трънки и блогинки

Относно отказа за регистрация на СДС

Написано на: 13.04.2009 · 5 коментара

СДС са публикували на сайта си решението (pdf 367K ), с което се отказва вписването на Мартин Димитров и новото ръководство. На 7 страници отказът е подробно аргументиран, като са посочени сериозни нарушения и пропуски в доказването на обстоятелствата, чието вписване се иска. Има и някои бележки, които отразяват личното мнение на съдията, но това не е недопустимо. Нямам поглед върху всички документи и би било глупаво да давам мнение, но само обръщам внимание, че вероятно не е толкова просто и СДС не са съвсем изрядни.

Категория: кратки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Anonymous на 13.04.2009г. в 14:35ч.

  Нищо ново. Совите не са това, което са. Не случайно и Симеон едно време не го регистрираха, а и БСП умишлено пуснаха Пирински напред в президентските избори 1996-та.

 • mick на 13.04.2009г. в 19:00ч.

  Не съм мислил, че простите неща стават толкова сложни когато минат през Българският съд. За едно регистриране на партия 7 листа решение!? Предполагам адвокати са представили документите? Какви ще бъдат за тях последиците, след като не са представили всички документи? Или ако Върховният съд регистрира партията, какви ще са последиците за съдиите от по-ниското ниво? За съжаление знам – никакви. Съдът в БГ си е истинска рулетка.

 • Апостол Апостолов на 14.04.2009г. в 06:45ч.

  Голямо мазало стана тук- не само че им отказват регистрация, ами вдигнаха и 4 %- овата бариера. Май СДС ще престане да съществува…

 • Лъчко на 14.04.2009г. в 08:21ч.

  Ще се радвам да прочета мнението ти като юрист, ако се запознаеш по-подробно.

 • адв. Свилен Овчаров на 14.04.2009г. в 09:47ч.

  Мнение на юрист:

  Има някои меко казано „странни“ коментари на съдията, които никак не ни учудват – съдия Димана Йосифова е мнооого известна от години в правните среди. Известна е с, да кажем, „ексцентричността“ си, нали. Освен това е свръх-педантична и буквояд, което също оценявам като недостатък.

  Известна е обаче и с друго, нещо много положително: тя е много принципна и почтена. Напълно изключено е да ѝ се въздесйтва с ходайтаство от партии или с пари. Просто трябва да я видите как действа в съда и ще разберете.

  В светлината на това прочетете решението сами. Ще видите страхотни пропуски от страна на СДС и неспазване на техния собствен устав. Уставът им, например, не предвижда вътрешни избори, нито комисия за провеждането им. Дали нарочно са ги направили, за да става цирк? – по-скоро не, тъй като познавам добри юристи сред тях, които не бяха ползвани за тази регистрация. Става дума за немарливост.

  Самите СДС не са сълзици:
  http://www.ekipnews.com/?p=9661
  http://radobg.wordpress.com/2009/04/01/50k_deposit/