трънки и блогинки

Refferer spam

Написано на: 12.02.2005 · Един коментар

Преди малко гледах логовете си и видях, че според обобщените данни съм станал твърде популярен и посещенията на сайта този месец са три пъти повече от предишния. Помислих, че някой ми е линкнал глупостите и се е изсипала тийнерджърска тълпа да гледа.

Когато погледнах обаче откъде се твърди, че идват посетителите, намерих url-и от типа на: buy-office-xp.best-xp-software.biz и подобни. Ах, как ли съм привлякъл техния интерес? Отворих да ги видя и се оказа, че сайтовете, които са ми докарали толкова посетители ми предлагат да си обновя windows-а на много изгодна цена. Ей сегинка…

Както сами разбирате, току що, открих нов начин за спам, който се опитва да ползва благоразположението на собствениците на сайта от уж докарания трафик, за да се опита да им пробута нещо.

Аз съм впечатлен от изобретателността на тези хора, въпреки че ме е яд, че логовете са омазани и няма да може да се ползват за обобщаване. Всъщност, имам и идея как са си подобрят шансовете и то като използват пак refferer-a за да видят от къде е дошъл любопиткото и така да може да му покажат как са казали нещо много хубаво за $refferer и той съвсем да се побърка от кеф какви умни хора са те и как накрая са го оценили.

Категория: всякакви

Един коментар ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Георги Чорбаджийски на 13.02.2005г. в 06:16ч.

    Това е стар трик.