трънки и блогинки

Притчата за двете топчета

Написано на: 01.12.2004 · 2 коментара

Днес се събудих с тази история и няколко пъти през деня се сещах за нея с най-различни основания.

Попадат трима чужденци на остров с канибали. Вождът тренира Зен и им дава възможност да спасят живота си. Задачата е проста: дават им се две топчета и всеки трябва да направи нещо, невиждано от диваците досега, за да спаси живота си.

Първи е японеца. Много дивен инжинер, той проектира и изпълнява миниатюрна мултимедийна станция в топчетата, с която може да се хващат всичките порно сателити и да се пускат монте карло симулации едновременно. Вождът обаче е леко оттегчен. Докато водят японеца към казана му казват, че преди време НАСА е експериментирала наблизо неуспешно с новата си подводница с вертикално излитане и инжинерната бригада им е показала чудеса.

Втори е индиеца. Като факир-звезда от Мумбай той смята, че ще може да впечатли диваците като им предефинира представата за телесни кухини и показва как едно топче вкарано от еди-къде-си излиза от срам-ме-е-да-кажа-къде и така всички комбинации. Вождът се усмихва само леко като си спомня за номерата, които круиза на проститутки-ветеранки му е показал и сочи към кухнята.

Българинът е последен. Временно незает от 89-та той има силни инстинкти и когато диваците го пускат да се опита да ги впечатли с топчетата, той драсва да бяга. Вождът учудено поглежда към подчинените си и ги пита с поглед дали пък не са забравили да му кажат, че са на остров. След десет минути българинът е направил пълна обиколка и като зърва отново канибалите само задъхано прошепва „О, ужас“ и пак драсва да бяга. Вождът праща двама от своите хора да хванат беглеца, „щоту мноу пиче“. Диваците го стигат без проблем, но като го хващат те ахват от почуда. С невярващ и объркан поглед те се запътват да докладват на вожда какво българинът е направил с топчетата. Вождът е заинтригуван. Когато те падат на колене пред него, той ги пита що е сторил той с топчетата, че така ги е впечатлил. Диваците отговарят:
– „Едното го счупи… а другото – го изгуби!“

Категория: глупости

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Дончо на 02.12.2004г. в 16:20ч.

    БРАВОС!
    LOL!

  • или на 01.02.2013г. в 21:36ч.

    какво слага край на канибализма