трънки и блогинки

Прекрасен нов gbgoffice

Написано на: 22.03.2005 · Няма коментари

От петък GBGOffice има нова версия, която ме кефи още повече. Основната промяна е tooltip-a с превод, който се показва, когато копираме непозната дума в клипборда. Това на мен ми е изключително удобно, защото не трябва да се занимавам с отделен прозорец, а и tooltip-а сам си се прибира културно след определено време. Долната картинка е малко омазана, но тя е само връзка към оригиналното ъгълче от екрана ми.

gbgoffice tooltip

Така като чета дълъг текст само маркирам неясните или непознати думи и долу ми се показва значението им. Като го комбинираме с възможността за настройка на тези опции, според мен, се увеличава значително удобството на ползване на речника и това може да ви обясни защо той е една от програмите, които са ми постоянно стартирани.

Сорсове, пакети и други потреби може да намерите на gbgoffice.info, а на Fedora потребителите бих препоръчал да ползват yum хранилището на бесовете, защото трябва да се смъкнат и библиотеки разни и вместо да се мъчите, може да го направите само с една команда. Освен това има и .spec файл за създаване пакет за речниците или скрипт, който ще ги свали и инсталира автоматично. Изобщо – кеф и автоматика.

Категория: свободни неща