трънки и блогинки

Добрите гноми

Написано на: 05.08.2008 · 2 коментара

Пиша с много грешки. Причините варират от това, че съм средно неграмотен, до това, че пиша, без да имам завършено изречение в главата си и не чета написаното. Срам ме е от това, или поне твърдя така.

Преди да се науча да пиша грамотно, техниката предложи решение на проблема с грешките. От новата версия на WordPress има възможност да се добавят редактори, които да поправят грешките, които щедро допускам. Има и прекрасна възможност и да проследяват направените от тях корекции, така че коректорската дейност да има и образователен ефект. Бачийски е дал чудесен пример в картинки. Работата на коректорите е скучна и неблагодарна, и затова ги асоциирам с гноми. Гноми, ама от по-добрите.

След като се справих с троловете, Кольо бе един от първите назначени гноми и веднага забеляза, че този блог се населва с тролове, гноми и се заформя някакъв фантастичен свят. Предложи да си завъдя самодиви и сукубуси („женски духове, е**т те, докато спиш“). Алекс веднага влезе в коректорската си роля, поправи Кольо („женски духове, е**т те до смърт, докато спиш“) и разказа всякакви срамотии за суки-те. Гергана и Иванка се присъединиха към приказната компания от хора, на които имам доверие и се отнасят внимателно с буквите, и сега ги гледам с благодарност как търпеливо слагат запетаи и оправят досадни грешки.

От техническа страна има малък проблем с показването на корекциите по начина, който е показан при Бачийски. В стабилната версия, за да се покаже корекцията като правена от друг, трябва да се смени и авторът на публикацията, което е грешно. Това бе признато като проблем и бързо отстранено в svn на работния клон на WordPress 2.6. Ако искате и вие да ползвате пълната функционалност, трябва да обновите, или да изчакате скорошната стабилна 2.6.1 версия.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • кольо на 05.08.2008г. в 17:11ч.

    Никога не ни събирай заедно. Ще се напием някоя вечер и ще ти попилеем блога. :)

  • алекс на 07.08.2008г. в 03:11ч.

    … и не заспивай в нашe присъствие :)