трънки и блогинки

Virtual Card Services

Написано на: 18.11.2005 · 26 коментара

Това няма да е хубаво, но смятам, че е нужно да се знае. Virtual Card Services са една от фирмите, които участваха на OpenFest – трябваше да бъдат един от спонсорите. Трябваше, но не станаха. Не платиха. Вече двадесети ден, въпреки усилията на Йовко и Мариян те не пожелаха да преведат дължимите пари.

Въпреки, че участваха на феста, имаха свой щанд и името им бе оповестено, те не платиха. Който е бил, вероятно ги е забелязал – те бяха тези, които даваха тениска за CV, ключодържател за CV и най-накрая бира за CV. Ако не сте ги видяли или не сте чули за тях досега – нищо чудно. OpenFest беше промоция за тях, защото те са нова фирма и използваха проявата, за да си събират хора – основно LAMP програмисти и администратори.

Моля хората, които се надяват да си намерят работа в тази фирма, да се замислят дали им се рискува. Колкото и пъти да са ме завличали с пари не ми е ставало по-хубаво, а особено гадно е, ако наистина имаш нужда от парите и разчиташ на тях. Сумата, която Virtual Card Services дължат въобще не е голяма – става въпрос за 1000лв.. Вероятно биха ви обещали и подобни заплати, но аз бих ви препоръчал да не се захващате с тях, защото е много вероятно трудът ви да остане невъзнаграден, а вие – в дългове и изнервен до безумство. По-добре е да прочетете книга или да научите нещо ново.

Бих искал да помоля всеки, който има възможност, да разгласи това в достъпните му медии (сайтове, блоговете ви, форуми, irc, icq и др.) и сред познатите си, за да не позволяваме и за в бъдеще подобно некоректно поведение. Също са добре дошли и идеи как въпросните хора да бъдат притиснати още повече, но ще ви помоля научната фантастика и емоционалните прояви да ги запазите за себе си.

Допълнение:
Забравих да отдам почит на въпросните господа. Имената им са Бисер Димитров и Васил Бояджиев и се надявам търсачките да ги запомнят добре, затова и вие не забравяйте да ги споменете. А ако някой има снимки на въпросните  – да ги даде, за да илюстрираме по-добре.

А грозното е, че зад фимата стои Marshall Rose – човек, който е наистина допринесъл за развитието на интернет и името му стои в много RFC. Все още нямаме електронната поща на Marshall Rose, но докато я намерим смятам да събера списък от местата, където се казват хубави неща за тази компания, че да мога да му ги изпратя. Моля, изпращайте ми връзки, защото е доста възможно да пропусна нещо.

Категория: всякакви

26 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Бобсън на 18.11.2005г. в 17:38ч.

  Това, че „зад фимата стои Marshall Rose“, ти Пейо знаеш ли го?

  Знаеш ли го от човек различен от Бисер Димитров и Васил Бояджиев, или някой който от тях го знае?
  Знаеш ли го от човек, за който знаеш, че не е измамник?
  Знаеш ли го от самия Marshall Rose ?

  Защото ако не го знаеш това, можеш само да кажеш, че „измамниците твърдят, че зад фимата стои Marshall Rose“.

  Инак оклеветяваш името на човек, който може и да не го е заслужил…

 • пейо на 18.11.2005г. в 18:32ч.

  Бойчо, друг да беше попитал – добре, но точно ти имаш достъп до списъка на OpenFest и ако го четеше внимателно щеше да знаеш, че точно Marshall Rose щеше да е лектор на феста, ако не беше пак лично отговорил, че има семеен проблем и няма да има възможност.

  Ако беше прочел писмата от нишката, в която отговори, щеше да знаеш, че точно Marshall Rose е в момента в България, за да интервюира хората за тази фирма.

  Лично на мен това ми е достатъчно, за да заключа, че има връзка, но и дори да допуснем, че някой злоупотребява с името му – какъв по-добър повод от това да го известим и да му дадем възможност да се защити?

 • Георги Чорбаджийски на 18.11.2005г. в 19:35ч.

  Утре ще имаш и от мен, ще ги бутнем на хубаво място в google тез господа :)

 • Бобсън на 19.11.2005г. в 00:46ч.

  Знам, че „Marshall Rose щеше да е лектор на феста“. Знам, че някой на кякого така бил казал.
  Знам, че има слух, че Marshall Rose е в България, който
  се основава на мълвата, че редприятието звъни за интервюта на хора.
  Знам, че някои хора са получили обаждания.

  Това което не знам е, че Мarshall Rose е в България.
  Също така не знам, че Мarshall Rose въобще има нещо общо с VCS.

  Ако някой ми каже, че „аз срещнах Мarshall Rose за интервю в България тия дни.“ И ако този някой е човек, на когото имам основания да вярвам, съм склонен да си променя горните мнения.

 • пейо на 19.11.2005г. в 01:14ч.

  Бойчо, в България има свобода на вероизповеданията. За религия няма да споря.

 • Бобсън на 19.11.2005г. в 02:50ч.

  Аз се отзовах на молбата и докладвах на някои места…
  Очаквам да получа тия дни сведения в резултат на това.
  Ще разправям наживо..

 • Дафчо на 19.11.2005г. в 04:33ч.

  За всеки влак има пътници, както и за за всеки зъб – клещи. Ако не е късно утре (всъщност днес следобед) ще отчетем черна точка.

 • Силвина Георгиева на 20.11.2005г. в 01:26ч.

  Още един линк – от блога на djendo: http://djendo.f2o.org/index.php/2005/11/19/virtual_card_services.

 • Алекс на 20.11.2005г. в 05:11ч.

  и Костадин Башев
  + Динко Белчевски
  Дафчо Табаков на вашите екрани.

  Списание точка ком
  Hardware Bg форуми

 • Мартин Микуш на 20.11.2005г. в 18:04ч.

  Лошо ако ще останат безнаказани !
  -а аз се почудих как така се лееше бирата от тяхната сергия!!!
  Поне да бях взел за заложница изтооочената чаровница!!!
  (мартин-човека с камерите и cocoon-ite)

 • Владимир Герджиков на 21.11.2005г. в 10:03ч.

  Пейо, брой ме и мен. Ето малко материал (най-вече за Googel!).

 • Милен на 21.11.2005г. в 10:52ч.

  Някой може ли да ми каже на поне един от тия господа трите имена , та да видя какво мога да изровя за тях?

 • пейо на 21.11.2005г. в 10:56ч.

  @ Милен
  Ще бъдеш впечатлен и само от това, което излиза и по двете имена

 • Милен на 21.11.2005г. в 12:36ч.

  @Пейо: имам под ръка Сиела инфо и ако имам трите имена мога да изровя повечко информация за регистрираните от тях фирми, булстати, ЕГН-та и др. Само с Две имена ми излизат прекалено много резултати и незнам кои се отнасят именно за въпросните господа.

 • пейо на 21.11.2005г. в 12:45ч.

  @ Милен
  Нямам ги, а и не се сещам каква конкретна полза може да има от тази информация. Специално за Бисер Димитров само от Google може да се извлече доста информация, а и сега като проверих за Virtual Card Services и Бисер Димитров установих, че търсачката вече знае за тях и каквото ние искаме да кажем.

 • Милен на 21.11.2005г. в 14:35ч.

  @Пейо: Ами добре, просто мисълта ми беше,че ако имат някое друго ЮЛ да го оповестим, та хората да не се обвързват с него, защото зад него ще стоят въпросните хора. Това ми беше идеята.

 • veni на 22.11.2005г. в 06:50ч.

  Парите, доколкото разбрах от Йовко, са получени вече.

 • pro_01 на 22.11.2005г. в 12:20ч.

  момчета… и момичета… извинявам се, че се намесвам точно по този начин, но не мислите ли, че всичко това е малко крайно? сиели, егенета, изравяне на кирливи ризи, злословене, ръгане на шит в търсачките и прочее. на кого ще помогне това? на хората, които търсят работа? съмнявам се. много хора биха работили какво да е, къде да е и срещу _някакви_ пари щото неволята учи лошо. така че поток желаещи да работят за господата винаги ще има. вярно, аз също не се радвам на некоректни типове и ги лекувам както намеря за добре, но тази кампания ме уплаши доста. като оставим настрана факта, че си е чиста проба накърняване на престижа, което ако не се бъркам е един нелош повод за съдебен иск (дали последното е така, пейо със сигурност знае по-добре от мен), аз не виждам какво точно даде на айти средите цялото това раздуване. след известно време всеки ще се сеща, че е чувал името на фирмата някъде, ама няма да помни в каква връзка. и каква тогава е кирията от цялата тази демонстрация на групово единение? сори, но всичко казано до тук е преекспониране много над пределите на добрия тон и професионализма. не съм дал пари от джоба си за организирането на този фест, нямам право да коментирам в дълбочина, но след като прочетох повечето постинги по блогове и издания, мисля че направеното от вас е наистина непрофесионално, да ме прощавате. защото пак повтарям, никой няма да спечели от волни преразкази на дадена тема. ми в крайна сметка много по-лесно и ефективно ще е да се направи един blacklist за такива случаи и всеки, които иска да се даде гласност за такива прояви просто да тури един линк…

 • Милен на 22.11.2005г. в 13:14ч.

  Здравей pro_01,
  Цялата тази „кампания“ не е накърняване на доброто име на „фирмата“ поради факта ,че те не са престирали дължимото по един вербален договор, затова и ще е неоснователен един иск по чл.45 ЗЗД. Също извършеното от СС обществото не е и съставомерно по чл. 147(1) НК, така че, мисля си, разсъжденията ти не са в правилна посока.
  Цялото раздуване беше „отпор на обществото“ срешу некоректни „спонсори“ и мисля си че тяхното поведение( изплащането на сумата) е имаенно следствие на този отпор ,който срещна.
  Това е мое мнение.

 • Алекс на 22.11.2005г. в 16:35ч.

  Иво, истината не е клевета, тя просто е факт. Винаги е добре, казват хората, да знаеш истината, дори ако решиш да останеш при лъжата. Аз бих добавила, особено ако решиш това… Казвам го по повод какво от това, че сме писали нещо, което е негативно, а при все това хора винаги щели да се излъжат да им работят. Ми нека. Но поне ще са имали възможността да се информират и да знаят. Това се нарича избор и е най-ценното, което имаме – поне според мен.

  Иначе Йовко и Пейо най-добре са коментирали ситуацията.

  А кой печели ли? Печели истината. При това честно отразена, без злоба – от никой от нас. Само простичките факти. Истината е нашият PR. Най-добрият възможен ;-)

 • pro_01 на 22.11.2005г. в 17:15ч.

  ок, аз изложих моята гледна точка.

 • деси на 22.11.2005г. в 17:19ч.

  @ Милен Какво е това СС Общество?

 • Милен на 23.11.2005г. в 16:26ч.

  @деси: Свободен софтуер = СС, общество е имагинерно понятие и всеки си го тълкува според възгледите си ;)

 • деси на 23.11.2005г. в 17:05ч.

  @Милен: благодаря за отговора – ето, аз в случая не разбрах за какво точно става дума – може да е Силата на Секуритате общество, може да е Ес Ес елитни хитлеристки военни части, или Само Славия общество – тълкувания колкото искаш :)
  Имах нещо предвид, когато попитах.
  лек ден :)

 • пейо на 23.11.2005г. в 17:46ч.

  @ pro_01
  Абсолютно крайно е. 20 дена беше направено всичко, за да се избегне това и да се уреди по възпитан начин, но се оказа невъзможно.

  Аз не искам да плюя публично когото и да е! Нито искам да ръчкам Йовко или Мариян да се унижават като бъдат лъгани всекидневно. С доста от другите спонсори сме и приятели и парите, с които те помогнаха са незначителни пред човешката подкрепа, която получихме от тях. Искаше ми се и с хората от VCS да пием бира и говорим глупости, но за съжаление не се получи. Не мисля, че причината е в нас.

  Това, че отчаяни хора ще има винаги е така, но аз не желая на никой, който си брои левчетата, да живее в страх дали ще му бъде платена заплатата. Сега поне тези хора са предупредени и ако могат да избират ще изберат друг.

  А и освен, че си уплашен аз не видях никаква идея как да се справим със ситуацията. Т.е. писал си за блеклист, но ако смяташ, че това е ефективния начин – вероятно ще се заемеш.

 • pro_01 на 24.11.2005г. в 19:43ч.

  ама окей, така или иначе сте направили каквото сте решили. това не ми пречи да имам алтернативна гледна точка. гледните точки като такива не е задължително да са подкрепени с алтернативни предложения. те са просто гледни точки. т.е. могат да бъдат подкрепени, което би ги превърнало в нещо повече, но могат и да не бъдат и да си останат само гледни точки. всеки от подкрепилите тази инициатива си има причина да го направи така както аз имам причина да не го. и в тази причина няма нищо лично. нито пък омаловажавам труда на някой покрай този фест.

  а за блеклиста – http://blog.thedezine.com/pro/?p=278