трънки и блогинки

Лепкав мрак

Написано на: 13.04.2013 · 2 коментара

Няколко новини ми се свързаха:

Закон о защите чувств верующих
В Русия е приет на първо четене Закон за защита на чувствата на вярващите, който предвижда наказателни мерки като глоба, обществено-полезен труд или до 3 години лишаване от свобода за обида на религиозните чувства на вярващите или за оскверняване на религиозни обекти и предмети. Закон за защита разума на атеистите не се предвижда.

Удалить эти страниц из интернета
А в ЕДИНЫЙ РЕЕСТР доменных имен, указателей страниц сайтов в сети „Интернет“ и сетевых адресов, позволяющих идентифицировать сайты в сети „Интернет“, содержащие информацию, распространение которой в Российской Федерации запрещено“ може да намерите url адреси, които са изключени от мрежата Интернет (исключении указателя страницы сайта в сети „Интернет“). Ако ви е трудно да осмислите какво означава това, ето пример за прилагане по отношение на Тема Лебедев.

Бихте ли изолирали някои групи от населението в лагери?
Русия е само пример, какво може да стане. Мракобесието е много по-близо, отколкото ни се иска да мислим. Изключително интересни резултати от Изследване на отношението към хомосексуалността, проведено само сред студенти. Примерни въпроси и отговори:

  • Бихте ли изолирали някои групи от населението в лагери? – 66,5% отговарят „Да“
  • Кои групи от населението бихте изолирали в лагери? – Обичайните заподозрени – Роми, хомосексуалните, турците, евреите
  • Бихте ли забранили някоя професия за гейовете и лесбийките? – 61,8% отговарят отговарят утвърдително и най-често желаят забрана за работа с деца.

Спомних си, че талибаните, всъщност, бяха започнали като студентско движение.

Категория: всякакви

2 коментара ↓