трънки и блогинки

Как да забраним интернет в няколко реда

Написано на: 19.01.2005 · Един коментар

Тъй като днес и без друго ме е хванала словесната диария, ето друг момент на зен от братските съединени щати. В проекто-закон на щата Калифорния е залегнало наказание до една година затвор или просто глоба, за всеки който:

…продава, рекламира, разпространява или прави достъпен по какъвто и да е начин софтуер, който позволява на потребители да се свързват към мрежи и да обменят файлове, освен ако той не положи грижа, че този софтуер няма да бъде използван за нарушаване на закона.

И ако си мислите, че геният на законодателя спира дотук, сте във велика грешка. Само вижте определението на този тип софтуер:

…това е софтуер, който веднъж инсталиран и стартиран, дава възможност на потребителя да свързва компютъра си към мрежа от други компютри, чийто потребители са направили достъпни за други потребители на мрежата звукозаписи или аудиовизуални творби.

Както, може би и сами се сещате, с тези няколко реда се забърсва поне приложния слой на OSI модела и на практика се забранява интернет. Каква сила в толкова малко думи, а? Как само работят колегите, докато ние се помотваме само.

Това наистина е забележителна дефиниция, която е равна може би само на описанието на чипа „Фриц“, който е друг връх в борбата на правото срещу действителността, но което описание ще ви спестя, защото може да накарам някой с инжинерни наклоности да се замонаши.

Категория: всякакви

Един коментар ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • god на 23.01.2005г. в 13:46ч.

    4e to i telefonite da zabranqt togava