трънки и блогинки

Новините от Крим като остарели вицове

Написано на: 13.03.2014 · 9 коментара

Старите вицове са лесен и най-вече забавен начин да се разбере същността на историческа епоха, която трябваше да е безвъзвратно отминала. За съжаление, когато гледам новини все по-често се сещам за вицове от времето на СССР и ми е повече страшно, отколкото смешно. За да изкажа отвращението си по-добре, ето опит за описание на актуалните събития в Крим като всяко от долните изречения е виц от времето на нахлуването на Варшавския договор в Чехословакия:

Подлите западни сили искаха да завладеят Крим и да подчинят неговите хора и богатства, но… Русия ги изпревари. Руснаците преминаха границите на Украйна, само защото братската помощ граници не знае. А Руснаците и Украинците са братя, а не приятели, защото приятелите може да ги избираш. По-точно, братска помощ е когато петима се хвърлят да бият един беззащитен, а агресия се нарича, когато един се противопоставя на петима. А войските, те ще останат в Крим, поне докато не намерят кой ги е помолил за помощ.

Украйна е най-неутралната страна – тя няма право да се меси дори във вътрешните си работи. За разлика от Русия, която е готова да се противопостави решително на всяка намеса във вътрешните ѝ работи, където и да е по света. Защото Русия граници няма, Русия граничи с който си иска. Тя се бори за мир, „для весь Мир“. На герба на Русия трябва да има ангелче Амурче, защото и то е като нея – гол, бос, но въоръжен и предлагащ любов и дружба на целия свят под прицел на оръжие. За това, рускоговорящите в Крим, вече стават на крака не на „Интернационала“, а на „Интервенционала“. И ние трябва да сме спокойни – за тези интереси Русия е готова да влезе дори в Европейския съюз, ако трябва и до Брюксел да стигне. Но спокойно – трета световна война няма да има, но ще има такава борба за мир, че нищо няма да остане. За това украинците търсят сигурност в Израел, който считат за най-защитената страна, защото Израел поне добронамерени съседи няма.

Ако ви е смешно, не е много смешно, но пък ако се сещате за още някой виц по повода – разкажете.

Категория: всякакви

9 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • A3 на 13.03.2014г. в 13:34ч.

  Събудили един дядо през нощта и му казали „окупирани сме”, на което той отвърнал „не може да бъде, руснаците никога няма да позволят това”

 • Niki на 13.03.2014г. в 13:37ч.

  Може да се видоизмени идеално към днешна дата:

  Отишъл Швейк на посещение в Москва при Брежнев. Генералният секретар на КПСС го приема в Кремъл, развежда го по различни зали и накрая влизат в една специална стая с дебела метална врата и без прозорци, а по средата пулт с четири червени копчета и до тях по един ключ.
  Швейк пита какво е това.
  Брежнев отговаря:
  – Виждаш ли първото копче – като го натисна и завъртя ключа до него – Париж изчезва от картата! Като натисна второто и врътна ключа до него – Лондон изчезва от картата, а като натисна ей тва – третото – и врътна ключа – Ню Йорк изчезва завинаги, а като натисна четвъртото и завъртя ключа – и Вашингтон вече го няма!
  Швейк се усмихнал и казал:
  – Е, другарю Брежнев, и при нас – в Чехске Будейовице – аналогичен случай. Имахме една проклета дърта хазяйка – за да не ползваме кенефа го беше заключила с 4 ключалки.
  Обаче веднъж нещо я хвана разстройство … и докато отключи и 5-те ключалки взе, че се на*ра в коридора.

 • tom на 17.03.2014г. в 11:29ч.

  „Защото Русия граници няма, Русия граничи с който си иска“

  А САЩ с кой граничи, че се меси в Украйна (Сърбия, Афганистан и т.н.)?

 • Жоро на 17.03.2014г. в 18:21ч.

  @tom – Пейо не е написал нищо за САЩ, така че заяждането ти не е на място.

 • thefun.net на 17.03.2014г. в 22:32ч.

  Хитлер повторно се застрелял (отровил) в ада, когато разбрал, че Русия иска да вкара войска в Украйна, а канцлера на Германия (жена в панталони) всячески пречи на това.
  ––
  67% от американските студенти не могат да посочат Украйна на картата.
  Спокойно…скоро никой няма да може.
  –-
  Властта в Албания взе решение за финансова помощ за Украйна. Тирана ще преведа на Киев 37 долара.
  –-
  Във връзка с напрегнатата ситуация в Украйна Франция се предаде.

 • Петър на 30.03.2014г. в 22:43ч.

  Няма по-голямо проклятие от това, да си съсед на Русия …

 • Ники на 06.05.2014г. в 10:42ч.

  Как мога да се отпиша да получавам коментари по темата, че някакви спамове пишат и час по час получавам съобщения?

 • Michael Kors purses Outlet на 06.05.2014г. в 13:54ч.

  Новините от Крим като остарели вицове | трънки и блогинки

 • блиндирани врати на 05.09.2014г. в 12:20ч.

  Жалко е само за хората в Крим както и тези в цяла Украйна. Руснаци и американци си играят с тях!