трънки и блогинки

Липсващата закуска

Написано на: 30.06.2008 · 7 коментара

Когато искам да вечерям навън, мога да избирам от немалко места, които се стремят да предложат нещо за всеки вкус и настроение. За обяд заведенията подготвят нарочни менюта и правят избора доста лесен в зависимост от времето и средствата, които желаете да отделите. Възможностите за закуска навън, обаче, са някаква трагедия. Ако не искам баничка, кифла, тутманик или нещо друго в амбалажна хартийка, възможностите ми са крайно ограничени.

Иска ми се преди да започна работа да мога да закуся седнал, може би и с голяма чаша чай. Ако денят ми започне с хубава английска или континетална закуска и половин литър черен чай, предполагам че ще се изпълня с енергия и консервативна стабилност и няма да мисля за ядене през целия работен ден. Ако не ми се почва пък с подобна „закуска за шампиони“ може да си харесам нещо с кисело мляко, плодове или ядки. Вариантите за закуска са много, но всички като да изискват да бъдат приготвени саморъчно удома и не могат да бъдат получени срещу пари, освен в някой хотел.

Положението с неделната, която е един специален вид закуска, също не е както бих искал. Стара идея ми е да направя класация на местата за такава закуска, но те все още са твърде малко. Харесвам предлаганите закуски в „Бар на края на вселената“ и мястото на ъгъла на Графа и Солунска, Happy понякога и… това са. Ако вие имате наблюдения, идеи или направо решения на този проблем, моля – споделете ги.

Категория: дневни

7 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Vanya на 30.06.2008г. в 12:07ч.

  дам …
  моето любимо ядене е закуската и срещам подобни на твоите проблеми. Ето тук http://www.tablehopper.net/seasons-brunch/ има ревю за брънча на х-л Хилтън. Виждала съм брънч и в заведението „Опера“, но и той е само в неделя.

 • Zeridon на 30.06.2008г. в 14:23ч.

  За неделно време имам едно предложение ама то не е съвсем за закуска. Води се кръчма „Боримечката“ на МанджаСтрийт в Студентски град. Български стил, много добри сърчица в масло, шкембето хич не е за изхвърляне а айрянчето много добре идва. :)

 • Mayday на 30.06.2008г. в 19:34ч.

  Брънчът в „Мотто“ на Аксаков никак не беше лош, а и струваше десетина лева, съвсем прилично за количествата храна – обаче нямам идея дали още го предлагат, спомените ми са поне 3-годишни…

 • И.Е. Станков на 30.06.2008г. в 22:38ч.

  Неделната закуска е много хубаво нещо. Особено към 2 следобед.
  Сигурен съм, че рано или късно ще стане хит в България.
  В Берлин е институция в неработническите квартали.

 • merd на 01.07.2008г. в 15:36ч.

  Направо решение „акоимашвремедасеразхождашвсякасутриндо мола“: В Bamboo има за закуска овесена каша с банан и мляко или овесени ядки с плодове или тостове с ементал и шунка + органик кафе и чай , в ONDA също има едни много вкусни топли сандвичета и кроасанчета, както и в другите вериги за кафе.

 • Ради на 03.07.2008г. в 22:22ч.

  Смятам, че класическата английска закуска на Fox & Hound е много сполучлива (като изключим рохкото яйце, но това вече са лични предпочитания :)) Но ако искаш нещо сладко за закуска… ам, винаги можеш да се разходиш до новото Flocafe (на мястото на Goody’s до съдебната палата) и да опиташ техните сладкиши.Като цяло там храната е страхотна, плюс че сервират кекса брауни горещ с ванилов сладолед *love*

 • Emerald на 04.07.2008г. в 11:15ч.

  Уау, това последното изречение в коментара на Ради ме спечели. Пейо, мога ли да те поканя на съботна закуска :-)