трънки и блогинки

Изпрати смс – възкреси Христос

Написано на: 15.04.2009 · 8 коментара

Какво може да се измисли, за да се отклони вниманието от мракобесията на управляващите в последните дни? Великден идва, предлагам кратък сценарий: Яне Янев обявява, че ще изнесе данни за смъртта на Христос. Миков призовава случая да не се разгласява и да имаме доверие в МВР. Бойко категорично отказва да разреши митинг пред „Ал. Невски“. Станишев свиква кризисен щаб и праща ДАНС да разследва. Доган обяснява, че разпъването е европейска практика, а Костов обвинява комунистите. Президентът говори равно, продължително и безсмислено. В тази оргия вниманието допълнително се отклонява с безсмислени кампании тип: нека първи кликне тук, който е без грешка, изпратете смс – възкресете Христос или се присъединете се към каузата във Фейсбук и се наречете бунтовник.

Дрънкам глупости, докато не намеря идея как да реагирам на мракобесията, които се случват в последните дни. Обещавам, обаче, да е неприятно. Ето няколко неща за четене и слушане междувременно:

И да – Едвин Сугарев ми прави много добро впечатление напоследък.

Категория: глупости

8 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Никола на 15.04.2009г. в 19:40ч.

  Преди няколко дни прочетох писмото на Едвин Сугарев до „Капитал“ – същото, което е свързано при теб със заглавие „БСП и ДПС извършиха подлост и трябва да бъдат наказани“. +1 за него. Мисля си, че при израза „всичко ново е добре забравено старо“ може би трябва да се акцентира на „добре/добро“. Иначе съм аполитичен, да не си помислиш нещо.

 • Апостол Апостолов на 16.04.2009г. в 07:12ч.

  Забравил сте Пирински. Той пък свиква извънредно заседание на Парламента. Създава се… комисия, разбира се. Тя започва да се занимава със случая и да го разнищва. И т. н.

 • пейо на 16.04.2009г. в 09:43ч.

  @Никола
  И аз уж бях аполитичен, ама какво ми стана напоследък…

 • И.Е. Станков на 16.04.2009г. в 10:48ч.

  Не знам, Сугарев създава впечатление на уникално честния и принципен човек. Следя го от много време, дълго време му бях и фен, и за съжаление, според мен, не е този морален стожер, за който се представя. Много избирателни са му моралните критики и разкрития.
  Вместо да критикува само очевадното, да беше обърнал внимание и на прокарания от СДС закон за 50000 лв. вноска за участие в избори, който разрешава само на мафиотизирани организации с пари да участват в политическия живот. Това, да капсулираш елита на парична основа, ако не е антидемократично, то здраве му кажи…

 • Калин на 16.04.2009г. в 10:51ч.

  Не харесвам клишираното „Щеше да е смешно, ако не беше тъжно“, но пък точно отразява мнението ми за публикацията. Жалко.

 • Joruel на 16.04.2009г. в 11:49ч.

  Добра пародия, хубаво си го казал. То с всички тия събития от последните дни да се чуди човек да се смее или да плаче…а може би да си бие камшика нанякъде…

 • Anonymous на 17.04.2009г. в 16:18ч.

  ……аз,простете, не мога да пиша
  музата ми се „натиска“ за друго.

 • ама на 10.02.2013г. в 18:03ч.

  какъв е номера, бе младеж … #цифровизация