трънки и блогинки

Неделя преди неработен ден

Написано на: 05.12.2004 · 5 коментара

Прекарах съботата в Димитровград и видях неща, заради които съжалих, че нямам качествена камера. Ако има ентусиасти може да направим една фото-екскурзия из подобни кътчета на родината, защото има потресаващи неща за увековечаване.

Който не дойде на семинара на Линукс-БГ в неделя сутрин, може само да съжалява. Въпреки че, не всички теми на лекциите предизвикваха първоначалния ми интерес останах много приято изненадан от лекторите и начина, по който се бяха потготвили и поднесоха материала. Дано това да е продължи, но то от нас си зависи.

Една от лекциите беше представяне на Media Box. Инсталацията е наистина много интересна и аз прекарах доста, но недостатъчно време да си играя с нея. Запознах се и с Антони Райжеков и от разказаното от него му завидях на житейската спортна злоба и упоритост, която е проявил, за да реализира идеята си.

Media Box ще остане инсталирана във Френския културен център до сряда и аз бих ви препоръчал да отидете да я видите. В салона има и изложба на фотографии, които показват ясно защо фотографията наистина е изкуство.

Полицаите са навсякъде около нас. Около моя вход буквално са подредени през дърво. Изчистили са улицата от всички коли и аз се чувствам леко объркан. Любопитно ми е, дали си играят на развален телефон примерно от Ал. Невски до Ректората, за да борят скуката. Те са толкова навсякъде, че имам силна асоциация с врабчетата. За да ме разберете по-добре ето и една снимка, която съм нарекъл точно „Врабчета„.

Утре ще е пак неработен ден. Дано ефира е по-чист, за да може да свършим повечко работа.

Категория: дневни

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Дончо на 06.12.2004г. в 02:16ч.

  Бил съм в Димитровград. Бях „запленен“ от полето от торбички, което ме посрещна преди първият цигански квартал.
  Понеже бях с жена (не моята, а моя много добра приятелка) и с детенцето и, направо бях на тръни, докато минем през този отвратителен димитровградски битак, цялата цигания и т.н.
  След това Чирпан направо ми се стори кат Европата.
  Ужас, ужас… Не снимки, а един як багер с голяма, яка кофа отпред трябва. И ти да го караш!

 • ани на 06.12.2004г. в 08:46ч.

  Бях ти обещала един линк – пращам ти два. Ако не ти вършат достатъчно добра работа, ще измисля още нещо :)
  http://www.riki1s.com/online/books/ppp/pppn_html_content.htm
  http://doc.dir.bg/docs/prawopis.htm

 • yovko на 06.12.2004г. в 16:25ч.

  За фотоекскурзии съм винаги готов!

 • пейо на 07.12.2004г. в 12:58ч.

  @ Дончо
  Аз трактор няма да карам, но по-скоро ще строя оградки, което не е по-добро.
  Честно казано ние сме много не-наясно какво става в огромни части от страната и имаме хипер объркана представа за нея и затова засега смятам да избера позицията на чисто лично мнение, което да не се старая да налагам.

  @ Ани
  Благодаря :)) Сега ще трябва и да ме бие някой през ръцете да ги осмисля и спазвам. Кандидати?

  @ Йовко
  Ти както разбираш от фотография и си мото-гъзар знаеш ли как ще те хвана да ти го напомня това съгласие :))

 • Силвина Георгиева на 11.12.2004г. в 15:51ч.

  Нищо ново под слънцето. Ако някой от вас е влизал в Пазарджик по пътя, който идва от Пловдив, ще ме разбере. За който не е имал това щастие: когато навлезете в града, вдясно от вас се пада спретната редица от цигански блокове, буквално заринати в боклуци. Обикновено полянките пред блоковете са постлани само с един пласт тобрички и парцали, което явно минава за чисто, но съм виждала дни, в които планините достигат почти до прозорците на първите етажи.