трънки и блогинки

И в пропагандата има да наваксваме

Написано на: 08.03.2005 · 3 коментара

Преди около 9-10 месеца, когато бях в щатите, често си приказвахме с Али – много слънчева девойка. Веднъж покрай новините от Ирак се отнесохме на политика и актуалната тогава тема за отказа на Франция да подкрепи САЩ в Ирак. Покрай това събитие аз научих, че Али не може да понася французите и Франция въобще. Когато я попитах защо, очаквах някакви политически аргументи, но тя ми отговори, че те миришели. Интересно!

Оказа се, че според това, което знае (научила напоследък) французите въобще не се къпели често, а жените не си бръснели подмишниците и не ползвали дездоранти. Тук бях мат! На такъв аргумент нямаше какво да отговоря. Може да съм потготвен за политически и исторически спор, но когато някой ти каже, че мрази нация, защото не се къпела често, няма какво да се отговори и няма разумен начин да спечелиш такъв спор.

От този момент нататък съм изпълнен с уважение към американската пропаганда.

Сетих се затова като четох как ранената италианска журналистка с факта, че е стреляно по нея се превръща в антиамериканска комунистка, а убития ѝ спътник направо не знам какъв изрод е бил. Нашата пропаганда по повод убития ни войник откровено се излага. А не е като да няма светли примери.

Категория: истории

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Nick Angelow на 08.03.2005г. в 14:06ч.

  връщаш ме няколко години назад, когато в българската новинарска група soc.culture.bulgaria, беше отправено същото обвинение към българите живеещи тук, за разлика от българ(к)ите, живеещи там.
  явно това е причинено от средата, в която живееш (imho), както и някои особености в характера.

 • пейо на 08.03.2005г. в 14:13ч.

  Да, и пръднята им мирише по-цивилизовано, някак си.

 • Ivan на 09.03.2005г. в 22:31ч.

  Те не пърдят, разбира се. :))