трънки и блогинки

Недоумения на CC гамен

Написано на: 11.01.2005 · Няма коментари

Преди малко казах на Мирчо, че ще позлвам един от неговите скриптове за презентации. Казах му, а не го попитах дали може. Усетих се след малко, че той може да има разни мисли и съображения и да не иска труда му да се ползва без нищо, защото на накой му е скефнало.

Усетих се, че и аз съм свикнал на хубаво с ползването на свободен софтуер, където всичко се инсталира, обновява или маха с един ред или с натискане на бутон и никакви допълнителни (излишни?) въпроси не се задават. Като да се разхождам в ябълкова градина и да си късам която ябълка ми е кеф и всички да са щастливи от това.

Мирчо бързо ми отговори на последващото писмо, искащо разрешение, да си го ползвам на воля скрипта. Ех, нещастни windows потребители, как да не ви гледам странно като за да ползвате едно приложение трябва да минавате по пътя на: (кради го | свали го), (кракни го | наеми го), трепери му, ходи през седмица по сайтовете за обновления, загроби си труда в затворения му формат и ако не дойдат баретите, защото си го откраднал или не си подновил наема – може да се радваш, че от предстоящата му версия ще почне наистина да работи.

Категория: свободни неща