трънки и блогинки

Бундесмахт

Написано на: 29.06.2008 · 4 коментара

В международни първенства винаги съм подкрепял Германия, когато не играе срещу България. Още откакто бях малък, а те се наричаха ФРГ ме впечатли грубия, рушащ, нетехничен и като цяло тъп стил на игра, заради който ги чувствам близки. Защитата им е непримиримо опълчение, организацията – резултат на механично обучение, а головете на обстоятелствата случайно стечение.

Възхищавам им се за духа, дисциплината, упоритостта и ентусиазма, с които играят. Волята никога да не се отказват, отчайват или разколебават, което ме кара да искам да бъда като тях. За който и да е друг отбор е велико събитие, ако стигне финал или стане шампион – за Германия това е нормално. Още не съм гледал мач това първенство, но довечера ми се иска да стане ново чудо на ината.

Категория: всякакви

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Георги Станков на 29.06.2008г. в 18:33ч.

  И аз не съм гледал нито един мач от това първенство. Следя резултатите само и чета отзивите.
  За финала довечера. Испанците ми се струват по-близки по манталитет до нас, българите. Обаче подкрепям Германия. Харесвам германската дисциплина. Онова, което може да се нарече традиционен немски стил на игра, показва колко много при германците като народ волята и характерът влияят на поведението.
  А това за нация като българската – понякога отнесена, друг път мързелива, трети път песимистична, четвърти – еуфорична – и лично за мен като типичен представител на същата нация, е много ценно качество и пример за градивно поведение.
  Затова съм за Германия – защото показват, че с труд се постига много.

 • Филип на 29.06.2008г. в 22:24ч.

  Аз пък точно затова, че са като машини, не ги харесвам ама хич.
  Иначе мачовете бяха страхотни и жалко че не си ги гледал. Дори и в момента финалът е невероятен.

 • shadrik на 30.06.2008г. в 00:10ч.

  Аз пък бях през цялото време за испанците през първенството. Хареса ми самоотвержеността им и играта им като едно цяло :)

 • invertedquestionmark на 01.07.2008г. в 11:16ч.

  Аз пък за първи път харесвах еднакво и двата финалиста, подари различни причини. Иначе – не знам дали германците се предадоха, когато видяха как играят испанците, или вторите бяха чак толкова добри, че дори не им дадоха шанс да опитат нещо…