трънки и блогинки

Друго, послушно дете

Написано на: 27.11.2008 · 10 коментара

„Ще те дам на циганите и ще взема друго, послушно дете.“ Не знам дали сте чували тези думи от безпомощни майки, но аз се сещам за тях като чета за решението за отритване на БСМ от БСП. Младите, които мислеха сами, се оказаха нежелани. Съдбата на БСП не ме вълнува особено, но сред хората в БСМ има някои, на които наистина им пука за България. Присъствал съм на сбирки на БСМ и те спечелиха уважението ми, защото заемаха трудната позиция да критикуват добронамерено и конструктивно Партийната Позиция, а не да бъдат едностранчиви лайномети като всички останали. Да са честити на БСП конформистите от новата им младежка организация. Решенията са, за да се изпълняват, а Партията е, за да се управлява.

Повече при: Илия Марков (1, 2) и Георги Николов

Категория: всякакви

10 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Nemago на 27.11.2008г. в 09:08ч.

  Ъ-ъ, не вервам в добрите намерения на хора набутали се в партийна организация, па била тя и младежка. Некво разчистване на политически амбицийки е цялата работа – някои от „младежите“ сигурно са се опитали много рано да хванат баницата и са ги пляснали през лапичките.

  БСМ да се прелее във ФАМ, там баница няма, и ще им повярвам:)

 • И.Е. Станков на 27.11.2008г. в 10:42ч.

  И аз това си мислех като четех блоговете на БСМ активисти преди дни. Ако са наистина такава опозиция ми стават симпатични.

  Само сега не разбирам от изказванията им конкретно какво ще направят след решението на конгреса? Звучи ми сякаш са недоволни, но ще се нагласят и в новата констелация.

 • Господин И на 27.11.2008г. в 12:05ч.

  Здравейте,

  Преди всичко, Пейо, благодаря за подкрепата.

  Немаго, аз съм част от партийна структура, защото имам дадени разбирания за това как трябва да се развива страната ни и искам обществена подкрепа, за да ги осъществя. Това е основата на политиката. Това е и причината да съществуват партии.

  Оттам нататък винаги мога да бъде упрекван в кариеризъм и пр. – всеки има право да го прави. Накрая хората сами си преценяват кое е вярно – това е тяхното право.

  Станков, тук ще отговоря само за себе си. Нямам намерение да се намествам в новата „констелация“. За съжаление новата младежка организация ще е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички членове на БСП между 18 и 35 год. (в тая категория попадам и аз). Просто стремежът към повече демократизъм в БСП си личи отдалече… Идеята ми е, че формално ще съм член на Младежкото обединение, но нямам никакво намерение да участвам в него или да го използвам за „партийната си кариера“…

  Но пък какво тук значи някаква си личност? Ще има достатъчно хора, които да попълнят празнината оставена от моето дребно Аз… ;)

 • martinangelov на 27.11.2008г. в 13:04ч.

  Аз само едно не мога да разбера, като сте толкова амбицирани нещо да се промени в тази хубава държава, защо не действате самостоятелно, нито сте малки нито сте малко, просто ставате алтернатива в лявото, от какъв зор се лепите към гнилата гнус БСП :)

 • bib на 27.11.2008г. в 15:25ч.

  За мен е също напълно неразбираемо как е възможно млад човек да иска да бъде част от БСП.

  На всички е ясно, че каквато и политика и идеали да проповядват, те нямат нищо общо с нито с действията на тази партия, нито с причините които събират тези хора заедно. Тоест, ако ти също проповядваш тези идеали и затова си там, си направо излъган – в БСП идеалите се следват само от пенсионерите. И то не от всички.

  Как може човек да иска да бъде част от една група, в която начело стоят „личности“ като Румен Овчаров? Която не съм видяла да има ЕДИН компетентен министър – всичките са олеле майко. Какви очаквания можеш да имаш от такива хора?

  Когато човек е много млад е наивен, настина. Обаче да се забъркаш в политиката докато си наивен може да има много висока цена.

  Според мен, по-хубаво нещо на тези млади свестни хора не може да се случи – съдбата сама им показва пътя. Можеше да е по-зле.

 • Павел Николов на 27.11.2008г. в 16:37ч.

  Не се учудвам. Нали видяхме в „трамвайния клип“ чии са идеите – на един прединфарктен старец.

 • Господин И на 27.11.2008г. в 17:50ч.

  Мартине, въпросът ти е съвсем резонен. Просто и до ден днешен БСП все още е основното (почти единственото) лице на левицата. Пък и една подобна политическа битка (за модернизацията) отнема достатъчно дълго време.

  За съжаление битката я изгубихме. Но войната тепърва започва! :)

  Надявам се Пейо да ми прости, че му спамя блога…

 • Георги Николов на 29.11.2008г. в 09:52ч.

  Пейо, благодаря за разбирането относно БСМ. Убеден съм, че оттук насетне поводите да работим заедно по обществени кампании за популяризиране на свободния софтуер или политическата реформа сама ще растът. С хора като теб имам много повече общи ценности и цели, от колкото със съпартийците ми на Позитано 20!

 • martinangelov на 29.11.2008г. в 13:40ч.

  Господин И това и аз питам, защо ви е да модернизирате разпаднал кораб (или не е толкова разпаднал?) а вместо това не вложите самостоятелно силите си, знаете ли колко социалисти ще ви се зарадват. Или тя без гръб работата не става :) Дано големият гръб не се окаже Русия :)

 • пейо на 29.11.2008г. в 22:56ч.

  @ Георги Николов и Господин И
  Момчета :-) Не ми е за идеята на социализма, тя за мен не си заслужава толкова. Хора като вас ми харесват и заслужават уважение, заради позитивизма, желанието и реалните опити си да променят нещата към по-добро и докато това е така – може да разчитате.