трънки и блогинки

14.11.2005

Написано на: 14.11.2005 · 5 коментара

OpenFest 2005 – Пловдив

Или как работите се получават по-добре с усмивка. Благодаря на Iko и другите организатори, които направиха феста възможен и напълниха аудиторията. Аз се чувствах наистина добре и ако се е получила лекцията – заради вас е.


Таванофобия

Защо, по дяволите, таваните във всички нови сгради са толкова ниски? За 1200 евро/кв.м. ми го продавате, а аз усещам как таванът ми е на една ръка разстояние. И не само усещам, а той наистина е – мога да го докосна само като се вдигна на пръсти. Чуството е сходно като при парашутистите, които казват, че „земята идва“, но само, че тук таванът се спуска. Ако ми се наложи да сменя крушка – вече няма нужда да се катеря по столове. Толкова ниски тавани изключват и висящите осветителни тела, а решенията с окачени тавани са направо невъзможни. Надявам се клаустрофобици да не попадат в такива жилища или офиси.


Пляшущие человечики

Обичам анимираните светофари. В София на няколко места зеленото човече вече не стои статично разкрачено, а се мятка като талисманче, окачено на предното стъкло на някоя лада. Толкова им се зарадвах като ги видях как се набират, че вече се бавя по няколко секунди на останалите светофари в очакване. Който не се сеща – да обърне внимание на пресечката на „Алабин“ и „Витошка“, а ако го има на филмче снимано – непременно връзка да даде.


С неумение, но с желание

Руското порно ще съживи жанра. Добре, че има светнати и оттегчени от американските цици таксиджии да ме светнат. Не съм мислил, че така може да се смея и ръкопляскам на филм от този жанр. То и порно не е въобще подходящата дума, макар че всичко си показват. Увертюра от около 5-10 минути, в която участниците просто си пият. Героите ги мързи откровенно, неудобни им са позите, косите им влизат в лицата и пухтят оттегчено. А саундтрака е основно от нещо като „Spice Girls“ и като да идва от касетофон, който е пуснат до камерата. Лафове има малко и всички са не на място. Осветлението също… Красота и аплодисменти.


Sony Burnkit

Всички, които пожелаха най-доброто на Sony и тяхните възходящи, заради историята с rootkit-овете, може вече да се считат възмездени. Неизвестен гений е измислил нещо, което трябва да е се преподава в университетите като хак и вече всеки, които има такъв гаден софтуер, може да се възползва от него и да опече колкото си иска копия от защитените им дискове. При това само с просто преименуване на файлове. И цялата тази красота може да се убие само с един коментар като:

Dude… DMCA.

Категория: кратки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • BatGeorgeone на 14.11.2005г. в 22:06ч.

  Пейо,
  чакаш да ти дам ФТП достъп или сам ще се сетиш да сложиш някъде от това руско порно :))

  П.С. не се шегувам, заинтригуван съм :))))

 • Григор на 14.11.2005г. в 23:08ч.

  Моля те, недей! Само това ни липсва!

  Вчера издирвах из Интернет, и накрая из P2P мрежите едно инструктажно видео за хипноза. Не знаех как точно се казва, така че смъкнах към стотина с най-близко звучащо ми име.

  Резултатът? 95% порно…

 • Алекс на 14.11.2005г. в 23:27ч.

  Григи, не тикай пръчки в колелетата на интересните инициативи ;-))

 • пейо на 15.11.2005г. в 12:53ч.

  @ BatGeorgeone
  Връзката е в пощата ти.

  @ Григор и Алекс
  Не, все още порно няма да споделям публично.

 • turin на 17.11.2005г. в 10:36ч.

  На мен пък светофарчетата са ми интересни.. ;)
  Като видях тия дни да се меткат на съкровището пред пъдебната салата, застанах в потрес.. ;))
  Май даже изпуснах един зелен сигнал – просто стоях хипнотизиран. Без порно и без инструктажно видео ;Р

  Според мен тия анимирани человечки са много голяма грешка – и без това съфийските шофери карат като зомбита, изобщо не е време да се отклонява вниманието на пешеходеца, да се понижава осторожността му… ;)