трънки и блогинки

08.11.2005

Написано на: 08.11.2005 · 6 коментара

Архангел Михаил

Днес камбаните биха по-дълго, защото се почита Архангел Михаил. Алекс ми прати малко повече информация за него и той бързо ми стана доста симпатичен.

„Архангел Михаил е водач на небесните сили и се бори против тъмните духове на земята. Той символизира тържеството на доброто, на светлината, на справедливостта. В християнската иконографска традиция Архангел Михаил се изобразява или с окървавен нож в ръце (с който вади душите на умиращите)“

В народните поверия той е красив млад момък символизиращ смъртта. Известен е още като „Душевадец“

Честит имен ден на всички!


Ал Кайда, Ал Кайда

„Спори се каква цел трябва да преследва тя – да се бори срещу злото или да се насочи с всички сили срещу злото и неговите съюзници“, заяви близък източник до редовете на „Ал Кайда“.
от НетИнфо

Това аз наричам морална дилема. Съдейки по новините тези от Ал Кайда трябва да са нещо от рода на облечени в бяло шайка архангели.


Мили Глобул

Tелефона ми, когато пренабира номер, понякога ми изпищява невероятно гадно в ухото. Първият път почти оглушах за няколко секунди и си помислих, че най-накрая е пукнал, но той само ми светеше дебилно. Това ми се случва все по-често напоследък (приблизително 1 от 4 набирания) и въобще не приятно. Незнам дали все по-честата невъзможност да се свържа с насрещния номер се дължи на претоварена мрежа, но примерно това, че GPRS мога да ползвам само от 1 до 7 сутринта за мен не е просто случайност. Мили Глобул, хайде да не ми благодарите накъде гледам, а да вземете да пуснете безпроблеми услуги като промоция за известно време.


Париж в пламъци

Продължаващите вече десети ден размирици във Франция са ми една от най-интересните теми за следене. Не мога точно да изкажа защо, но по някакъв начин се радвам, че тази омраза на смачканите излезе на повърхността. И не – не казвайте, че не сте го знаели или че не виждате същото нещо на 20 мин. пеша от всяка централна градска зона унас и в чужбина. Статии, като тази е лесно да бъдат забравени, но се надявам запалителните коктейли да са по-добро средство за известяване, че някои неща не могат да продължават по същия начин. Огледайте се: зле облечените, понамирисващи, мрачни и груби хора, които ви мразят и искат да ви вземат парите са навсякъде около вас. Особено се вбесяват от разни гъзльовци, които мрънкат публично, че, примерно, не могат да използват някоя излишна функционалност на пищящите си мобилни телефони. Понякога да гласуват за „Атака“ им стига, а понякога им е нужно малко повече.


Принцески

Спанакът се измива и нарязва на ситно, върху него се натрошава сиренето и се объркват с яйце. Препича се върху филийки от черен хляб като секунда преди да се извади им се слага филийка домат. Втори ден вече не мога да се спра. И да – аз съм ерген блажен. Случва се да ям и унас. Да не искате да готвя нещо, което дори не мога да произнеса?

Категория: кратки

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • случайна на 09.11.2005г. в 10:06ч.

  Ммммм, принцески…..И аз обичам принцески за закуска. Казват, лоша ламя съм била. Имало си заместители, протеини. Ама как да ги откажа миличките, такива едни разплакани, пищящи, С разпуснати коси и тези вериги, подрънкващи около китките им. Е, веднъж си счупих зъб с веригите, малко е досадно, да си призная, но пък ако трябва да ги гоня из тази голяма пещера…ще се развали цялата естетика.
  Та, принецските са прекрасно нещо, наистина.
  Поздрави и най-добри пожелания!

 • kvo ti puka на 09.11.2005г. в 21:59ч.

  Алкайдьовците са шайка ненормалници с голяма банкова сметка. Дадена им от още по-големи ненормалници. Тия дето наричат всички държави с петрол „зло“ и се чудят кои са им съюзниците. Странна работа, нали?
  Париж в пламъци? Чувствата ми са смесени. По малко еуфория, радост, злорадство… И други приятни емоции. Ох как ще ми се и родните роми да почнат да палят и да се бунтуват. Само за да видя как Тренчев и героичните му „Граждански комитети за борба с ромската престъпност“ ще почнат да обикалят населените места с добре оформени тояги, брадви, факли(не вярвям но би било ефектно, ако може и костюмчета ала „беся негри всяка сутрин“), пушки и тн.
  Махни се от Глобул. Мтел са същите, но поне ще си по-спокоен, че още 3 300 000 човека са се набутали заедно с теб. Глобул с това не могат да се похвалят.

 • пейо на 09.11.2005г. в 22:03ч.

  @ случайна
  :)

  @ kvo ti puka
  не ставаш за трол

 • Алекс на 10.11.2005г. в 14:48ч.

  Св. Августин също би ти допаднал – аз го смятам родоначалник на идеите за свободата покрай една от любимите му фрази – „Обичай Бога и прави каквото искаш“. Мъдростта кънти на плътно тук като на чичо Скрудж трезора и е винаги добър тест.
  Аз иначе си обичам св. Антоний – не вади от торбата такива хитри лафове, но каузата му ми допада, а също и св. Бенедикт, заради отношението му към познанието.

 • Кристиан на 11.11.2005г. в 17:50ч.

  Стига с това съжаление към бедните. Никой на никого не е забранил да работи, да се обучава и да бъде пълноценен гражданин на републиката. Докато обаче като циреи живеят само от социални помощи и по цял ден разцъкват коза, нека да не се обаждат много-много и да не си търсят гражданските права като ги смажат от бой CSR.

 • kvo ti puka на 11.11.2005г. в 18:58ч.

  @ Пейо
  Хм, ще демонстрирам глупост и ще го приема за комплимент.