трънки и блогинки

Любими моменти от протеста на 15ти Юни

Написано на: 16.06.2013 · 10 коментара

Позициите
Станислав Касчийски (twitter) и Росица Цанова (twitter) застанаха пред буса на TV7 и попречиха на хората да направят нещо по-сериозно на екипа:

TV7 напуснете и елате с нас. Протестът е и за вас!

TV7 напуснете и елате с нас. Протестът е и за вас!

Твърденията на TV7, че на митинга на 14ти Юни е имало тридесетина човека, на следващия ден станаха истина по странен начин. Екипът на TV7 получи „личен митинг“ от около 30 човека, които се изказваха без любов за медията, ръководена от Николай-Бареков-тире-журналист. Имаше много протестиращи, които  скандираха „Ненасилие“, но и убеждаваха по-крайно настроените да се въздържат, но категоричния начин, по който Станислав Касчийски и Росица Цанова изразиха и защитиха позиция получават най-искреното ми уважение. Те са пример за мен и всички нас, благодаря!

TV7BusFinal

Декорираният бус на TV7

KaschiiskiRosi

Станислав Касчийски и Росица Цанова пред буса на TV7

Подреденият боклук е нещо уж много по-дребно, но невероятно важно и показателно. Мил детайл бе и коментарът на един от по-агресивните, когато Касчийски си написа посланието. Той му каза „Забрави запетайката“

Лозунги
Бесилото, според мен, беше най-ефектно комуникираното послание:

Besilo

„Не ядосвайте Народа!“ Така и не го запалиха това чучело. Режисьорът в мен е разочарован.

А долните ме забавляваха:

LKydesiKostov

„Къде си Костов“

LStanishevJofrey

„Джофри = Станишев“

LKonBob

„Кон боб яде ли?“

Почетни споменавания за: „Искаме си Сектор А“, „Кой не скача е Дебел“ и нереализираният: „Дъмбълдоре????“

Скандирания
Всички твърде отстъпчиви жени и всички професионалистки, заслужават извинения за сравненията им с политици. Волен Сидеров бе най-често споменаваната курва, но вчера и Бареков бе споменаван на собствено основание. Забавляваха ме скандиранията „Волене, излез“ и „Ай сиктир!“ пред централата на ДПС и „Извини се, бе!“ пред централата на „Атака“.

Полицията
Първо нещо много важно – от Орлов Мост, през НДК и чак до Позитано 20 протестът не бе охраняван. Нямаше никаква полиция, която можеше да спре възможни посегателства срещу кофи, коли и сгради. Не знам дали това беше нарочно или е проява на груба небрежност, но единствено културата на протестиращите спести евентуални щети. Полицията се появи в две редици, с каски и щитове, чак когато протестиращите стигнаха до централата на БСП. Ясно стана, кой ги интересува и кого пазят.

За всеки мислещ гражданин е ясно, че полицаите вътрешно ги мачкат много жестоко. Когато видях сладоледаджийския автобус, в който държаха и развозваха жандармерията, в първия момент ми стана смешно, после ми стана жално и срамно за тези хора. Полицаите изтърпяха и това унижение от своите. Направи ми добро впечатление, че след като пред централите на БСП и ДПС полицията беше в два реда (преден цивилен и заден с каски и щитове), пред централата на Атака бяха свалили каските на земята.

PoliceBusIceCream

Полицията обича сладолед

KaskiDolu

Каски долу

Изпълненията на химна
Най-обединяващото нещо бе всеки момент, в който скандиранията стихваха и се пееше Химна на България. Това е запис от пред ДПС, но имаше още много.

Хората
Най-важното са хората, които се събраха. Моминското парти ме усмихна най-много, но който е бил там – знае за какво говоря.

Категория: в картинки · хубави неща

10 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Тодор на 16.06.2013г. в 22:03ч.

  Грамар нацито в мен веднага отбелява „със нас“:)

  А това с полицаите в автобуса е тъжна гледка;(

 • Тодор на 16.06.2013г. в 22:04ч.

  Отбеляза*..

 • и на 18.06.2013г. в 23:14ч.

  прогнозата – http://www.youtube.com/watch?v=SyWydWLmszE

 • Десо Киров на 27.06.2013г. в 09:17ч.

  Според мен от този протест няма да излезе нищо! Ще стане същото както по време на февруарския протест, тоест – нищо! Личното ми мнение е че протестиращите са там за купона а не за да решават съдбата си. ОК, искат оставка на правителстовото, до тук добре! Еми като правителството подаде оставка, тогава какво?
  Отиваме на нови избори, пак ще са си същите, след 1-2 месеца отново сме на улицата и това до кога?!?!?!?!?!!?!?!?!
  Протеста трябва да натисне тия гамени в парламента да приемат нов изборен закон, но такъв какъвто искат не ТЕ а НАРОДА. След това вече да си подават оставките….. но не и преди това.
  Иначе лично аз съм за президентска република, но не с тоя президент.

 • Виктор на 28.06.2013г. в 10:11ч.

  Напълно се съгласявам с коментара над мен. Искането за оставка е смешно. Гласувайте за тях, пък после им искайте оставката. Трябва да се излезе с няколко, точно формулирани искания и да се настоява да бъдат изпълнени. Оставката ще доведе Герб на власт(сигурен съм), пак ще се дигнат протести и така до безкрая ………….

 • Кристиян на 28.06.2013г. в 13:30ч.

  То номера е да се резне главата на мафията, защото тя е над политиците, обаче това ми се струва малко невъзможно. Но по-добре да се свали това правителство, че е пълна боза!

 • Barney D. Moss на 06.07.2013г. в 11:36ч.

  са общо осем души са ранени при сблъсъците пред централата на ПП „Атака“, предаде БНР. Екипите на Спешна помощ са оказали съдействие на седем от пострадалите на място. Те имат контузии по главата от хвърлени камъни и бутилки. Пред централата на „Атака“ са пострадали трима души, единият от които депутатът Кристиян Димитров от „Атака“.

 • Aubrey K. Bowman на 30.07.2013г. в 07:52ч.

  „В един момент пред централата на „Атака“ се наложи да се включи още жандармерия и знаете ли какво направихме ние, нормалните хора? Направихме тунел на полицаите за да минат необезпокоявано и през цялото време, докато преминаваха покрай нас, им ръкопляскахме и ги тупахме по рамената, а те, хората, се усмихваха и ни поздравяваха! Ето това е разликата между нас и онези лумпени от другата страна, които скачаха да бият жандармерията“.

 • get smart на 25.08.2013г. в 12:31ч.

  Заплатите в България вече са по-ниски и от тези на прословутите евтини китайски работници,минималните заплати в Китай се определят от местните власти, като доходът трябва да е поне 40% от средната заплата и да покрива ежедневните нужди на хората. Към 1 май 2013 г. най-високата минимална месечна заплата е в Шанхай – 1620 юана (265 долара) и в Шънжън – 1600 юана (262 долара).В Русия от 1 януари 2010 г. се увеличиха пенсиите с 11% . В Москва минималната пенсия стана от 1 януари 2010 г. 550 лева , а в Русия средната пенсия е 370 лева, при“ минимална кошница“ за пенсионер в Русия тя е 320 лева . По данни от 2012 г. в Русия средната пенсия е 461 лв., а в България средната пенсия е 266 лева?! При условие, че там цените на горивата и електроенергията са в пъти по-ниски. Ето това е истината за изпълнените обещания на ГЕРБ … Гарантирани от тяхното управление обаче са : трагично ниските пенсии, ниските заплати, глад и безработица и мнооооого асфалт ?!

 • cheap-lv bags for sale на 21.03.2014г. в 01:11ч.

  I always used to read article Любими моменти от протеста на 15ти Юни | трънки и блогинки in news papers but now as I am a user of internet therefore from now I am using net for content, thanks to web.