трънки и блогинки

15.06.2009

Написано на: 15.06.2009 · 5 коментара

Калвин на стероиди
Работите на Banksy ме карат да се смея с глас. Социална критика, поднесена по великолепен начин. Твърдят, че никой не е виждал прочутия графити художник, но аз съм убеден, че той изглежда като порастнал Calvin – моя любим комикс-герой. Вижте примери от новата изложба в Бристол, а има и достатъчно снимки или видео на негови деяния, а ако може да си намерите книга с компилация на снимки и малко негов коментар ще ви е най-интересно.

Без руски букви в коментарите
Като защита от спам в коментарите въведох изискване за наличие на поне една кирилска гласна буква, но това не се оказа достатъчно за руските спамъри. Забраних и коментари, съдържащи всякакво споменаване на .ru, което помогна, но не за дълго. Като последна мярка за спиране на нежеланите руски коментари въведох нова „езикова дискриминация“, като не допускам коментари, съдържащи буквите „ы“, „ё“ и „э“, защото те се ползват само в руския език. Функционалността я добавих в плъгин, който може да ползвате като допълнение или вместо по-добре направения noshlyok, който още няма негативното филтриране по руски букви.

И глупав виц
Покрай фантастичните отчетите на управляващите се сетих за следния виц:

Българин и американец се черпят в щатски бар. По средата на разговора българина се сеща да попита, с какво американеца си изкарва парите. Американеца гордо става и води нашия до прозореца:
– Виждаш ли онази шестлентовата магистрала, пита американеца?
– Да, отговаря българина.
– Аз съм я построил, от такива строежи е състоянието ми.
Месец по-късно двамата са в България. Оркестъра свири в алегро утра-тропо, ядене и пиене, във въздуха – салфетки, на масите – тресящи се задници. Американецът е впечатлен и решава да попита какво прави нашия, за да си позволи всичко това. Българинът се усмихва, води го до позореца и сочи:
– Виждаш ли онази магистрала, която води чак до морето?
– Не, объркано се взира американеца
– Ето! От това са пък моите пари.

Категория: кратки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Стефан Забунов на 15.06.2009г. в 11:18ч.

  Относно руските спамери (и изобщо досадниците-блогоцапци): защо не инсталираш math module? Бързичко е, лесно, а и можеш да си настройваш цифрите, ако случайно ботовете са се научили колко е 2+2. :)

 • пейо на 15.06.2009г. в 12:16ч.

  @ Стефан Забунов
  Не обичам да ме правят на олигофрен с подобни защити и затова обикновено избягвам да правя неща, които ми искат такова нещо. Съответно и за потребителите тук се старая да го избягвам.

 • Стефан Забунов на 15.06.2009г. в 12:29ч.

  Съгласен съм, но пък подобна проверка не е времеемка, не мисля, че е и обидна, пък, ако предпочиташ коментарите да излизат сами, без твое одобрение, пак е някаква защита. При мен нямам такова нещо, освен във формата за връзка, защото много рядко получавам коментари, а и след одобрение веднъж, не се налага повторно такова.

 • Дончо на 15.06.2009г. в 13:35ч.

  Аз (за пореден път) да повторя, че си реших спам-проблемите с SpamKarma. Въпреки, че е изоставен проект от няколко месеца, все още се справя перфектно със спамерите. А ако настъпи някой невинен човечец, то той винаги има възможност да се верифицира :)

 • Лукс Гарден ООД на 25.11.2009г. в 16:25ч.

  Това за руските букви не го бях срещал като решение. Благодаря за плъгина, научих нещо ново и полезно и въпреки, че областта ни е озеленяване на градини и няма нищо общо с програмирането, ще ползваме плъгина за нашите градинарски блогове.
  Искрено благодаря още веднъж за полезното плъгинче.