трънки и блогинки

28.05.2009

Написано на: 28.05.2009 · 6 коментара

Beerbomb
Постепенно магазините започват да не зареждат „Столично“. Продавачите дават стандартните оправдания, че било зимна бира. Плурализмът (при бирите) е висша ценност и бих искал да ви помоля да ми помогнете да я съхраня поне в магазините, от които пазарувам. С тази цел ви моля, да организираме нещо средно между googlebomb и flashmob – да го наречем beerbomb. Като имате път по „Шишман“, питайте дали имат „Столично“ в клек-шопа до пресечката със „Славянска“. Ако кажат, че не зареждат вече им разкажете някоя милозлива история – примерно как мъжът ви ще ви бие, ако не доставите бира или как без тъмно не ви става. Може да се съжалят, да ви симпатизират или да решат, че наистина се търси – важно е да има избор.

Горяните
„Горяните“ са съпротивително движение, развило се през втората половина на 40-те години срещу тогава новата комунистическа власт. Онлайн много малко можах да намеря за тях, а изглеждат интересен момент от нашата история. Най-подробна  е публикацията  на Д. Горчева, а още няколко текста (1, 2, 3), които дават допълнителна информация. Знаете ли къде може да се прочете повече за тях?

Дясната ми китка
Още не мога да свикна
kitka

БТК email footer
Текстовете в подписите, които обясняват, че едно писмо е поверително и какво да правя с него, често са излишни и винаги дразнещи. БТК, обаче, надминават всичко с обясненията си:

Това съобщение (включително всички прикачени към него файлове) e секретно. Ако сте го получили поради грешка, моля да уведомите  подателя като върнете съобщението и го изтриете от системата. Всяко неоторизирано използване или разпространяване на това съобщение или части от него е строго забранено. Моля да се има предвид, че електронната поща може да се променя. БТК Груп не носи отговорност за непълно или неподходящо предаване на информацията, съдържаща се в това съобщение, нито за забавяне на получаването му във вашата система или причиняване на повреда. БТК Груп не гарантира цялостност на това съобщение, нито че то не съдържа вируси, прекъсвания или намеси.

Категория: кратки

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • mindbolt на 28.05.2009г. в 13:27ч.

  Предлагам да направим поход по бирариите с ясни искания. Знам една на центъра, в която чат-пат носят „Столично“, макар че го имат…

 • Васил Колев на 28.05.2009г. в 14:44ч.

  Какво точно и е на китката ти? Аз не мога да видя някакъв проблем… Да не си спрял да носиш нещо на нея ?:)

 • Zeridon на 28.05.2009г. в 15:02ч.

  За БТК подписчетата

  Ако не си се ровил из theregister.co.uk порови се в секцията odds&sods и търси e-mail footers отделно в groklaw бяха ги развенчали тези подписчета много яко.

  Предполагам че като адвокат (или все още не си завършил че нямам спомени) ти е ясно колко са нищожни и как нарушават около тон закони.

  Аче пък да не говорим колко изобщо нищо не значи това което са написали … някой ден може би със кеф ще пусна някакво такова писъмце на публичен печат … може би даже на билборд, само заради sheer joy (сори не ми дойде на български)

 • Ани на 28.05.2009г. в 15:42ч.

  @Васил Колев: според мен най-после е махнал мартеницата… но може и да греша. :-)

 • cx на 29.05.2009г. в 03:25ч.

  @Ани: по-скоро сама се е махнала… с времето изтъняват и накрая се късат :)

 • Verena на 03.06.2009г. в 16:37ч.

  А, защо, има разни писаници за горяните…
  Това са първите няколко, които ми поднесе гугъл, но ще си ги прочета по-нататък, когато не съм толкоз изпушила от работа…

  http://www.geocities.com/decommunization/Communism/Bulgaria/Goriani.htm
  http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=1247
  http://dilmana.web-log.nl/mijn_weblog/verhalen/index.html
  http://www.bg-history.info/1862/Gorianite-.html