трънки и блогинки

метълките

Написано на: 14.11.2004 · 22 коментара

Евала!!! Аз се подписвам с две ръце под мнението на Васил. Метълките са едни от най-чистите и готини жени, с които някога съм си прекарвал времето. Нямам идея какви са съвременните моми от този тип, но едно време аз бях перманентно влюбен в някоя от този тип и едни от най-хубавите ми спомени са от точно с такива жени.

Сега малко аргументи:
За пиенето: С коя друга жена би било прието за нормално да си вземете по няколко бири и да идете в парка, в някоя детска градина или на някое тепе да зяпате града и да не си загрижен особено дали майка ѝ не я е научла да чака друго от мъжете или че има опасност да те помисли за гамен, какъвто всъщност си? Коя друга жена е способна да даде парите за тока за бяло вино (Софийски мускат ‘92), за да може двамата да сте пияни и щастливи няколко дена и да иска единствено да я обичаш както тя тебе?

За секса: Мче, те слушат примерно Металика („Аз искам с Lars-а, ама…“)!!! Знаете ли в каква форма и какво тяло има жена, която е способна да куфее три часа и да спре за бира само. Да не говорим за какво става дума когато се прави секс на такава музика. “The four horsemen” е точно 7.52мин. (седем минути и петдесет и две секунди). От начало до край: та-ра-ра-рам, та-та-да-да-дам…. С коя анемична кифла би се пробвал на това? Да не говорим, че аз съм фен на Pantera… За по-нежните има и балади… на Slayer.

Косите: Да, случвало се е да ме шибне някоя коса през физиономията, но значително по-често се е случвало да ме погалят с такава коса през цялото тяло.

За акъла: ами който не е прекарвал време с такива жени няма как да знае какво е чувството да си приказвате по цяла нощ и да не може и да не искате ноща да свършва. Аз съм прекарал толкова безценни вечери в смислени разговори и всяка една от тях има повече съдържание отколкото всичките приказки “на къфее” някога ще имат.

За тъжното: Тъжното е че и те, като всички интелигентни жени, мутират с вързрастта и се превръщат в нещо по-общественопригодно („the rebel of yesterday is tomorrow’s fool“, Iron Maiden ‘92), но хубавото е че запазвазват в себе си тази искра и винаги може да я събудиш отново в тях.

Категория: хубави неща

22 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • dafo на 15.11.2004г. в 02:17ч.

  Ашколсун и на двамата, особено с това за анемечната кифла, хахахаха
  Отивам да си пусна Sepultura, жалко че на работа не трябва да проявам толкова агресия та се слуша по-спокойно.
  Метълките са народни жени (само дето не слушат народна музика).

 • Андрей на 15.11.2004г. в 03:01ч.

  Мдаааа, кекс с фон Аморфис ми е от любимите ! :) Е те нямат такива дълги парчета като ‘талика, ама давай, просто се зарежда 1 диск с мп3ки в уредбата. А иначе са страстни, няма спор. И досега не съм усещал лош полъх откъм тях, както споменават някои, но може би съм нямал лошият късмет :)
  Трябва да опитаме докато слушаме Children of Bodom.
  Успешна седмица!

 • Pocu на 15.11.2004г. в 04:45ч.

  Малко не на място (може би), но това, което аз си спомням от метълските компании в тийнейджърските години, беше „меренето на пишки“. Кой бил имал повече албуми, кой бил слушал по-тежка музика, кой каква банда щял да си направи. Да не говоря за измъчените „имена“ на групи, където колкото по-зловещо и кръвопийско, толкова по-добре и пр.
  Недай си, Боже, да си нормално изглеждащо момиче и в един момент, отговаряйки на въпрос, да се окаже, че слушаш по-тежка музика от тях и го правиш, защото групата/стилът те кефи. Тогава отнасяш учудване и повдигнати вежди (най-малко) – „Ама как може момиче да слуша това?“. И хич не те е еня за това кой свири, кой пее и дали има оня албум на Металица от нам си коя година..

  Определено тази среда успя да ме отблъсне със снобарията и фукането си. Това беше на повърхността, по-далеч така и не стигнах. И някак се чувствам много доволна от това. Заради единиците ценни хора, не си струваше да се заровя там. Мои близки приятелки отидоха доста отвъд границите и за щастие се върнаха оттам. С научени ценни уроци. И един от тях е – това, че някой може да запълни нощта ти с философстване и разсъждения, не може да се сравнява с това, друг да запълни душата ти за миг с безмълвен жест. Щото в ония години човек дори не се усеща колко лесно започва да подражава, защото го кефи идолът. И как се превръща в съпровод, превъзходно презрян от Оскар Уайлд.

  За пиенето: с всяка, която си пада по теб. Дори и да носи островърхи обувки а-ла Малък Мук. Всъщност, имаш ли идея колко по-фенско е точно такава жена да пие бира с теб на пейката в парка посред нощ? ;-)
  За секса: ако жената си пада по теб, и на „На т`слата дръжката“ ще го прави с теб, без да разбере какво слушате ;-)
  За косите: повечето жени се носят с дълги коси, ама е къде-къде по-готино косата да е чиста и мека ;-)
  За акъла: няма място, където да си показваш акъла – или го имаш, или го нямаш. Е, може и временно да си го загубил.
  За тъжното: ти представяш ли си майката на твоите деца да изглежда като майката в сем.Адамс? Не е тъжно, дори е весело – онзи пламък ще се появява по-рядко и само в подходящи моменти. Което го прави още по-ценен :-)

  За отбелязване: не слагам момичетата и момчетата от онази среда под общ знаменател. Както вече казах, видях само повърхността и реших, че не си струва да бъркам по-дълбоко. Та, няма и как да правя изводи въз основа на видяното. Просто.. всичко си е до конкретния човек :-) Не отдавайте на едното романтично понятие цялата си бурна младост :-)

 • dafo на 15.11.2004г. в 05:22ч.

  Хмм в семейство Адамс, когато майката проговореше на френски, което се случваше доста често, се започваше ….
  Какво му е лошо на името Cannibal Corpse? Да не би „Дърт козел млада върба лющеше“ (ох Пейо омърсих ти блога) да е по-фенско? В другата крайност има една пошлост, прекалено рано момичетата искат да станат възрастни, да се направят на жени. И в двата лагера има черни овци, но на пръстите на едната ми ръка се броят свестните чалгаджийки.
  И още бурната ни младост не ми е напуснала, нищо че се опитва да ме смачкат разните уроди с власт.

 • Pocu на 15.11.2004г. в 06:52ч.

  Их, Дафо ;-) Опитах се да подскажа, че „метълка“ или „чалгаджийка“ не е етикет – грамота или черен списък :) Не гарантира качество или липса на такова.
  Нямах предвид нито Cannibal Corpse, нито Pungent Stench :))
  Пошлостта я има при всички пияни-заляни компании, на чиито участници не им пука къде ще се напият, колко ще изпият и с кого ще прекарат нощта. И няма значение каква музика слушаш, когато целта ти е да върнеш обратно онова, което си поел през хранопровода си.

  Имах дълъг период, в който слушах метъл. После – чалга ;-) Слушала съм с удоволствие стари градски любовни песни, сръбска и гръцка музика, Челентано и пр. В момента съм на вълна класическа музика. Снощи Поля свиреше на пианото едно танго, което извиква недвусмислено определени фантазии или спомени.. Есенция от чувственост и страст, мале… Малко преди това пях песничката на Крокодила Гена. Честно казано, и идея си нямам кой е любимият ми музикален стил и въобще не ме е срам от това, че не съм се заседяла в нито един или че в някоя компания ще кажа, че слушам нещо, на което се гледа с лошо око. Никой няма да загуби или спечели точки в моите очи заради това че (не) слуша определена музика.

  Просто етикетът е подходящ човек _за теб_, подходяща компания _за теб_ и пр.
  Не споря по романтиката – тя си е ценна. И е ценна заради _човека_, _приятелите_ и пр. Но не приемам, че заради хубави/лоши моменти едно нещо или човек трябва да се харесва/отхвърля. Затова се включих в дискусията. Аз винаги се дразня от етикетите, ама то си е типично за мен :-)

 • дафчо на 15.11.2004г. в 07:27ч.

  Всъщност настроението определя музиката, компанията и обратно. Всеки ден е поне малко по-различен от другите, следователно и нуждите (не голяма и малка де). Така, че един път може да е „Por una cabesa“, друг път „Living In Sin“, разни диско-та, Синатра, и т.н.
  Радвам се, че си имала приятни мигове в различни компании, аз не мога да се похваля с това. А понякога парен каша духа.
  И храната обикновено я приемам през устата, хранопровод не ползвам а и комшията няма.

 • Pocu на 15.11.2004г. в 08:46ч.

  И отвреме-навреме – „Тъпа овца“, нали? ;-)

  Хм, със сигурност храната минава През хранопровода, приема се или Чрез, или През устата. Ама това са технически подробности. Грешката е моя, а път ти вземи да се усмихнеш :-)

 • пейо на 15.11.2004г. в 09:25ч.

  Да Роси,гроздето е кисело. Иначе за етикетите си права.

  Момчета, вие си знаете.

 • Pocu на 15.11.2004г. в 10:06ч.

  Това с гроздето не го разбрах – Пейо, какво искаш да кажеш?

 • пейо на 15.11.2004г. в 10:13ч.

  Има една бясня за „Лисицата и гроздето“ на Лафонтен. В нея си е обяснено най-добре.

 • Pocu на 15.11.2004г. в 10:38ч.

  Грозде няма, Пейо :-)

 • Георги Чорбаджийски на 15.11.2004г. в 11:15ч.

  There is no spoon.
  Метълки – блях…..напомня ми на некъпано и небръснато – мерси, айде нема нужда.

 • пейо на 15.11.2004г. в 14:10ч.

  @ Роси
  Жалко за теб, тогава.

  @ Жоро
  На мен „некъпано и небръснато“ ми се асоциира винаги с компютърджия.

 • turin на 15.11.2004г. в 16:08ч.

  Нещо не ви чаткам май… За какво спорите… На мен ми стига, че аз съм си метъл. Съответно – не мога да се кефя на чалгаджийки. „Чалгаджийството“ е част и от чалгата, и от чалгаджийте.
  Също както с метъла – в „метълското“ се включва и това да харесваш метълки. Заради метълското в тях ;)

  Иначе – ок, има всякакви хора, някои са некъпани, други са тъпи или пък и двете… Някои са чалгаджии и дискари, или пък ползват уиндоус…
  Въпрос на вкус, въпрос на разбирания.
  Въпрос на метъл ;)

 • Георги Иванов на 15.11.2004г. в 18:12ч.

  Според мен е смешно да се разграничават така жените на музикална ориентация , ако се влюбиш в някоя и тя в теб , разбираш , че тя слуша чалга и кво ? „Аре чиба смотана чалгаджийко“. Малко е тъпо не мислите ли ?

 • turin на 15.11.2004г. в 19:23ч.

  Ама кой говори за влюбване?… Става дума за най-нормални симпатии. Изобщо тъпо е да се спори в блог кой е „правилният“ начин човек да се влюби. Всъщност и не само в блог ;)
  А то и за симпатиите няма какво да се спори. Виж, ако ще се разгаря спор за *красивото* е друга хава…:)

 • Яна на 16.11.2004г. в 01:41ч.

  Чорбаджийски, да ти имам гаджетата, дет употребяват самобръсначка !:))))))

 • Pocu на 16.11.2004г. в 03:23ч.

  Тук вече стана много лично..

  Ясене, никой не говори за влюбване и симпатии и каквото и да е. Аз изразих мнение по отношение на едно общество, за което тук се говори с много патос. Безкомпромисно бялото е бяло и черно няма да стане. Ето, това не ми харесва!

  Пейо, не те разбирам. Това, че аз не съм съгласна с теб по определени причини и не се страхувам да ги назова, обижда ли те? Аз съм хетеросексуална и никога няма да разбера какво е да съм с жена. Освен ако следващия живот не се родя мъж ;-) По тази причина за мен грозде няма. И дали ще съм метълка, или пластмаска, или дърварка – от това няма да зависи дали правя по-хубав или по-лош секс. М/удругото, не знаеш достатъчно за мен, за да кажеш „жалко за теб, тогава“.

  Айде стига толкова, че и тук ще се повтори грозната история при Маниакса, където започнаха да коментират личния му живот. На онзи, който си позволи да го направи, му липсват не първите 7, а първите 17г.

 • пейо на 16.11.2004г. в 04:46ч.

  Жалко е за теб и за всеки друг, който отрича нещо без да го познава.
  Иначе и аз се уморих от тази дискусия и смятам, че ще е далеч по-лесно да се разберем набързо като се видим вместо да хабим време от по-полезни дейности.

 • turin на 16.11.2004г. в 16:17ч.

  Роси, много ясно е, че за личните неща се говори с патос.
  Затова и аз ще замълча – щом ти с такава жар се защитаваш, значи темата ти е много вътрешна. Така де, щом е така, нека не я обсъждаме тая тъпа тема. Изобщо каква е тая краста да се обсъждат неща, които хем са ни „важни“, хем са различни за всеки от нас?
  На това аз му викам „флеймене“ и го приемам само на бира.

 • nina на 28.04.2006г. в 00:47ч.

  и представа си нямам кой ще го чете това,но…знаете ли,аз съм метълка…и…всъщност,досега като се замисля не само метЪли са ми предлагали разни работи…т.е. представата на голяма 4аст от заблуденото ни общество мисли че метълките не се поддържат е повече от смешна…и наистина ,само този,които е спал с такава жена знае какво е… лека ви нощ и дано някой ден бадете по-просветлени….и между другото-като ги гледам 4алгарките по улицата с тия ‘апетитни’ шкембенца-иууххх… :Д

 • Ан на 13.10.2009г. в 06:08ч.

  Благодарение на руския спам човек може да прочете произволен твой пост от преди много време. :)