трънки и блогинки

29c3: Enemies of The State

Написано на: 30.12.2012 · 2 коментара

Enemies of the State, засега, е най-впечатляващата лекция на тазгодишния CCC конгрес. Трима whistleblower-и („разобличители“ или друга положителната дума за „порта“?) разказват за ситуацията, мотивите и последиците, които са ги накарали да направят публична информация, която правителството на САЩ е считало, че не е добре да с знае от всеки. Всеки от тях има различен житейски опит и намирам съчетаването им в рамките на една лекция за много интересно. Силно ви препоръчвам да изгледате целия запис (online, download (707M, mp4), torrent) и да решите дали е добре да имате позиция или може да си позволите да игнорирате темата.

Якоб Апелбаум, в откриващата лекция, озаглавена „Not My Department“, твърди, че проблемът за все по-голямата намеса в личния живот е проблем на цялото общество и не може да бъде игнориран. Един от важните изводи, е че намесата в личния живот е толкова всеобхватна, че техническите мерки за защитата на личния живот вече не са достатъчни. Поставянето на въпроса, в този случай е по-важно от крайния отговор и може да ви дойдат идеи, докато гледате (download (226M, mp4), резюме). Проблемът е все повече политически, техничарите, просто, го виждат по-рано.

Като потвърждение на думите на Апелбаум, идва новината от САЩ, че действието временните и извънредни мерки, които ефективно суспендират конституцията им, е отново „временно“ продължено, вече за период от над 10 години. Темата не се коментира в официалните медии. Тъжната историческа ирония е че RT.com – руска правителствена медия, играе ролята на „Радио Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“, като дава трибуна на днешните западни дисиденти. Истински смешно ще стане след като Китай започне да връща критиката на демократичния запад за нарушаване на човешките права.

 

Категория: всякакви

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • longanlon на 30.12.2012г. в 13:29ч.

    темата не се коментира в официалните медии, щото обама е президент. ако републиканец беше продължил мерките, медиите щяха жив да го изядат.

  • Догановъ на 31.12.2012г. в 00:59ч.

    Пейо, torrent-връзката за сваляне на Enemies of the State май е объркана. Дали може да я провериш, моля?