трънки и блогинки

С двата крака

Написано на: 13.08.2005 · 3 коментара

„С двата крака“ е името на комбинация, която аз си приготвям когато ме налегне житейската апатия или ми е скучно. Съботен следобед посредата на август, когато всякакви хора ми се обаждат от морето, а аз съм прекарал цял ден ровейки из разни компютри е особено подходящ случай.

Комбинацията се състои от чай, кафе и коняк. Приготвя се като нормален чай и аз ще си кажа пропорциите за мен, а вие си ги нагласяйте както ви се струва подходящо. За около половин литър чай аз си слагам една супена лъжица черен чай на листа, поръсвам я и я обърквам с около половин чаена лъжичка кафе, смляно за бразилска кафеварка и я оставям да се запарва около 5-7 минути. След това изсипвам съдържанието в съд който да побере всичкото и след като вече не е горещ го сипвам в нормална чаша, която побира около 250ml.

Тези пресипвания и температурата на чая са важни, за да може да се определи оптимално количеството коняк, което ви се иска да сложите. На мен около 30ml са ми напълно достатъчни за една чаша. Така хем и вкус и действие има, а и вкуса се запазва. Смесването на чая с кафе може да е неприятна за хората като мен, които пият само чай, но ако се случи някое по-меко и ароматично кафе мисля ще ви хареса. Коняка само дава още аромат и сила.

Ефектът на комбинацията си личи донякъде от името ѝ – придобива се чутовна сила и ти се иска да скачаш. С двата крака! Не съм особено сигурен, че ще свърши работа, когато има работа за вършене, но ако ви трябва сила за глупости – това е комбинацията. Сега като поех дозата се превърнах на Сиси боата и Дуо „Пластик“ едновременно и заглеждам една табуретка, за да си играя на изтребител с нея. Мисля, обаче, да се държа като зрял тип и ида да тичам, за да уравновеся ефекта на комбинацията. С двата крака.

Категория: дневни · чай

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Дафчо на 15.08.2005г. в 08:39ч.

  Аз в такива случаи предпочитам Green Potion. Взимаш голяма чаша, наливаш в нея 0.5 литра тоник, слагаш лед, сочен резен лимон и 50 мл. мента. Забучваш сламка, опъваш се на приятно местенце и го унищожаваш.
  P.S.Твойта рецепта може да се нарече и елексир на работохолика.

 • пейо на 15.08.2005г. в 12:07ч.

  Аз тоник не се научих да пия, но виж може това да го пробвам със спрайт. А и не съм сигурен, че е много подходяща сместа за работохолици, защото наистина може да ги накара да се движат неистово, но работа едва ли ще свършат много.

 • и с двете ръце на 08.08.2015г. в 15:07ч.

  а? https://www.youtube.com/watch?v=BDd3eL_9QVs