трънки и блогинки

Подписка срещу директивата за съхранение на телекомукационните данни

Написано на: 11.08.2005 · Няма коментари

Искам да разкажа виц.

СССР, някъде по средата на нищото и в средата на сталинизма. Строи се железница. Трябват хора. Най-близкото звено на КГБ се праща до близкия завод, за да ги набави. Те застават на входа и който закъснее с минута го арестуват. Саботира производството, гада! Арестуват и тия, които не са си преизпълнили плана, защото са белогвардейци мързеливи. Арестуват и ергените, защото пръскат семето си, вместо млади комунисти да правят. Арестуват и всички руси мадами, защото и те се кефят повече на брюнетки. И т.н.т и т.н.т.

Пълнят те камионите догоре и остава само чичо Вася, който сам си работи на струга и преизпълнява за пети път петилетката за три години, докато чете на краснознаменната си челяд разсъжденията на Сталин върху разсъжденията на Ленин.
Чичо Вася, като се оглежда наоколо как е опустяло, се спира само за секунда и си помисля как най-накрая са го оценили (макар и по този начин) и доволна полу-усмивка притрепва по иначе стоманеното му лице. В следващата секунда той усеща тежката десница на офицера от КГБ на работното си рамо и чува нежния му глас:
– Другарю Вася, не се гордейте, че този път не намерихме за какво да ви арестуваме. Това не е ваша заслуга. Това е наш пропуск!

Та така е и с предложенията за въвеждане на все нови и нови законови ограничения в интернет и телекомуникациите въобще. Ако някой интернет-труженик иска да го депресирам какво може да му се случи напълно законно според настоящата уредба – нека да ме хване в настроение и ще му разваля съня. Поредното такова нещо е и проекто-директивата за съхранение на телекомуникационните данни.

Момчета, хайде да осъзнаем най-накрая свободата като необходимост и да я дадем на нещата, които ще стават само по-хубави и по-добри от нея.

Категория: всякакви