трънки и блогинки

17.11.2005

Написано на: 18.11.2005 · 3 коментара

The Bubble Project

От доста време ми се иска да имам универсален маркер, с който да коригирам посланията, които ни заливат. За тези, за които маркер не би помогнал, ще ползвам универсалната скобарка, за да наказвам. Като оставим настрана скобарката, идеята за маркер има много добра имплементация. През блога на Антония попаднах на The Bubble Project. Сърбят ме ръцете да разпечатам и аз такива балончета и да тръгна да модифицирам (пак) околната София. Засега, изглежда, сме трима, а ако има още желаещи – да си казват. Също така, моля, кажете знае къде може да се разпечатат тия неща на самозалепващо се фолио, че аз съм максимално невеж в областта.


Ден срещу тютюнопушенето

Татко Чорбаджийски (слава, слава!) хубаво си е написал за цигарите, но нека и аз да добавя. Въобще не ми пука какво се случва със здравето на другите и даже се радвам, че много хора са по-спокойни заради цигарите, но ето моите два основни аргумента против:

 • Убива и мен
 • Когато взимате наркотици, пиете или слизате със затворени очи по стълби, размахвайки ножици, вие застрашавате само себе си. Пушенето е толкова гадно нещо, че то убива дори и хората, които не го практикуват.

 • Мирише
 • Мили пушачи, обикновено наистина се омирисвам във ваша компания. От известно време съобразявам и кои дрешки да сложа, когато знам, че ще съм на място с повечко от вас. Дами, при вас е още по-неприятно. Вие полагате доста усилия не само да изглеждате, но и да ухаете добре. Честно да ви кажа – не става. Косите ви миришат, дрехите ви миришат, ръцете ви миришат и това, че вие не се усещате прави проблема само още по-голям.

Разбира се, има и хубави страни. Гледката гола жена да ти пуши на прозореца, след като сте правили секс, лично на мен ми е една от най-хубавите асоциации с този навик. А аз съм само един слаб мъж.


Блогспам

Винаги съм си мечтал за работа, която ще ми позволи само да мисля мизерии по цял ден. На малко по-ранен етап трябваше да се замисля за стъпки в тази посока, след като видях, че офисът на спамърите е далеч по-хубав от нашия, а и работата им е значително по-креативна. Обикновено се успокоявам, че не съм достатъчно умен да го работя това, но стремежите никой не може да ми отнеме. Тия дни и пощенските спамъри и блог братята им ме поизнервиха и смятам да опитам да ги поозаптя.

Та да си кажа, че от вчера части от формата за коментари ще се изписват с JavaScript, като опит за противодействие на спама в коментарите. Досега доста ефективно работеше challenge/response схема, но пичовете се развиват и спам ботовете вече парсват всяка форма преди да постнат, което от една страна ме изпълни с уважение, но от друга бих искал и да проверя дали имат подръжка на JavaScript. Ако някой има проблеми – моля, да ми пише. Чудя се какво стана с плъгина на Огнян Кулев, за поне един кирилски символ в коментара, който трябва да свърши значително по-добра работа?


Нотариално

И няма за правото предели,
светлее пред него синева,
и пътищата на абсурдите бели
ме викат безкрай да вървя.

Изроди, обичам ви!

Категория: кратки

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Алекс на 18.11.2005г. в 10:35ч.

  Аз и на идейно само ниво харесах Bubble, но им загледах секцията „хумор“ и друго не ми трябва, за да знам, че са на прав път. Искам и аз.

 • AquilaX на 18.11.2005г. в 10:57ч.

  Страхотни са тея балончета. Самия печат не е проблем, навсякъде има самозалепящо се фолио но за рязането не знам.

 • Антония на 18.11.2005г. в 11:32ч.

  В офиса ползвам самозалепващи се етикети на Office 1, но цената е малко солена – 16 лева за 100 броя не е идеалното решение за по-масирано присъствие по софийските улици. Ще звънна на една позната, която работи в печатница, за алтернативни предложения и ще се обадя пак :-)