още не съм го гледал, и като луд фен на Кустурица само ядно скърцам със зъби. Ще си пусна котараците или Циганско време тази вечер – като слаба утеха.