трънки и блогинки

Night Songs

Написано на: 13.12.2005 · Няма коментари

Има граница на нещата, за които пиша тук. Всяко изживяване, което е твърде лично, няма никога да бъде публично споменато. Night Songs е едно от тези изживявания.

Бих ви препоръчал искрено да посетите постановката, ако бях сигурен, че и на вас ще ви се отрази по същия начин. Но тъй като има само още един човек, за когото съм сигурен, мога само да ви предложа да си помислите. Колкото и да е простичка историята в пиесата то точно детайлите в нея и пресъздаването на малките моменти са това, което би ви накарало да излезете от „Хамбара“ малко по-различен. Намерих си няколко неща само за мен и ще им се радвам, и ще си ги мисля, а може и да опитам да говорим за някое тях, ако сте ми по-близки. Може и да се смеете. Някои хора и се смяха, което означава, че са си намерили нещо друго в пиесата. А може и нищо да не си намерите, сюжетът да ви се стори банален и може би е и по-добре така. Не зная.

Чисто обективно погледнато Night Songs е представление като никое друго. Всички сме свикнали актьорите да са някъде там на светлата сцена, докато ние сме си анонимно в салона, да сме наредени и подредени, нещата да си се случват там далеч от нас, и да ставаме и да си излизаме, след като нещото свърши. Тези толкова елементарни неща тук ги няма. Усещането е съвсем различно, когато всичко се случва физически непосредствено до теб, и дори когато трябва да се протягаш, за да видиш какво точно се случва. Ще ми е любопитно да ида пак да я гледам дори и само заради другата гледна точка, а съм убеден, че и самото представление ще променя. Интересно е и си струва, дори и само заради това да е.

Чисто практически, аз бих препоръчал да си намерите предварително билет (който е едно приятно мини-дискче), да отидете околко 20 мин. по-рано, да си вземете нещо за пиене и да изберете добро място от което да може да наблюдавате пианото до бара. Повече за актьорите, музиката, мястото и постановката може да разберете от сайта на проекта. Другото е лично.

Категория: всякакви