трънки и блогинки

Regulate this

Написано на: 16.12.2004 · Един коментар

tinyp2p е 15 редов python скрипт, който представлява напълно функционално p2p приложение и е прекрасно доказателство как със закони и забрани е абсурдно да се регулира смисъла на код или текст.

За съжаление властоимащите не се отличават с бързо схващане на абсурдите, които създават (а, може би, това е техния начин да се забавляват?) и едва ли ще разберат примера.

Но пък какъв прекрасен аргумент за размахване в спор, който може да бъде поднесен с крясъка: „А ся кодифицирай това, зомби тъпо!„.

Допълнение
Perl пичовете отговориха в типичен стил, като свалиха кода на 9 реда и тяхното променено послание би звучало: „Кодифицирай това, ако го намериш… и разбереш!„.

Григор Гачев даде много добра идея за p2p вирус, който би поставил организациите за колективна защита на авторски права в позицията на ловец с пушка срещу милион мравки.

Още Допълнение
В моя любим поток на връзки от Стоян Жеков намерих и 6 редова имплементация на ruby. Замечателна история…

Категория: свободни неща

Един коментар ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Григор Гачев на 17.12.2004г. в 16:10ч.

    Очаква се някой, който да го напише. :-))

    С удоволствие бих дал купища полезни идеи по имплементацията (ех, ако имах и времето да я направя… не се връзвайте, чета блогове само когато вече съм твърде капнал, за да работя каквото и да е). :-))