трънки и блогинки

Търси се

Написано на: 30.11.2004 · 9 коментара

В последно време си търся някои нещица. Ето някои от тях с надежда, че някой може да помогне.

Кана за чай. Не просто кана, а такава с бутало с мрежичка (пример). Целта е да се използва за направата на чай от листа, като се позволи на листата да плуват свободно и после да бъдат притиснати към дъното и да се изстиска каквото има в тях. Засега съм намерил само две подобни в България, но бяха на Brabanti и Solingen, което е много хубаво, но само ако ми идваха като подарък.

Нещо да си покрия пода. Бившия ми килим взе да се нищи твърде много и буклука, който правеше бе непропорционален на удобството от него. Трябва ми нещо, по което е по-приятно да се ходи бос, чисти се лесно и може да го изхвърля/оставя без много съжаления като тръгна да се местя . Засега мисля да опитам да си купя нещо като мокет и да помоля да ми го подшият, но всякакви идеи и съвети са добре дошли.

Някой да ме оттърве от един стар компютър. Като казвам стар разбирайте Cyrix на 150, с 32 ram и 500 mb диск. Няма CD или floppy, но има бутон от бойлер за включване, който съм монтирал саморъчно. Има и монитор, но няма клавиатура или мишка. Едно време работеше. Условието за желаещия е да дойде да си го вземе.

USB към IrDA адаптер. Да, оказа се, че гадовете не са ми сложили infrared порт и сега ми трябва допълнителна клечка.

Компания за театър. Йовко изказа, че Антони Райжеков е поставил пиеса и може да е добра идея да я посетя. Датата на следващата постановка може да е известна и на самият режисьор след 2 дена, така че следващият шанс не е хубаво да се изпуска.

Благодаря за вниманието.

Категория: всякакви

9 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • дафчо на 30.11.2004г. в 17:26ч.

  Каната изглежда внушителна и това „Unbreakable 3-Cup Coffee Press, Black“ вдъхва респект. Нашите бяха намерили едно мъничко чайниче с вградена цедка, в която се слагат билките за запарката или отварата. Мога да ги питам къде евентуално е било.
  А машината става за камила да върти трафика, хихихи , особено с копчето за бойлер.
  Килим – има разни мургави хора, които продават доста евтини килими (ефтино го дава, бате, зимай без пари е) , но и с мокет става. Само че мокетът отдолу има лепило и то като вземе да се ръси става доста кривичко.

 • Васил Колев на 01.12.2004г. в 03:59ч.

  Имам идеята съвсем скоро да организираме някаква страничка ‘даряваме стара техника’, понеже Велин също има на главата си около 3-4 стари машини, някои от които поне според мен не стават за друго, освен да подпират вратата… Като я пусна, ще ти се обадя, да опишеш там и твоята.

 • пейо на 01.12.2004г. в 04:04ч.

  Благодаря Дафчо,
  знам ги тези чайничета и тях ги има навсякъде, но аз търся такава кана заради гореизброените качества.

  Забравих да уточня, че макината е при мен в София, така че евентуалните мераклии да изчисляват до центъра на София.

  Килим… ми не ги ща тия „персийци“. Все си мисля, че на пазара трябва да се е появило нещо по-добро последните години от това, което родоителите ми са пазарували.

 • Стоян (на Елица) на 01.12.2004г. в 15:10ч.

  Пейо, такава кана съм виждал в един магазин на ТСМ зад халите. Може би не е перфектна, но за сметка на това е нискобюджетна:)

 • Силвина Георгиева на 01.12.2004г. в 16:14ч.

  Хубави килимчета имаше преди няколко години в Пловдив в магазините за домашни потреби от рода на „Нева“ и РУМ „Тракия“. Не са от стария тип, не се нищят, меки са, само че са доста шарени и не знам дали ще ти паснат на интериора. Ако имаш път покрай такива магазини, провери – надявам се още да има такива килими.

 • Lemon на 02.12.2004г. в 03:13ч.

  ето ти каната – http://www.tchibo.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/TdTchDisplayProductInformation-Start?ProductSKU=0001910
  само че е малко различна от това, което искаш. това, дето да се притиска към дъното е кафе варианта. тук тези на бодум са от порядъка на 20тина евро според големината.

 • пейо на 02.12.2004г. в 05:21ч.

  @ г-н Антов
  Елицин, ти фамилия нямаш ли си :)) Благодаря за насоката, ще ида непременно да видя следващия път като си дойда в Пловдив. Макар че, дали няма ли такива магазини и в Зофия?

  @ Силвина
  Посещенията в такива магазини, кръстени на бивши ССРепублики винаги ми са били интересни дори и само заради усещането. Благодаря.

  @ Lemon
  Благодаря, то идеята е да не се налага да се изписва от немско подобен уред, защото ще породи и сума ти логистични проблеми. Но като място за добиване на потребителска култура и пораждане на нови потребности сайтът се оказа безценен.

 • Тони на 11.12.2004г. в 08:45ч.

  Подобна каничка(поне на мен така ми се видя), има в супермаркет Европа на бул.Черни връх(бившият РУМ Черни връх).Цената и е 27лв. и се намира на най-долния рафт при кафето.

 • пейо на 12.12.2004г. в 02:15ч.

  Благодаря Тони! В чудния град Трявна се намери и каничка, която почти да отговаря на тези ми изисквания.
  Благодаря и на всички останали, които бяха така добри да ме насочат за каничката.