трънки и блогинки

Еднозадачен

Написано на: 16.08.2005 · 6 коментара

От вчера нямам icq. Изглежда някой си е играл с маршрутите и точно до login.icq.com нямам път. Обадих се до доставчика си да се опитам да им обясня какво виждам от моята страна и да ги помоля да погледнат какво става с набеденото от мен устройство, но ми вдигна мисля жената, която прибира парите, и реши проблема със следната реплика:

Ние рутери нямаме

Добреее… явно днес icq няма да има.

Липсата на рутери не се оказа толкова лошо нещо. След като приех, че няма да имам това средство за комуникация, реших, че и пощата може да си спра и да не виждам в реално време какво се случва. След това си изключих музиката и превключих и на чист виртуален десктоп, защото на стария има неща, които са отворени отпреди 5-6 дена.

След като изключих тези дразнители ефирът наистина се изчисти и май не си въобразявам, че работата тръгна по-добре. Само дето концентрацията ми е като на тригодишен и ако върша нещо, което съм го правил и преди или пък нещо, което не иска толкова мислене или не ми е интересно все скачам на нещо друго. Май едничкото удоволствие да маркирам задачи като свършени и да отговарям на писма с по една дума ме кара да правя каквото не ме влече толкова и затова е много важно софтуерчето за организация на проекти или пощенския клиент да ме кефят. Така, като си нямах други неща, скачах от задача на задача направо почти цял и даже замалко взех да се чувствам смислен и полезен. Почти доволен от свършеното, дори.

Тези ми констатации ми докараха мисълта, че искам да съм еднозадачен. Хващам си нещото, правя си го, свършвам и почвам другото. Прост и ефективен. Добро и тихо болтче. Без програмна възможност за разсейване и странични влияния. Мечтата на работодателя в чист вид.

Как ли пък не.

Категория: дневни

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Явор Доганов на 16.08.2005г. в 16:44ч.

  Ползвай свободни протоколи. ICQ се крепи на такива като теб. Помогни му да умре по-бързо!

 • пейо на 16.08.2005г. в 17:04ч.

  Прав си, а и от доста време май jabber не е само „дебианска ерес“. Сега регистрирах peio@jabber.minus273.org и остава да разбера какво да правя с него.

 • Явор Доганов на 16.08.2005г. в 17:15ч.

  Всичко, каквото пожелаеш! Ще те добавя към списъка си с кеф. Можеш да ползваш и шлюзове към грозните собственически протоколи (т.нар. транспорти) и така да не зависиш от доставчика си.

 • пейо на 16.08.2005г. в 18:06ч.

  Пуснахме го каквото трябваше и ако продължава все така приятно да ме изненада, може да забравя за licq в началото и после дори и за протокола.
  Я да променя сега и страницата за контакт…

 • Васил Колев на 17.08.2005г. в 00:04ч.

  Аз да кажа директно – няма значение дали имаш директна връзка дотам, винаги с proxychains и ssh -D 1080 proizvolen.server можеш да си прекараш icq-то … Аз отдавна нямам такива проблеми :)
  (иначе ей-сега най-грубо ще бъдеш добавен :) )

 • пейо на 17.08.2005г. в 00:09ч.

  Това с ssh тунелирането ние много добре го знаеме, но не беше идеята в това.
  Още едно „естетско“ решение е ysm