трънки и блогинки

Трявна

Написано на: 09.12.2004 · 4 коментара

Този град като да не беше много в България. Наистина, всички колеги, с които прекарахме 8ми там, останахме с много приятни впечатления от града и хората.

Че е чисто – чисто е, че в къщите и кръчмите има по една допълнителна доза мерак – има, но хората вече наистина ни учудиха. Първо си мислех, че рецепционистката е любезно момиче, но после се оказа, че и колежката ѝ и сервитьорката, която си е легнала след 2 и стана за закуска, в ресторанта/стола са много свястни и учтиви. Кръчмарите и сервитьорите, за мое учудване, също не ни гледаха като изпаднал башибозук, а ни отказваха учтиво, когато не можеха да ни приемат и се опитваха да ни насочат към някой от конкурентите комшии, които можеше и да имат места.

Ако сме достатъчно цинични можем да си помислим, че те искат парите ни да вземат, но когато и хората по улиците внимателно и подробно обясняват и насочват студентопотока ми стана наистина хубаво. И както казах има и една допълнителна добра дума, с която се разделяш с човека който те е упътил на улицата, която дума просто няма с какво да се замени.

След Трявна се върнахме в столицата. За съжаление.

Категория: дневни · хубави неща

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • попа-с-лаптопа на 26.05.2005г. в 12:21ч.

  Добре де след като сте били там, кое по дяволите беше хубавото? Да се напием и наядем като ……… и после? Нищо интерсно освен трите не особенно добре поддържани музея

 • я духай на 19.03.2008г. в 20:01ч.

  аз сам от трявна и в сравнение с другите градове тук не е като кочина. Тука е супер яко. Няа по убав град от тоя. Няма град дето на 100 метра има гора и можеш да се разходи6 на спокойствие, няма град кадето можеш да пуснаш детето си на спокойствие да играе пред блока и ти да не се тревожиш на него. Тоя попа-с-лаптопа да духа супата и да си живурка в тая мръсна софия дето само са тровите.

 • plamen на 10.02.2009г. в 20:30ч.

  Градчето , е приветливо и чисто,не всичко е идеално ,но това ,което го има тук ,го няма никаде.Обичам си Трявна и ми липсва.Всички останали ,просто ни завиждат

 • динчер на 14.02.2009г. в 18:36ч.

  преди години бях в санаториума дали работи или го закриха