трънки и блогинки

Въпрос на оставка

Написано на: 26.03.2008 · 21 коментара

Напоследък чувствам деня си празен без запис на пресконференция на Румен Петков. Когато се случи щастието, гледам и се смея в безумие на лафове като „вашата кръвожадност не ме въодушевява“ (повече при Иван Бедров). Но не простотията на министъра ме учудва. Новината е, че се намери въпрос, на която аз и Кольо, считайки се за средно добри простаци, не можем да дадем отговор: „Какво трябва да се случи, че министър да си подаде оставката?“. Ще получите нашето уважение, ако успеете да ни смаяте с креативността си.

Категория: бележки

21 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Bogomil на 26.03.2008г. в 15:24ч.

  Абе ти срещу министърчето ли скачаш бе, ей :)

 • Атанас на 26.03.2008г. в 15:46ч.

  Да се изпикае посред бял ден във фонтана пред президентството. :)

 • котак на 26.03.2008г. в 15:49ч.

  Трябва да пийне повечко в добра компания, да влезе при него секретарката с оставката готова за подписване (между два други документа). След обичайното пощипване по задника, министъра щедро се подписва на всичко което му дадат (СРС-та, мересета, куьович, муьович) и готово.
  Дотук оправих подписването. За подаването работата е по-сложна. Липсва ми въображение :)

 • Д.Василев на 26.03.2008г. в 15:51ч.

  Да свърши мандатът на правителството. Тогава искат не искат подават оставка.

 • M на 26.03.2008г. в 15:56ч.

  Много труден въпрос.
  Може би – да го хванат на калъп с някой от -уйовичите? :)

 • пламен на 26.03.2008г. в 17:16ч.

  Причини да си тръгне цялото правителство на практика има много. Но никога не е имало и толкова поводи за министерски оставки – наводненията и пожарите, скандалът с Батко, учителската стачка, незаконното строителство и Натура 2000, пожарът във влака, корупцията и връзките с организаираната престъпност по най-високите нива на МВР, състоянието на детските домове…

  Етем, Чакъров, Мутафчиев, Петков, Гагаузов, Вълчев и Масларова обаче останаха. Най-често с обяснението „винаги мога да си подам оставката, но какво ще промени това“

  Кога си тръгва един министър ли? Единствено и само когато има вътрешнопартиен натиск за това. И никога когато го налага обществения интерес.

 • Алек на 26.03.2008г. в 18:05ч.

  Да му спрат „заплатата“ от Пешера и другите. Така ще открие, че не се живее на една министерска заплата и ще трябва да си търси нова работа.

 • Алис на 26.03.2008г. в 18:35ч.

  На Р.П. конкретно трябва да му предложат поста на главен дегустатор в някоя от избите на Цар Киро. Или пък на отговорник-обогатяване на химичния състав на водата.

 • thegift на 26.03.2008г. в 19:27ч.

  Основание за оставка. Хм. Мда. Да видим… Ммм… овцеблудство в 10.30 сутринта в делничен ден, на пияна глава, във фонтана пред президентството, а от джоба на захвърленото наблизо сако стърчи чек, подписан от Митьо Очите, и всичко това заснето от 6 телевизии, поне 2 от които – чужди? Макар че… надали… сигурно впоследствие ще се окаже, че овцата е била заподозряна за съучастие в контрабанда на холандски зюмбюли и е не е била истинска, а надуваема, и всъщност не е било никаква овца, а малко пони от специална азърбейджанска дългокосместа и чифтокопитна порода, което след като е видяло отблизо минаващата по това време оттам Т. Дончева се е стреснало и е хукнало наоколо, поставяйки в опасност живота на намиращото се там малко русо синеоко момиченце с розова панделка, и ето защо се е наложило то (понито, не момиченцето) да бъде укротено, което и е извършил нашият кандидат за оставка, който, героично презирайки собствената си безопасност се е хвърлил е е хванал обезумялото добиче, при това падайки във безотговорно ситуирания наблизо фонтан. За което, разбира се, си има нужното количество свидетели.
  Чекът, естествено, е подхвърлен междувременно от вражески елементи-злоумишленици, които само чакат сгоден случай да изпълзят и да заплетат гнусните си козни срещу иначе чистия като девича сълза стожер на справедливостта и закона. Пиян на работа? Аз? Вий журналистите сте ми много интересни бе! Че то тогаз трябва да изволним целото мевере и половината външно… вий това ли искате? Я елате така, по-наблизичко да ми обясните кой ви подучи? М?
  Невъзможна мисия е това с оставките…

 • Michel на 26.03.2008г. в 19:39ч.

  Привет на всички,

  Нека и аз се включа с моя песимизъм:

  Според мен не е възможно Румен Петков да подаде отставка. Макар и да прилича на подпийнал бездомник (в костюм, но не на място), макар и прави гаф след гаф, а МВР да не кажа, на какво са заприличали напоследък…

  …не мисля, че може да си отиде…

  Проблемът е в държавата (липсата на такава), не в министъра, обаче… :-/

 • foo на 26.03.2008г. в 19:59ч.

  както беше казано в L.A. Confidential:
  – dead girl, or alive boy

 • пейо на 27.03.2008г. в 00:57ч.

  @thegift
  Това е сценарият! Поздравления и уважения! Или само неговото начало…
  Чудя се дали да не организирам литературен конкурс за кратък разказ на тази тема

 • кольо на 27.03.2008г. в 01:23ч.

  @ thegift:
  айй, красотия! „Оскар“ за сценарий!
  респект! :)

 • кольо на 27.03.2008г. в 01:24ч.

  п.п.
  а, той пейо го е казал вече…
  :)

 • Дядо ви на 27.03.2008г. в 10:04ч.

  Нахалството на Румбата е толкова голямо,че няма да подаде оставка дори и да падне правителството,защото той е и „зетят“ освен „запалката“ ако не сте забравили,а зетят е зет в един кръг,който не пада от власт при никакви обстоятелства.Правителства идват и си отиват ,ние си викаме ура,ура,ура,някои ходехме и на митинги по едно време,тогава имаше шанс да се случи нещо,но сега нищо няма да стане освен ако не не се самосезира Брюксел.

 • Постинг Пейо на 27.03.2008г. в 10:43ч.

  мм….моето мнение:
  Защо трябва Български Генерал
  да страда/плаща заради друг
  ПРодажен+л.връзка..mark time>

 • LeeAnn на 27.03.2008г. в 15:29ч.

  Има и лесен начин.
  Давате му един лист в плик, на който пише „_ставка“, и му казвате: „Подай ми този плик!“. Той ви го дава, а вие възкликвате „О, ставка!“, а наоколо повтарят „Оставка“ и така… – готово – човека си е дал оставката сам :)

 • templar на 27.03.2008г. в 16:02ч.

  малко предистория
  http://templar.blog.bg/viewpost.php?id=177182

 • RoujkaBG на 30.03.2008г. в 08:38ч.

  http://www.obshtestvo.net/content/view/542/5/

  Остваката е единственото нещо, което нашите министри не могат да направят. Всичко друго им иде отръки.

  У нас, когато ситуацията е СЕПУКО, те си правят СЕКУРО.
  /местят го от единият крачол в другият/

 • Nothing Else на 31.03.2008г. в 22:35ч.

  Ще се присъединя към писанията тук.
  Който има нерви да чете и гледа клипчетата на Music Idol 2.
  Много са вдъхновяващи

 • ЖОРО на 08.04.2008г. в 21:00ч.

  ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ – РУМЕН ПЕТКОВ ЩЕ ГО ВЗЕМА У НАС, ЧЕ МИ ТРЯБВА!

  За първи път наживо видях г-н Петков на 06.09.2006 г. в Пловдив. Говореше си нещо с г-н Милен Велчев и аз ги подслушвах тайно. Бях дошъл на празника на Съединението, за да видя Президента. Причината е, че когато бях малък, дядо гледаше мен и новините заедно… Така раснах и станах политически образован ☺ (това ми го подсказа кака).
  Сигурно много често съм чувал името на Георги Първанов. Когато на кръщенката ми попът ме питал как се казвам, аз съм казал „Гоги Пъванов”. Помня само, че ми се смяха, а мен ме беше яд и не разбирах нищо. Всъщност малко помня от този ден.
  По тази причина исках да видя президента Първанов. Облякох се официално и отидохме с мама на празника на Съединението. Пуснаха ни до официалните лица, защото тя все си говореше с някого и накрая просто останахме в специалния сектор. Попита ме дали познавам мъжете до нас. Не ги познавах – нито бяха от нашето училище, нито живееха наблизо. Обясни ми кои са и даже си поисках автографи. Те и двамата ми харесаха, шегуваха се и ми се разписаха в бележника.
  Не мога да разбера какво му е на министър Петков, че му искат оставката. Една баба дори го похвали, че бил отслабнал и се разхубавил. Неговият подпис е „5 – ков”. Той може да е само за автографи, а не за официални документи. Не знам точно, ама такива подобни упражнения правих в училище – пишем цифри и образуваме думи.
  Тези дни вкъщи все едно дъждът и тъмнината са влезли през прозореца. Мама от 8-9 години събира парички, ние също даваме нашите, за да си купим къща. Тя ми обеща да имам стая в нея, както и да има къде да си ритам мач. Баба и дядо ни помогнаха и дадоха още малко пари. Накрая на село от кооперацията председателят казал, че се продават сгради. Ходихме да видим една къща. Тя нямаше нито прозорци, нито врати, но мама каза, че вече си я представя завършена. Хареса `и, казали на дядо да се дадат парите и после на знам какво е станало. Мина доста време, но една вечер чух дядо и мама да си говорят. После мама спря да ходи на работа. Преди няколко дни ни каза да седнем с кака и обяви, че няма да имаме къща. Обеща ни да се бори за мечтата си, за моята стая, за мача, за нас… Каза, че няма какво да ни даде и все едно не е живяла никога… Сигурно ще я изгонят и от работа, защото остана вкъщи, нищо че знае много и е учила много. Няма да имаме никакви пари. Кака иска да учи в чужбина, но обича България, обещала ми е да не остава там. Сега и двете изглеждат много променени. Затова искам да предложа нещо на държавата. Искам г-н Румен Петков да дойде у нас и да ни помогне, ако тя не може. Да си носи някаква пушка, да сложим всичко обратно по местата и да си имаме къща. Мама щеше да работи пак до късно и по честен начин, с много труд да печели, за да оправи къщата и там да си ходим през лятото и през почивните дни.
  Идва Гергьовден. Вкъщи сме трима именници. Искам този подарък за всички ни – СПРАВЕДЛИВОСТ И КЪЩА.
  Накрая държавата ще се успокои. Чух, че министърът имал връзка с мафиоти. Да дойдат и те да помогнат. Така г-н Петков ще се забърка в скандал, че е дошъл с пушка да ми помага. Той няма да казва, че е за справедливост. Затова трябва да подаде оставка и да си отиде. Може и да се пенсионира. Разбрах, че полицаите и военните го правят по-рано. Тогава ще идва с мафиотите при нас в новата къща. Мама прави хубави торти, ще си пият кафето и всички ще са ДОВОЛНИ.
  Държавата ще се успокои, моето семейство също.
  Обаче се питам кой ще седне на стола на министъра после? Ами, ако със стола се случи същото като с нашата къща – ако някой го отмъкне или продаде на друг, без да има това право?
  Георги Ставрев 8 г., от Пловдив 06.04.2008 г