трънки и блогинки

Островът

Написано на: 20.08.2005 · 4 коментара

Идеалното място. 2 декара, интернет, хора отвсякъде, творци, артисти и обикновени идоти, идеи и техника с килограми и море, море, море. Домакините от Интерспейс се бяха погрижили условията да са повече от добри и Галя беше навсякъде да се грижи и да помага на хората. Самата конференция, както и всичко друго на това място, се случва паралелно с графика и организацията. Идеалното място за дискусии, разбира се, не беше официалната част, а около масите отрупани с лаптопи и на всички други странни места на скалата посред морето.

Например едно от първите неща, които направихме, беше заседание на управителния съвет на ССС носейки се по гръб на около 20-30 метра навътре в морето (снимка). Взехме единодушно следното решение :

1. Хубаво е на море.

После обсъдихме и идеята за споделената щипка, гледката как гларус си играе с немска овчарка и подобни (напълно естествени за обстановката) преминаващи субекти:
чувал, чувал

Приказвахме, зяпахме, мотахме се. Йовко май направи доста снимки и се надявам да има за показване от тях. Той не се престраши да влезе да се изкъпе, но това съдбата му го върна много добре малко по-късно. Бурята вечерта беше наистина красива и за Wet_User може да прочетете при Каладан или Йовко.

Един от моментите на зен дойде на другия ден, когато се качихме на лодката и лодкарят непринудено ни каза, че където ще спираме няма кей и се скача в морето и се гази до плажа. Ооо красота! Представете си картинката на дебаркирането:
Мързелив предиобед на семеен плаж в покрайнините на Бургас. Тичащи невинни деца, дебели тетки и чичковци, бира и плажно фото – идилия и спокойствие. Изведнъж от открито море се задава корабче което се устремява точно към центъра на плажа и се забива в дъното. От него изскача блед и висок тип, облечен в риза, но само по бельо надолу. Той скача от лодката, с чанта за цифров апарат през врат и носещ раница и чанта за лаптоп на равнището на главата си гази смело към плажната ивица. Прекрасна прекрасност ви казвам!

И тъй като думите са слаби, а съм убеден, че десетките почитателки на Йовко ще искат да го видят и затова две снимки, но нека предупредя, че трябва да сте истински почитателки, за да ги видите:

И горната и тези снимки са на Тони Райжеков, но очакваме истинския фоторазказ от Йовко.

Категория: всякакви

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • yovko на 20.08.2005г. в 16:56ч.

  Пейо, както ти казах и вчера – всяка почитателка, която има способности да се сбори с gpg моментално ще загуби титлата си на почитателка.

  Окапват ми косите само при мисълта за подобна „почитателка“!!

 • пейо на 20.08.2005г. в 17:43ч.

  Малко филми гледаш. Там такива неща се трошат за секунди, а и жените наоколо стават в общия случай.

 • yovko на 20.08.2005г. в 21:37ч.

  Вярно е! Малко филми гледам – к’во да направя като са ме заквасили като трезвомислещ реалист… ;-P

 • Димитър Василев на 20.08.2005г. в 23:05ч.

  Да бяхте турили нещо като конкурс стартиране на кола с прилежащите ѝ ключове вместо gpg/pgp врътки без жокер.
  Обещавам, че ако се докопам до родната страна на Швейк да Ви пращам по подобен начин интересни неща от живота там.