трънки и блогинки

Михаил Миков и 14 Януари 2009

Написано на: 21.05.2013 · 13 коментара

Михаил Миков, новоизбраният председател на Народното събрание, през 2009та година бе министър на вътрешните работи в кабинета на Станишев. Тогава Министерски съвет внесе проекто-закон за изменение на ЗЕС, който предвиждаше съхранение на трафични данни за интернет достъпа, мобилните и стационарните разговори. Ресорно министерство и вносител за разглеждане от МС беше ведомството, ръководено от Миков. Проектът щеше да направи възможно използването на информацията за всякакви цели и с минимални ограничения и бързо стана известен като „Законът за подслушването в Интернет“. С няколко нарушения на Правилника на НС, законопроектът бе спешно придвижен за гласуване в зала.

Срещу планираните изменения започнаха масови онлайн протести, които преминаха и в масови протести пред народно събрание. На 14 Януари 2009та година, пред Парламента се състоя митинг срещу правителството на Станишев и възможността комуникациите ни да бъдат безконтролно и тотално подслушвани. След като нарочно докарани футболни агитки предизвикаха сблъсъци, полицията използва с нищо неоправдано насилие, за да разпръсне протестиращите.

На 14ти Януари 2009 бяха бити хората, които излязоха решени да не допускат превръщането на България в държава, доминирана от мракобесна полицейщина, в която безконтролното подслушване и контрола на личния живот са главните властови инструменти. На 14 Януари 2009 Михаил Миков използва насилие срещу хората протестиращи срещу превръщането ни в каквото сме днес.

Премиерът Сергей Станишев и вътрешният министър Михаил Миков, със съдействието на тогавашния кмет Борисов, изпратиха полицията да смаже тези хора. Те носят пълната отговорност за случилото се и няма да им бъде простено. Този запис може да ви припомни ситуацията, моля за още снимки и видео:

Днес, четири години по-късно, България е точно такава държава, срещу каквато протестираха гражданите на 14 Януари и защото, когато Борисов започна злоупотребата с репресивния апарат за властови цели, гражданите не можеха да потърсят подкрепа от вчерашните си насилници. Днес, Михаил Миков е лице на „парламентарната ни демокрация“, Станишев се готви отново да управлява изпълнителната власт. Насилниците са възнаградени, забравете всякакви илюзии.

Категория: всякакви

13 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Петър на 21.05.2013г. в 14:01ч.

  Прав си, спомням си много ясно събитията. Освен с платени провокатори от агитките скроиха и друг много хитър номер. Изфабрикуваха сигнал, че някакъв блогър заплашил да донесе бомба на протеста и да взриви парламента. При такъв сигнал кмета (тогава Борисов) е длъжен да отнеме разрешителното за протеста, съответно протеста става незаконен и опасен. В този момент полоцайте започнаха да гонят протестиращите уж за тяхно добро, като в процеса на гонене ги попребиха стабилно.

  Този хитър ход беше наистина много подъл но същевременно гениален за управляващите. С един изстрел 3 заека:
  1) Протеста прекратява
  2) Бойко е лошия, защото подписва заповедта за прекратяване на протеста, а той като кмет е длъжен да го направи, макар да му е ясно, че сигнала е измислен.
  3) Блогърите са хора, които носят бомби и взривяват. Тогава точно беше момента, в който думата блогър придоби популярност в мейнстрийм медиите.

  Манипулативни изроди. Честита ви новата стара мафия в парламента.

 • Anonymous на 21.05.2013г. в 14:07ч.

  Тенденциозно!

 • Иван на 21.05.2013г. в 15:47ч.

  Най-ефективната бюлетина за глауване си е самолетния билет. Държава в която Бойко Борисов е единствения разумен избор е една странна държава.

 • димитър на 21.05.2013г. в 17:23ч.

  Най-ефективната бюлетина за гласуване е самолетния билет. Защото в тази държава нито Бойко, нито другите стари муцуни са разумен избор. Само преди два месеца искахме нови лица, протестирахме, някои се самозапалиха и пак избрахме комунистическото котило. Наистина сме странна държава !!!!!!!!

 • Асен Генов на 21.05.2013г. в 18:20ч.

  А тук много умело прехвърли вината върху Павлин Димитров, който беше в политическия кабинет на Борисов:

  http://www.youtube.com/watch?v=_jRoH8dgyGU

 • пейо на 21.05.2013г. в 18:57ч.

  @Асен Генов
  А ти за какво беше там?

 • Pete на 22.05.2013г. в 10:31ч.

  От време на време се връщам в България, където живях (зле и добре) цели 45 години. При всяко следващо завръщане ми става все по-трудно да позная, мястото където съм се родил. И хората, които живеят тук. Е, малко по-лесно стана пресичането на улиците, но затова пък сега те са по-мръсни от всякога. Много от хората, които вървят по тях са твърдо решени да ви ударят боди чек или направо да ви блъснат и озкарат от релсите. Грубиянщината явно е на мода и това ме прави крейзи. В магазините пък си цари едновременшния соцреализъм – купувачите са вземани за навлеци, а продавачите с охота играят ролята на падари, без да им се налага. Спомням си навремето едно момиче от Испания сподели с мене, че е потресена от това, че в България никой не се усмихва. днешните българи още по-малко се усмихват. Може би затова България се га е една още по-неприеветлива и тъжна страна.

 • Chrystal Rutledge на 22.05.2013г. в 23:01ч.

  Казвам това, защото тези преговори, които се водят, са много опасни. Вие наблюдавате примерно, че един Волен Сидеров се обявява срещу плоския данък, но даде съгласието си да подкрепи в Народното събрание този проект, което означава, че тук има едно двуличие, една двойна игра. Това е изключително опасно, защото това е един заговор, който върви в рамките на един фалшив елит, зад гърба на народа и във вреда на народа. Това е много опасна ситуация, защото означава в крайна сметка, ако се допусне това да стане, нашата демократична конституция ще се изпразни от съдържание.

 • walker на 28.05.2013г. в 21:03ч.

  Браво, че припомни тези събития! Това беше първото нещо за което се сетих като чух за Миков. И как след като полицаите пребиха протестиращите Миков каза че са си свършили работата бУестящо.

  Народната памет, освен че е къса, е и доста противоречива. Слабост, която политиците експлоатират редовно. Отдавна си мисля за сайт, който пази _фактология_ свързана с политичеките дейци и деяния – нещо като политическа Wikipedia + тагове за събития/личности. Само мисли, засега.

 • Adrian J. Ellis на 07.06.2013г. в 06:37ч.

  Така че, днес ЕКОСИ, а утре може и ПЕС, кой знае? Особено след като г-н Станишев и кръжецът от мухи-лай*арки около него направиха всичко по силите си да блокират провеждането на най-голямото ежегодно социалистическо събитие в Европа в България – Летният лагер на ЕКОСИ. Защо мислите го направиха? Защото домакинството беше поверено на БСМ. Не на Сергей Станишев, не на БСП – а на БСМ.

 • М на 27.06.2013г. в 11:58ч.

  И аз бех през 2009, не беше лицеприятно това… потвърждавам!

 • Петьо на 28.06.2013г. в 00:31ч.

  Петьо, едно време Българските магазини бяха известни, че като те питаха колко, чужденецът слагаше шепата монети и продавача вземаше колкото.
  Един споделил, навремето, че един път продавачът взел повече. Чужденецът каза – опашката се люшна, и го накараха да върне…

  Това, си заменил, бягайки и изоставяйки България на циганите от ДПС и на педерастите – в лошия смисъл на тази дума – от БСП. Атака са само платено оправдание.

  обвинявай себе си. ние поне опитахме, майна.

 • Gucci Handbags American Outlet Stores на 20.03.2014г. в 17:58ч.

  Fine way of telling, and pleasant piece of writing Михаил Миков и 14 Януари 2009 | трънки и блогинки to get facts concerning my presentation topic, which i am going to convey in institution of higher education.