трънки и блогинки

Патент за научно познание

Написано на: 30.03.2005 · 2 коментара

Днес ми се искаше да дам по-подробно описание на въжделeнията ми по предишната тема, но като се появят такива кретении въобще не ми е до мобилни фасони.

Като казвам „кретении“ имам предвид идиотщини от най-висок клас. Ако не сте го разбрали добре, или не вярвате на превода си, нека аз да ви го преведа:

Патент за научно (медицинско) познание.
Знанието, че повишеното ниво на homocysteine, може да служи за диагностициране на липса на B12 или фолиева киселина е вече патентовано.

Тоест, за да може лекарят ви да направи това заключение, което според статията е елементарна биология, той трябва да заплати патентни такси и то при условие, че собственика на патента въобще реши да му „предостави“ знанието.

След като може – аз искам да патентовам, че повишеното ниво на сополи може да служи за диагностициране на настинка или пък, че издутия корем при жените, може да е надежден белег за диагностициране на бременост. Всъщност, точно на подобно логическо основание и всичките ми гени вече са защитена с патент интелектуална собственост на няколко фармацефтични компании. Всичко е нормално, всичко е законно.

След като е законно, аз бих искал да създам и разпространя вирус (или какъвто съм мързелив – да ползвам някой готов), като патентовам лекарството за него. Създавам потребност и я удовлетворявам – истински предприемач ще съм! Всъщност, бих искал да патентовам и самата идея, за да може да контролирам и имитаторите си. А такива, повярвайте, ще има много!

Вероятно, след като стана много бързо много богат, ще страдам от лошото обществено мнение. Тогава мисля да стана нещо като Symantec за човеците и ще доставям пачове всяка седмица по два пъти. Ще си има trial версии, коледни и великденски промоции за синя пъпка и зелено ако – не се бойте.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Дафчо на 30.03.2005г. в 11:59ч.

    Сигурно и Кама-Сутра ще патентоват

  • Григор на 30.03.2005г. в 13:16ч.

    А след това вероятно и „нормалните“ пози. Всъщност, и секса изобщо… Въпрос на подходящ съд и подходяща сума е.

    Чудя се – дали не си струва под някаква достатъчно научно и мъгляво звучаща формулировка да се опита да се патентова примерно топлата вода, или корабоплаването, или броенето на овце наум?… Мисля, че ще е изключително показателен пример за това накъде сме се насочили.