трънки и блогинки

С бира на разсъмване

Написано на: 06.05.2005 · Един коментар

Тази сутрин се събудих много рано. Толкова рано, че като излязох видях посетителите на популярни заведения, които не са намерили достатъчно отстъпчива жена, да се качват уморени по колите си. В тези часове се върши много работа. Ефира е толкова тих, в пощата влиза само спам и никой нищо не иска спешно от мен. Нещо като малка неделя всеки ден.

Като просветля отидох по маршрутите за тичане в Борисовата градина. Там ме зарадваха едни пичове, които играеха съвсем сериозно на кортовете на ЦСКА. А по пътеките в парка наиситна нямаше никой. Никакви хора, гора, железни портали, събудени птички – почуствах се като да бях пак караул в гората. Изникнаха от никъде и всякакви други спомени. Спомних си какво ми беше хубаво да ставам преди разсъмване и да излизам с колелото да карам по безлюдните улици и площади. Градът е странно привлекателен по това време.

В магазина, където отидох да напазарувам за закуска, се мотах наистина дълго. От всички наредени по щандовете неща нищо не ми изглеждаше така, като да ми се яде от него. Спряли са да правят/продават любимата ми салата от чушки, защото не се харчела. В щанда за мляко също не можах да намеря цедено мляко или катък. Точно преди да отида леко недоволен към касата видях витрината с бира и с учудване разбрах, че точно бира ми се пие тази сутрин.

Потготовката за днешния парад е започнала също наистина рано. Сега чувам как войниците се упражняват в „Здраве желаем“, мислейки си за поне пет дена отпуска. Ако не друго, то поне службата ти дава възможност да оцениш свободата и да се радваш на отпуските.

Искам да пожелая на всички именици да им се споменава името само с усмивка. Това че е Гергьовден ме подсеща и за това, че ми казаха, че днес ще дават филма за нестинарите, за който съм споменавал на някои от вас. Аз познавам един от екипа и той ми разказва каква магия е това нестинарството и мисля за всеки ще е адски интересно. Филма се казва „Посветените на огъня“, но за съжаление са включили сравнително малко от материалите, които са заснели. Нищо, ще чакаме DVD-то, където обещаха да има повече. Гледайте го и дано и във вас се породи желание да идем тази година.

Категория: дневни

Един коментар ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Венцислав Братованов на 09.05.2005г. в 04:51ч.

    Много точно описание! Началото веднага ме потопи в нещо което не бях изпитвал отдавна при това от страната на водещите повече активен алкохолен, от колкото сексуален нощен живот :). От тази гледна точка рано сутрин усещането е подобно. Бих добавил само лекото алкохолно опианение, тогава когато успееш да спреш на време. За жените също е точно казано, но и дилемата „забава с танци“ или жена често наклонява везните в полза на сутрешния ambient. За което после горчиво съжаляваш!