трънки и блогинки

За жени: Как да омайваме и очароваме

Написано на: 04.01.2006 · 5 коментара

За нещо като напомняне, нещо като пример за как се общува искам да разкажа за срещата си с малката Маргарита Мишинева, която въпреки своите пет години има комуникативни умения, с които може да очарова всеки, и на които умения може да завидят огромна част от жените, на които те са наистина нужни.

Ето няколко съвета с пример:
Всичко с усмивка. Първо свежда поглед и се усмихва, после те поглежда щастливо и ти грейва насреща. Изходът е вече предрешен, но за нея това е само началото.

Комплимент. Навсякъде всички казват колко е важно умението да направиш добър комплимент (че даже и искрен), но Маргарита ги умее наистина:

 – „Много хубаво си въртиш главата“

Така ми каза тя и това беше най-добрият комплимент, който съм получавал от доста време.

Нужда от помощ. За да ми даде възможност да се покажа като знаещ и можещ тя ме помоли да ѝ покажа как се работи с новия им DVD плейър. Това копче е за това, другото за онова, как да зациклим една песен и да отровим живота на родителите – всичко усвоява и разбира. Накара ме да се почувствам умен.

Да свършим нещо заедно. Как да пусна 18тата песен, ако сега се свири 3тата? Аз ще изваждам, а тя ще брои натисканията по копчето за песен напред. „Ах, как добре се получават нещата!

Нека сега аз да ти покажа нещо. Как се танцува на тази песен: „Стъпка напред, пренасяме тежеста на предния крак, сега настрани и пак така. Е, как не можеш? Толкова е лесно!

Игра на карти. Играта няма правила, за да не пречат на общуването. Картите се разделят на две купчини и всеки дава по една, а Маргарита казва кога и кой взима. Победата винаги се отбелязва, но с тези правила победител е винаги който трябва.

Само като пожелание към всички дами, които си купуват „Космо“ (или пък „Бръсньо“), за да научат нещо ново за себе си или за общуването си с мъжете: знанията само пречат, а съображенията са направо вредни. Опитайте се да бъдете малко повече себе си, моля.

Категория: всякакви

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • vanina на 05.01.2006г. в 01:11ч.

  Хахахаха, следващия път като искам да забия гадже, ще пробвам с „Много хубаво си въртиш главата“; ако не се получи с гаджето, може поне да си напише в блога за мене :D

  А иначе у нас всички игри се играят така, без правила. Понякога обаче и аз успявам да спечеля – трябва само да излъжа малките чудовища, че е мой ред да измислям как се играе ;)

 • Antony Raijekov на 05.01.2006г. в 03:08ч.

  Велико и мъдро – не само за жените, въобще за общуването! ;) Яко ;)

 • rainhard на 05.01.2006г. в 11:05ч.

  Има само един проблем. Ако дамите, които се зачитат в „Космо“ или пък „Бръсньо“, бъдат себе си те наистина могат да ръснат нещо от сорта на „Много хубаво си въртиш главата.“, само че те не са на 5 години и от техните уста няма да ти звучи така хубаво този комплимент. Но това са подробности…всъщност си прав…би било по-хубаво:)

 • Григор на 06.01.2006г. в 01:01ч.

  Мой познат веднъж беше забил в бар разкошно гадже със следния начален лаф:

  – Ако ми купиш една бира, ще ти позволя да ме целунеш.

  Тя го гледа пет секунди смаяно, след това се скъса от смях… Излязоха си след час заедно. :-)

 • пейо на 06.01.2006г. в 11:38ч.

  @ vanina
  А ако се получи? Какво ще кажеш след това? Иначе сама даваш добър пример за нуждата от готови „рецепти“ и шаблони за общуване.

  Игрите с приблизителни или без ясни правила са по-правдиви житейски, не мислиш ли?

  @ Antony Raijekov
  Невинността… но ти си знаеш.

  @ rainhard
  Ама аз наистина си въртя хубаво главата :)

  @ Григор
  „разкошно гадже“ -> „лаф“ -> „излязоха си заедно“
  Хайде и теб да те давам ли пример сам на себе си или сам ще се сетиш? :)

  Но от друга страна тия дето приказват само дълбоки истини за живота пият сами до късно в същите тия барове.