трънки и блогинки

Хуй вам в рот, а не свободу!

Написано на: 30.01.2005 · 10 коментара

Първата ми реакция, когато прочетох в блога на Дончо за некадърно сглобения превод изискващ „морален кодекс“ на блоговете, бе да потърся някой руснак онлайн, за да ми оправи падежите в изречението, което ми дойде по техен повод:

Хуй хуйовъй, на хуем, хуйом нахуй подгоняет!

Как мощен и красив е руския език! И падежите как се показват във своята сила и мощ! Ако може да ми ги оправи някой, за да не срамим езика, който е способен да предаде толкова синтез с толкова малко думи.

После ми дойде да ги напсувам като отправя и малко по-сериозна критика, като им кажа, че аз нечий друг морален кодекс ще спазвам, точно когато почнат да подписват всеки материал и да сочат източниците, от където са преписвали.

Обаче, погледнах не само статията, а и околните връзки и нетренирания ми поглед се потресе:

Заглавие: „От понеделник по сергиите“
Начало: „Авторката е потомствен медиум…“

След това ме достраша да чета само заглавията: „Отмъщението на изоставена виртуална любовница„, „Смениха чипа на Бай Ганьо“, „По Менделеев: Експлозивна химична реакция“ (това го дадох на Весо да се учи) и такива…

Говорете ми за морална отговорност… Втори път не цъкнах, защото ме беше страх какво ще видя. А „Сега“ го имах за вестник едно ниво над „Труд“ и „24 часа“. След тези освежаващи заглавия аз, като един разумен и леко консервативен тип, вече си мисля, че наред с телевизията трябва и през вестниците с огън да се мине.

Средствата за масова информация страдат от неизлечимата болест да говорят за неща, от които не разбират, на хора, които материята не ги интересува. Единствен резултат е че, създават първосигнални тъпанари и отвличат вниманието от наистина важните неща в живота. Затова, за да съм в синхрон с началото бил казал на всички журналисти:

Хуй вам в рот, а не свободу!

Категория: глупости · дневни

10 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Дончо на 30.01.2005г. в 12:17ч.

  Мда, смело и вулгарно, като журналист от СЕГА :Р !
  Безспорно се съгласявам със 100% от написаното по-горе. Весо да му мисли… и физиката :)…

 • Beco на 30.01.2005г. в 13:28ч.

  Beco като види такива извращения и спира да гледа:)

 • magdalena на 30.01.2005г. в 14:50ч.

  Може ли да добавя нещо зряло, като африканска слива (между другото от нея се прави лекарство за простатата – някак емблематично за принципите на живота). Сергей Бубка-та на българската журналистика държи пръта си (кой както иска да хваща и поема) на пиедестала на вестниците – „Феномен“, „Строго секретно“ и цяла подобна силно освободена групировка. Освободена предимно по анален път. С две думи – хуй не только в рот, ну затокни и жопу!

 • Дафчо на 30.01.2005г. в 15:32ч.

  Мдам с огън ще стане, щото вече и за гъзобърсане не стават вестниците. Не се ползва старото радиоактивно мастило, което действаше добре на хемороидите. Пък и бършещия ефект намаля правопропорционално на глазурата на страниците.

 • Младен на 30.01.2005г. в 17:10ч.

  Абе какво четете тези вестници … баси, не само че си измислят какви ли не глупости ами и хората като ги четат стават такива „мазила“. Гледай те си живота и мислете трезво. Журналистика в България няма. Даже да ги нарека „драскачи“ е комплимент. Малкото свестни хора дето има и се занимават с това не могат да се видят на фона на цялата пумия – вестници, радио и особено телевизия.

  Интересно дали някой журналист е бил сполучливо осъден и на колко за лужливи писания. В България няма никаква отговорност относно информацията която се разгласява. Но по-лошото е, че нямаме „общество“ което да контролира нещата. Вече „чудесата“ в България и 3 дни не траят, а само „15 миннути“.

  Аз от 2 години не чета вестници и си живея спокойно. Съветвам и вие да направите така ;-)

 • Владимир Герджиков на 31.01.2005г. в 03:54ч.

  Да, добре е да не четеш вестници…. Аз дори и доста рядко преглеждам т.н. „специализирана“ преса. Там поне изреченията са сравнително по-правилно построени, но пък останалото…… Ех, останалото, майка плаче! Ба, как я докарахме дотука?! Имаше и специалисти и журналисти, пък всеки дето учи журналистика нали минава през изпити по български език и литература? Какво ли им става в това СУ?
  Пък тоя „морален“ кодекс, те много добре знаят къде да си го сложат.
  Акъли не им трябват :) просто кураж за слагането им липсва :)

 • Anonymous на 12.05.2005г. в 18:33ч.

  Excellent, that was really well explained and helpful

 • Попокатепетъл на 16.12.2005г. в 22:41ч.

  Моралния кодекс на вестникарите?Пресата е цензурирана,филтрирана и свързана с парите които и диктуват какво да пише.Всъшност тя е пресата на държавта -мафия ,обслужващта париимащите като цяло.За какво им служи този кодекс?Той е мъртвороден и нямя да действа като по голямата част от всияко създадено в последните 65 години.За това предлагам, не да се оправя първо пресата, която е хала на тази псевдо държава ,а да се свалиат правителства докато не дойде това,което ще служи на българите.Иначе ние булгарите си отиваме бавно>ХУЙ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА!P.S.Страната и хоратав нея са прекрасни.

 • banteezex на 01.11.2009г. в 17:54ч.

  читать смс в чужом телефоне 8
  http://crinmute.chez.com

 • banteezex на 01.11.2009г. в 21:37ч.

  читания чужих смс сообщений 5
  http://gherizve.chez.com