трънки и блогинки

Добри хора

Написано на: 26.11.2008 · 14 коментара

Това е снимка на чичкото, който продава гевреци на Ректората. Там е всеки работен ден от поне три години и аз си купувам гевреци само от него. Знае какви гевреци обичам, пази ми и посочва кой ще ми хареса най-много.  Често той е човекът, с когото разменям първите думи за деня и когато минавах всеки ден от там си бяхме създали нещо като стилистика на първия въпрос, с който се интересувах от днешното състояние на гевреците и света. Сменихме стил „бодър социализъм“, „героично минало“, „научно-технически прогрес“ и още какви ли, като той винаги отговаряше съответно и все така внимателно и учтиво. Добър чичко. Сетих се за него, защото вчера го заместваше жена, която каза, че е нещо болен. Дано се оправи по-бързо.

А това е снимка на полицай, какъвто не съм предполагал, че съществува. Изключителен човек! Наблюдавах го в продължение на няколко часа как се оправя с поток от всякакви хора, всеки от които стресиран, объркан и имащ нужда от помощ. Този полицай успя да помогне на всички, с изключително добро отношение и търпение. Положи много повече от изискващите се от него усилия, за да накара хората да се чувстват сигурни и в добри ръце, както само съм си фантазирал, че трябва да се усещат в присъствие на полицай. Буквално ме изуми и след като настоятелно го питах как се казва, простичко ми отговори – полицай Шошулов.

Чудя се каква е най-добрата форма да изкажа възхищението от този човек. Мисля, да пиша писмо до началниците му и дано те да знаят как да го поощрят. Ако имате по-добри идеи – моля кажете.

Категория: хубави неща

14 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Емо на 26.11.2008г. в 09:01ч.

  Нееее, недей. Така само ще му направиш мръсно. Това е най-добрият начина да му влошиш средата и да накараш хората да му завиждат. В тази система добрите и тези които си вършат работата не са на почит

 • Апостол Апостолов на 26.11.2008г. в 09:06ч.

  И аз познавам чичкото с гевреците, и аз си купувам винаги гевреци от него. Това е действително един много добър човек.

 • morrt на 26.11.2008г. в 10:20ч.

  И аз като Емо смятам, че няма да те разберат и по-скоро ще му навредиш. По-добре би било да минеш оттам специално, за да му го кажеш. Както и да споменеш, че си вече си споделил впечатленията си от него в интернет. Евентуално да му дадеш линк, ако иска да види.
  Мисля, че това ще го зарадва.
  Както зарадва мен.
  Поздрави.

 • Deltalink на 26.11.2008г. в 11:59ч.

  Имам си любима сладкарница, там работят две много свежи момичета, любезни и весели. Както обичам да се шегувам, отглеждам си ги от много време да са такива. Наближава Коледа. Може да не са малки, но във всеки случай по един шоколадов дядо Коледа или един шоколад ще ги зарадват, никога не забравям да им взема по нещо. Така че и ти можеш да помислиш, просто книга, ако чичкото ти се вижда начетен или нещо друго, сигурна съм, че имаш идеи.
  Колкото до втория, аз също мисля, че би му влошил положението, ако го похвалиш пред началниците. Там наистина не зная какво да те посъветвам.

 • sepuko на 26.11.2008г. в 12:38ч.

  …добра реколта, добра ракия… Полицаят всъщност не е с точно най-ниския чин, като гледам нашивката. Ти по-добре разкажи историята която те сблъска със ситуацията да наблюдаваш работата на полицая…

 • Георги на 26.11.2008г. в 14:13ч.

  И аз се зарадвах на поста ти – все още има ценни хора, които работят в услуга на обществото и това не им тежи …

 • Алекс на 26.11.2008г. в 15:55ч.

  Наистина не пишете на началниците му, защото само ще му бъде утежнен живота на човека. Кажете му какво мислите за работата му и че сте писали за това в интернет. Това би трябвало да е достатъчно според мен.

 • fen на 26.11.2008г. в 18:12ч.

  Ти вече си направил.Тази положителна статия говори много за теб.Бравос.Ей, как ми се ще по-често да срещам положителни хора, като теб.

 • Павел Николов на 26.11.2008г. в 21:11ч.

  Да, има и добри хора на този свят.

 • UZUMAKI на 27.11.2008г. в 00:01ч.

  Благ пост. :)

 • пейо на 27.11.2008г. в 08:15ч.

  Може би ще сложа на копие и лицата, по върха на йерархията, защото те винаги се стараят да бъдат добрите.

 • Све на 29.11.2008г. в 11:10ч.

  Колко хубав е този пост на фона на целия поток негативна информация из нета:) Защо не направим кампания за повече такива постове в Блогосферата. Хората ще са по-малко зли и повече усмихнати поне за седмица…
  Иначе и аз познавам един такъв човек. Имаме си един чичко, който всяка сутрин ни чака с рикшата си и ни кара до офиса. Неотменно, в 10 е на ъгъла и се усмихва. И ако се случи да ида сама, винаги пита къде е колежката ми и дали да се върне да я вземе :)

 • Крис на 03.12.2008г. в 03:55ч.

  Мисля, че ще го зарадва да поговориш с него. Просто да му кажеш добра дума. Човекът, който продава гевреци със сигурност чувства деня си по-пълен, когато минеш покрай него и му кажеш добра дума.

  А като каза гевреци… ммм… това е нещо, което много ми липсва тук. И аз си имах една жена, продавачка. Сигурно всеки човек си има един (на) продавач (ка) на гевреци. Или може би всеки продавач на гевреци си има своята собствена, неизменна клиентела?

 • elenissima на 26.06.2009г. в 15:15ч.

  Хуууубави истории:) Много ме усмихнаха, особено тази с полицая. Върна ми напоследък поизгубеното усещане за уютна София. Благодаря:)

  Имам си едни любими хора, на ъгъла на Кърниградска&Асен, които правят чудесно кафе, всякакви сладкиши и най-вкусните кроасани с масло на света. Минавам покрай тях поне веднъж на ден, дори и когато вече съм пила кафе, защото приготвят и продават нещата си с видимо удоволствие и винаги ми усмихват деня.