трънки и блогинки

Синеоките…

Написано на: 21.06.2005 · 25 коментара

Синеоките са обичливи.
То се знае и красиви.
Но на черните страстта,
ми напомня за ноща.

Хубавото нещо на това да имам само първи мисли и никакви втори, относно жените, които ежедневно виждам на улицата, е че мога да се наслаждавам по-дълго на първите. Изобилието на подобни мисли ми помогна да систематизирам външните признаци, които ме привличат или отблъскват.

Да започна от лошото. Едно от нещата, които ме отблъскват най-сигурно са лакираните в червено женски нокти на краката. Наистина не разбирам след като им причиняват такива извращения, които са си фетиш сами по себе си, защо трябва да убиват всичко интересно с толкова неуместна употреба на прекрасния червен цвят.

След най-отблъскващото нещо искам да си кажа за гърбовете. Красивият женски гръб може да е най-възбуждащото нещо за мен. Нямам никаква идея какъв точно трябва да бъде и как трябва да изглежда, но съм сигурен, че като го видя го познавам. Красивият гръб не може да се постигне с диети или ограничения. Прекалените тренировки също го развалят. Гърба за мен е абсолютният критерий, че една жена не само има хубаво тяло, но и че се чувства добре в него. Всъщност, не мога да твърдя как се чувства една жена в тялото си, а е по-правилно да кажа, че аз бих се чувствал добре с жена, чийто гръб ме привлича.

Прасците са второто нещо, което ми харесва да гледам. При прасеца по-скоро гледам самата форма и начина по който се движи. Ако една жена се движи леко и спокойно, когато ходи боса, то тя е за мен.

Колкото ме привлича хубавия прасец, толкова ме изпълва с подозрителност жената, която носи остри (и излишно остри) обувки. Абсолютно съм сигурен, че изборът им на обувки има пряка връзка със сексуалността им и че такава жена би била скована и направо скучна в моето легло, което е почти три персони и си е срамота да не се ползва в по-голямата му част.

Прашките са белег от облеклото, който ме изпълва с подозрителност. Тук чувството ми май е повече към лек страх и съмнение дали такава жена е за мен и дали би ми била паснала. Не знам защо сред познатите ми са толкова непопулярни шортите ( женския вариант на боксерките, както се казват там), но на мен те ми изглеждат значително по-добре.

Много ми е интересно да наблюдавам и горната част на ръцете на жените и раменете им. Тук не мога да кажа какво и дали ме привлича, но формите им са ми със сигурност много интересни.

Към серията с отблъскващи фактори трябва задължително да включа и коремите. От физология не разбирам, но жена с корем не ми изглежда нормално и определено си ме плаши. Задник – добре. Него мога да го обясня, ако не е прекален, но корем… Тук съм си въвел даже и обективен критерий, че ако има по-голям от моя корем, вероятно ще обърна по-голямо внимание на качествата ѝ като човек.

В заключение искам да кажа и за косите. Откровено не разбирам жените, които се изрусяват на всяка цена с възможно най-неестествения рус цвят, но пък погледът ми се привлича от тези боясисани в червено или най-добре в гарваново черно. Дългата гарваново черна коса си е отделно прекрасно нещо…

p.s. За тези, които биха попитали: лицето е вътрешен белег и въобще не е в тази класация.

Категория: всякакви

25 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • RaynerApe на 21.06.2005г. в 22:47ч.

  Знаеш ли, ако бях жена прочитането на подобен пост би ме изпълнило с изключително голяма подозрителност…

  Фетишите настрана, стереотипите в физическия облик, с които свързваме нагласата на индивида в дадена област, когото не върви да попитаме направо дали е свестен или не и да очакваме наивно правдив отговор, имат две основания – достатъчно доказателства и удобни извинения. В повечето случаи хората, готови да се врекат във първото, го използват като параван за второто.

 • Дафчо на 22.06.2005г. в 06:58ч.

  Хмм намирисва на канибализъм тука – гръб (рибици), прасци (джолани), корем(шкембе), задник(трътка) – все едни такива колбасарски понятия.

 • SaraAyers на 22.06.2005г. в 11:37ч.

  Илюзиите ми са разбити и изхвърлени в кошчето :)))) Склонна съм да се съглася с повечето критерии за, хм… красота, но това с острите обувки…?! От няколко години острите обувчици са мейнстрийм, и ги носят да речем 80-90% от жените в БГ, което малко или много ограничава избора ти на жена, която няма да е скована в излишно голямото ти легло :) Пък и съм сигурна, че има много жени, които никога не са обували остри обувки, а са абсолютни дървета в леглото, т.е. смятам, че критерият „остри чепици“ не е издържан.
  А, и още нещо – струва ми се, че има голяма вероятност всяка мацка, която не носи прашки, да носи кюлоти :))))))))))))))))))

 • SaraAyers на 22.06.2005г. в 11:38ч.

  О, и само да не си помислите сега, че съм някаква грозна феминистка – не съм :))))))))))))))))

 • Васил Колев на 22.06.2005г. в 12:49ч.

  SaraAyers, mainstream облеклото е почти доказан метод за контрол на раждаемостта – толкова е гадно, че от него не ти става – с тия остри обувки, розови дрешки и т.н…. За прашките пък съвсем не е вярно, твърдя от от опит и преки наблюдения:)

  Пейо, нали това нямаш намерение да го направиш в блог-игра, като онова с музиката ?:)

 • Георги Чорбаджийски на 22.06.2005г. в 14:20ч.

  Аз пък се изразя на нашенски „к`во ме ебе к`ви обувки носи?“.

  Хмм, Пейо интересни забележителности наблюдаваш, не подкрепям обаче, че повече от тях са интересени :-)

 • Алекс на 22.06.2005г. в 14:52ч.

  @SaraAyers: да, по-издържан критерий за това, че които не носят прашки, носят кюлоти, няма просто…. Това, да знаеш, е обосновано, та чак аксиоматично… Направо ме уби с това изказване…

  @Васил: прав си адски много по въпроса за mainstream-а. Като батерийки от по волт и половина са се подредили… Вървиш по улиците и си мислиш, че някои момичета така добре са скрили с тая бозава и банална мода красотата си, че модната полиция би трябвало да ги затвори и да ги държи голи – така поне ще блестят с пълна сила ;-)))))

 • пейо на 22.06.2005г. в 17:19ч.

  @ RaynerApe
  Ако беше жена щях да те оставя да си подозрителстваш.

  @ Дафчо
  Тази теза ти ще я развиеш, докторе.

  @ SaraAyers
  Мейнстрийма да се ебе с менстрийма.

  @ Васил Колев
  Нямам намерение нито да почвам, нито да спирам.

  @ Георги Чорбаджийски
  Не те ебе „какво“, „как“ те ебе.

 • случайна на 23.06.2005г. в 09:32ч.

  Аз пък като прочетох поста ти си помислих че си много, много прав. Почти напълно споделям вижданията ти. Това което си изредил като външни белези е всъщност усещането за вътрешна хармония, изразено от тялото. Споделям и позиицята ти „боксерки vs прашки“. Освен че е по-удобо е и да ме прощавате ама по-хигиенично. А пък за острите обувки…Слава богу че туй чудо залезе, понеже още малко и щеше да се наложи да тръгна боса. Само за косите бих поспорила(фризьорка съм, все пак:). Според мен няма нищо по-красиво от добре направена руса коса. И черното е прекрасно, но не е за всеки. А червеното…жената трябва да има невероятен фризьор и изключително качествена боя, както и винаги направена прическа, за да не прилича на пенсионирана стриптизьорка с него:)

 • Кристиан на 23.06.2005г. в 16:08ч.

  В горенаписаното има едно вопиющо безумие – сегашната мода скривала естествената красота на жената и лицето било „вътрешен белег“. Що за недоклатена мисъл? Едва ли е имало епоха и мода, в която дрехите да са били по-пестеливи и по-прилепнали, разкривайки абсолютно всички предимства и недостатъци на дадено тяло. За какво скриване може въобще да става дума тук, след като абсолютно всяка част от жената е изложена на показ като зарзават на сергия.
  А лицето, както и да се върти и суче работата, е възможно най-външната проява на красота. Дори и в най-канския студ, по-голямата част от него пак е видима. Нищо вътрешно няма там, нито пък грозното може да бъде скрито или разхубавено с грим. Който си е красив, си е красив – на лицето му се вижда. Хубаво тяло всеки може да има, стига да се скъса от тренировки, но красиво лице само ако Господ така е решил. Майкъл Джексън, Шер и всички подобни не се броят, простосмъртните не си и не могат да си прекрояват всеки сезон лицето.

 • Кристиан на 23.06.2005г. в 16:29ч.

  Малко едностранен се получи горният ми коментар, затова да вмъкна още няколко размисли. Дамските обувки с остри върхове са нещо нечовешки яко, драги ми Пейо. Но, единствено и само тогава, когато са на един чифт стройни крака (подкрепям те за палавите прасци) с тънки глезени. Всичко останало е опит за пъхане в консерва на мазна софийска баница.
  Прашките също са нещо чудесно. С дантели или семпли, от покривка за маса или скъпа материя, шарени-марени като дъгата и на тракторчета или просто дюс сини/червени/черни – те са един от най-добрите начини, които са раждали дизайнерите на бельо, да се подчертае един стегнат женски задник с гладка кожа. Грозно става тогава, когато всяка Гана реши, че диференциала ѝ на ЗИЛ е всъщност детско барабанче, което на всяка цена трябва да бъде пъхнато в прашки и прозрачни бели панталони. Съвсем ествено е тогава да намразиш този тип гащи, ако и те с нищо да не са виновни за изкривените представи за красота на българските девойки.
  Ръце, рамене, гръб – всички те е хубаво да са подържани, а още по-хубаво е когато са красиви, но в крайна сметка ти не спиш с някаква част от жената, а с комбинацията от всичките ѝ части, нали? Ако ще и най-хубавите ръце на земята да има, ако между предните ѝ зъби може да мине влакова композиция и гласът ѝ е в октавите на носачите от Цетнрална гара, които цяла нощ са наливали ракия и са я разреждали с мента, то тогава тя точно толкова отблъскваща колкото и някое синеоко създание, със звънлив глас и меки, нежни гърди, но крака и подмишици по-космати от тези на Трифон Иванов.

 • пейо на 23.06.2005г. в 17:05ч.

  @ случайна
  Ти мисля имаш познание да напишеш малка книжка за това. Аз просто съм си казал какво ми харесва.

  @ Кристиан
  Май ти се говори за жени.
  Май не само ти се говори за жени.

 • Кристиан на 23.06.2005г. в 17:51ч.

  Всеки, на който, единствено му се говори за жени, следва да бъде хоспитализиран, защото това не е нормално състояние.

  А освен това темата е за жените и това какво харесваш у една жена. Или нещо съм се объркал?

 • пейо на 23.06.2005г. в 17:55ч.

  @ Кристиан
  Да, темата е какво аз харесвам у жените. Ти имаш ли да ме допълниш?

 • Дафчо на 24.06.2005г. в 19:06ч.

  И лицето се прекроява и луфтът между зъбките и други луфтове, и хлабини се обират. :-)

 • FreeJak на 25.06.2005г. в 21:46ч.

  Пейо, аз тебе като те гледам колко време отделяш на Илойшъс, ти се чудя кога намираш такова за жени ;-)
  За себе и мога да кажа, че предпочитам да почна с лицето и да го напасна към характерите и останалите части. Накратко или попадам в черна дупка или не.
  Същото важи и за пеенето на Underwater Love на FNM/Lay Lady Lay в изпълнение на Ministry, като я видя.

 • ZiZi на 26.06.2005г. в 13:53ч.

  Чудесно блогче:)-за “синеоките” говоря (макар аз да не съм от тях).Прекрасен поглед върху съкровищата на планетата,които трябва да ви носят само радост и красота.Като казвам “ВИ“,имам предвид вас -мъжете…Не,не съм фанатизирана феминистка,но малко се подразних от погледа на автора вурху дамите -„на парче“…Просто си представям,как преди да “решиш“, дали дамата има потенциал да ти е гадже,я молиш да си повдигне леко полата,за да прецениш вещо, дали прасеца ѝ е ОК!!! Жалко,че ви е трудно да оцените истински ценните неща,защото във формата и овала на тялото няма психология ,а само генетика и вероятно някои друг комплекс,които е формирал мускул или слабост…
  Иначе за червените нокти съм съгласна:)) не виждам нищо красиво в цвета и изобщо всеизвестен факт е ,че там където има украса се крие някакъв недостатък:))-само можем да гадаем какво се крие там…:))
  Опитвам се да помисля върху остротата на обувките и еднствената ми асоциация е свързана със стремежа на “мацките” да ви се харесат…Ами така е те също се стремят да оформят прасеца:)) макар и чрез куцата употреба на високи токове( за съжаление понякога неуместна поради приликата им на подковани прасенца почти без прасци…:)май станах груба-това не ми е целта,просто се завъртях в мислите си на 180 градуса и пак се върнах на изходната позиция за оценката “на парче“…и аз го правя за някои жени…,но само за тези,които не харесвам…защото наистина се съмнявам,че когато истински обичаш ,обичаш “на парче“!!! Hope not…:)Поздравче:)

 • пейо на 28.06.2005г. в 08:49ч.

  @ Freejack и Дафчо
  Freejack, а ти с тоя компютър как намираш време? Относно лицето съм написал изрично, но ти ако настояваш – ето др. Табаков е един лицево-челюстен артист и сбъдва мечти.

  @ ZiZi
  Тия, които така лесно си вгигат полата, ги питам директно за цената.
  А иначе си права, ама… само по принцип.

 • антиостърчепик на 29.06.2005г. в 15:59ч.

  Чудесен overstream поглед. При всички положения си извън потока от погледи, така характерен /днес/ за чисто консумативната тенденция в стремежа на хората към насищане. Поздрав /ления/:)

 • Таня на 27.07.2005г. в 14:07ч.

  Браво Пейо, много добре си го написал :-). Доста време ми трябваше да стигна до това заключение, защото не съм от най-умните и бързосхващащите.
  Най-чистосърдечно ти пожелавам да намериш и заживееш с ЖЕНАТА с красивия гръб, елегантните прасци и плоския корем, която не носи прашки и не си лакира ноктите в червено :-)
  Надявам се, че ще споделиш опита си след време, за да знам дали си заслужава да търся МЪЖА с големи и невинни кафяви очи и широки рамене, с корем на плочки и с красиви ръце, който не носи слипове, а само боксерки и не си изрусява дългата сплъстена коса.
  Ще ти бъда много благодарна. Поздрави :-)

 • пейо на 27.07.2005г. в 14:40ч.

  Таня! Ето ти го човека:
  http://www.nonnamary.it/disney/aladin.jpg
  http://blog.peio.org/images/aladin.jpg

 • LeeNeeAnn на 24.02.2006г. в 18:22ч.

  Както обича да казва един приятел: „Когато най-накрая срещнеш съвършената жена, тя чака съвършения мъж.“
  Успех на всички, които още търсят ;-) и на тези, които тепърва ще има да почакат! ;-)

 • Boris на 07.05.2006г. в 16:18ч.

  Препоръчвам ти да се прегледаш. Значи определяш жената каква е в леглото по острите токчета и т.н мали ти не си добре хахахахахаха>еми жена може да с еоблече и спортно и официално :D

 • Иван на 06.03.2008г. в 17:41ч.

  Хубаво е, когато човек знае какво иска. Дано успее да си го намери! :)

  П.П. Пейо радва.

 • Жоро на 21.03.2008г. в 10:24ч.

  Но Таня радва повече ;р