трънки и блогинки

Отчаянието на отвращението

Написано на: 25.03.2009 · 2 коментара

Отвращение е думата, която най-точно описва отношението ми към действията на министър Миков и МВР по повод събирането и използването на трафичните данни. Нежеланието за зачитане и защита на основни граждански права в последните дни бе заместено от грубо нарушаване на законодателния процес и силов опит за налагане на текстове, които дават на МВР изключителни правомощия за безконтролно наблюдение на живота ни. МВР, което на теория е създадено да осигурява правовия ред, демонстрира крайна наглост и незачитане на всякакви законови норми и обществени интереси.

Не искам отново да изброявам нарушенията и безобразията на вносителите на законопроекта за изменение на ЗЕС – Богомил и Делян не са престанали да показват очевадното. Минчо Спасов е един от малкото депутати, който ясно застана на аргументирана позиция, но и за него се правят постоянни опити да бъде заобиколен. Ако опозицията се подмотва в предизборни преговори и не съумее категорично да защити избирателите си, единствената надежда би бил Конституционния съд.

Възмущението срещу наглостта на министър Миков е непродуктивно, както е безсмислена и градивната критика, която МВР отказва да чуе. Днес надеждата ми се крие единствено в здравия разум и желанието за запазване на елементарен баланс между властите. В противен случай всеки, който утре контролира МВР ще контролира отново и цялата държава. На гражданите, осъзнали необходимостта от лична неприкосновеност, няма да остане нищо друго освен да станат партизани спрямо собствената си държава.

Категория: всякакви

2 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Сурррреалистично на 25.03.2009г. в 13:54ч.

  Заменям кило трафо-данни за вила в полите на Витоша, или в други поли.

 • sepuko на 25.03.2009г. в 19:15ч.

  Викам да направим гугъл бомба със следното:
  педераст
  Може да не е продуктивно, но пък все някак трябва да вентилираме, нали така.