трънки и блогинки« | »

Любими моменти от протеста на 15ти Юни

Позициите
Станислав Касчийски (twitter) и Росица Цанова (twitter) застанаха пред буса на TV7 и попречиха на хората да направят нещо по-сериозно на екипа:

TV7 напуснете и елате с нас. Протестът е и за вас!

TV7 напуснете и елате с нас. Протестът е и за вас!

Твърденията на TV7, че на митинга на 14ти Юни е имало тридесетина човека, на следващия ден станаха истина по странен начин. Екипът на TV7 получи „личен митинг“ от около 30 човека, които се изказваха без любов за медията, ръководена от Николай-Бареков-тире-журналист. Имаше много протестиращи, които  скандираха „Ненасилие“, но и убеждаваха по-крайно настроените да се въздържат, но категоричния начин, по който Станислав Касчийски и Росица Цанова изразиха и защитиха позиция получават най-искреното ми уважение. Те са пример за мен и всички нас, благодаря!

TV7BusFinal

Декорираният бус на TV7

KaschiiskiRosi

Станислав Касчийски и Росица Цанова пред буса на TV7

Подреденият боклук е нещо уж много по-дребно, но невероятно важно и показателно. Мил детайл бе и коментарът на един от по-агресивните, когато Касчийски си написа посланието. Той му каза „Забрави запетайката“

Лозунги
Бесилото, според мен, беше най-ефектно комуникираното послание:

Besilo

„Не ядосвайте Народа!“ Така и не го запалиха това чучело. Режисьорът в мен е разочарован.

А долните ме забавляваха:

LKydesiKostov

„Къде си Костов“

LStanishevJofrey

„Джофри = Станишев“

LKonBob

„Кон боб яде ли?“

Почетни споменавания за: „Искаме си Сектор А“, „Кой не скача е Дебел“ и нереализираният: „Дъмбълдоре????“

Скандирания
Всички твърде отстъпчиви жени и всички професионалистки, заслужават извинения за сравненията им с политици. Волен Сидеров бе най-често споменаваната курва, но вчера и Бареков бе споменаван на собствено основание. Забавляваха ме скандиранията „Волене, излез“ и „Ай сиктир!“ пред централата на ДПС и „Извини се, бе!“ пред централата на „Атака“.

Полицията
Първо нещо много важно – от Орлов Мост, през НДК и чак до Позитано 20 протестът не бе охраняван. Нямаше никаква полиция, която можеше да спре възможни посегателства срещу кофи, коли и сгради. Не знам дали това беше нарочно или е проява на груба небрежност, но единствено културата на протестиращите спести евентуални щети. Полицията се появи в две редици, с каски и щитове, чак когато протестиращите стигнаха до централата на БСП. Ясно стана, кой ги интересува и кого пазят.

За всеки мислещ гражданин е ясно, че полицаите вътрешно ги мачкат много жестоко. Когато видях сладоледаджийския автобус, в който държаха и развозваха жандармерията, в първия момент ми стана смешно, после ми стана жално и срамно за тези хора. Полицаите изтърпяха и това унижение от своите. Направи ми добро впечатление, че след като пред централите на БСП и ДПС полицията беше в два реда (преден цивилен и заден с каски и щитове), пред централата на Атака бяха свалили каските на земята.

PoliceBusIceCream

Полицията обича сладолед

KaskiDolu

Каски долу

Изпълненията на химна
Най-обединяващото нещо бе всеки момент, в който скандиранията стихваха и се пееше Химна на България. Това е запис от пред ДПС, но имаше още много.

Хората
Най-важното са хората, които се събраха. Моминското парти ме усмихна най-много, но който е бил там – знае за какво говоря.

Posted by on 16.6.2013.

Categories: в картинки, хубави неща

« | »
Recent Posts


PagesAbout трънки и блогинки

Здравейте! Казвам се Пейо Попов и използвам това място, за да общувам и да се забавлявам. Неангажиращ – сериозно Обратна връзка Хубаво ми е когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа. Използвайте кирилица, за да коментиратеmore →

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/blog.peio.org/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2781