трънки и блогинки

В кофи за боклук е скрит…

Написано на: 12.01.2005 · 2 коментара

Както всички жители и гости на столицата са установили – лайната преляха. Протестът на хората в Суходол, които учудващо защо не искат да им се излива помията на града до домовете, доведе до оборващи базовата физика скупища от боклук покрай контейнерите.

Интересно ми беше да видя как ще реагира администрацията на този проблем, защото за разлика от другите неговото съществуване е безспорно и непоколебимо осезаемо. Първата ѝ реакция беше като на тежко пиян тип, който иска още една последна чашка, че да можел да се прибере. После тръгнаха с „разделяй и владей“ като изпратиха журналята да питат в Суходол дали мислят, че е нормално и София да живее потънала в боклук като тях и гледаха неразбиращо като получиха логичния отговор.

Аз въобще не се радвам на купчините найлонови торбички, но подкрепям хората в Суходол. На мен не ми пука толкова дали сметището ще е там или не, а съм загрижен общината и управляващите в цялост да си спазват обещанията. Ако са казали, че ще зарият сметището преди две години – да са го били зарили. Ако смятат, че ще може да лъжат и отлагат безкрай – нека помислят пак. Ако си въобразяват, че зависят от избралите ги само когато има избори – да подушат наоколо.

С това искам да изразя и надеждата си хората от Суходол, да не остъпват от позициите си и дано да накарат администрацията да се позадвижи и да вземе да свърши нещо.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Андрей на 12.01.2005г. в 14:43ч.

    Ситуацията ми напомня един апокалиптичен немски филм, производство на първа прогама на немската обществена телевизия. В този филм град Кьолн става жертва на чума, поради факта, че градът се препълва с боклук, защото работниците по чистотата стачкуват за по-високи заплати (всъщнос синдикатите ги ръчкат). Филма има щастлив край, но доста хора се споминават докато намерят ваксина…от плъхове, които са преносители, но не умират от болестта.

    Така, че според мен компромисно решение трябва да се намери, но във всеки случай София не трябва да потъне в боклук, защото последствията могат да са катастрофални!

  • Валери Дачев на 13.01.2005г. в 06:48ч.

    Всъщност крайно време беше София наистина да се превърне в лицето на България пред света, ами не да бъде извън нея по всякакви статистики, справки, изследвания и т.н.. Проблемите с безхаберието и безотговорността на управата си ги има навсякъде. А лошото е, че това са само част от проблемите ни. Нормално е да тънем в буклук, когато правим от държавата си контейнер.