трънки и блогинки

Дончева и ДАНС

Написано на: 25.09.2008 · 2 коментара

Забавлява ме девичото възмущение на Татяна Дончева от възможността за несанкциониран достъп до информация за личните съобщения. Тя е юрист, народен представител и най-вече заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.  Какво си е въобразявала, че подкрепя при обсъждането и гласуването на Закона за ДАНС? Колко мисъл е вложила в разбирането на разпоредбите, регламентиращи правомощията на агенцията, че сега е така неприятно изненадана? Та тя дори се държи като болен от мания за преследване параноик като защитава агенцията и властта,  определяйки жесток побой като провокация и атака срещу ДАНС и държавното управление“! Тя ги е създала, тя ги обича, тя ги защитава, а те така да се отнасят с нея… Възможно ли е да счита, че като нормотворец има полубожествен статут, който я прави по-висша от всички човечета, за които приеманите от нея закони се отнасят?

ДАНС се превърна в агенция за борба срещу каквото дойде. На книга се занимава единствено с въпроси свързани с националната сигурност, но откакто е създадена ѝ се възлагат абсурди като собствеността на футболен клуб, неприбрани кофи за боклук, жълти сайтове и още редица деяния, не всички от които са престъпления. Случаи, разследването на които трябва се води от дознатели, сега ангажират времето и ресурсите на агентите. Националната сигурност не е приоритет и управляващите пращат агенцията да разследва всичко каквото им щукне, демонстрирайки как сами нямат доверие на следствието и дознанието. ДАНС връща жеста като твори глупости при всеки опит да формулира позиция и изгуби началното доверие, което някой може да е имал.

Предпочитам да се забавлявам с абсурдите, които творят политиците и силовите структури и ми е весело, защото не съм засегнат лично. Предпочитам да им се подигравам злобно и да не се замислям особено, защото чувството за безпомощност и самотата на жертвата на престъпление, която не се надява на помощ и не вярва във възмездие, ме ужасяват.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Любомир Петров на 26.09.2008г. в 11:06ч.

  Преди малко разбрах за този абсурд и се зачудих..от една страна – „те“ създават ДАНС, а са недоволни ?
  ..от друга страна…в колко блога вече се писа по темата и резултатите бяха нищожни и в един момент..хоп, някой депутат се обади и сега ще преосмислят нещата. Ами ако не ставаше дума за депутат а за най-обикновен потребител, някой щеше ли да го чуе ?
  Няма да е зле депутатите да започнат да четат блогове, ще им спести доста главоблъсканици :)

 • Таня Джекова на 02.10.2008г. в 17:00ч.

  Особено много ми хареса последният абзац от този пост, въпреки че мисълта наистина е ужасяваща…